Seuraa 
Viestejä45973

Tiede ei tunnusta todelliseksi sitä jota ei voida mitata tai todistaa matemaattisesti - sellaista ei sitten tietenkään ole olemassa.

Pari esimerkkiä
Lukuisat eri eläinlajit vaistoavat tulevan luonnon mullistuksen, jopa päiviä ennen tapahtumaa - miten ja miksi ja miten se voidaan toistaa laboratoriossa on kysymys. Ellei siihen saada tieteellisesti kelvollista vastausta se ei sitten pidä paikkaansa - se on sattumaa.

On todettu että pienet "rautahiukkaset" lintujen, hyönteisten ym aivoissa toimisivat ikään kuin kompassina auttaen heitä suunnistuksessa - toki sitä ei varauksetta hyväksytä.

Eri tiedealojen yhteistyö
Eri tieteiden aloilla ei oikeastaan ole yhteistyötä eikä toisten tutkimuksia huomioida. Saman alan edustajat väittelevät toisiaan vastaan koska oma käsitys edustaa sitä ainutta oikeaa.

Kun Kanadan pohjois osassa, en nyt muista paikkaa tarkalleen, lähellä Alaskaa ehkä, eräs tutkija ryhmä joka käytti satelliitti kuvia jäästä kertoi että reitti on vapaa jäästä. Myös paikallisten asukkaiden kertomukset siitä vahvistivat asian.
Siten oli saman tiedealan edustaja joka kiisti kaiken koska laskelmien mukaan se on mahdollista vasta 30-50 vuoden kuluttua - eikä uskonut edes satelliitti kuvia. Paikallisten asukkaiden todistus ei kelvannut koska heillä ei ole oikeata koulutusta ja metodia todeta tieteen asioita.

Sää puhuttaa
Sää puhuttaa ja sen tutkimiseen miten se vaikuttaa maapalloon ja miksi uhrataan valtavia rahoja ja julkaistaan tutkimuksia.
Yhteistä heille on moni asia - he eivät huomioi missään muodossa muiden tieteenalojen edustajien tietoa - esimerkiksi avaruuden ja auringon sekä magnetismin (eri muodot) vaikutusta maapallon ilmastoon.

Vakio käsitteet
Lämmin nousee ylös ja kylmä painuu alas. Se on ilmavirtausta joka voidaan mitata tuulimittareilla.
Korkeapaine tekee yhtä ja Matalapaine toista ja ne yhdessä sitten jotain muuta.

Vakiovastaukset
Mistä se kylmä tulee? "Maamme päällä oleva Korkeapaine tuo idästä kylmää ilmaa" (tänä aamuna TV:n sääselitys). Kun katsoin mittariamme oli -30, kun katsoin Google Earth säätietoja, niin siellä "idässä" oli paljon lämpimämpää. Kun se ylitti rajan se kylmenikin hurjasti.

Mistä ja miten se kylmä muodostuu? "No, korkeapaineen vahvistuessa ilmavirrat ..."
Ilmavirrat? En minä ole mitään ilmavirtauksia havainnut viikkoihin! Säätietojen mukaan ne ovat 0-2 m/s. Hidasta on eteneminen vaikka se kylmä etenee "hurrigaanin nopeudella".

Entä vaihtoehdot
Kun mennään muutamakymmentä kilsaa ylöspäin, kohti avaruutta alkaa vastaan tulemaan todella kylmää. Sen tiede tunnustaa.

Tuleeko tuota kylmää alas, ikään kuin suppilossa, putkea myöden? Ei tietenkään! Sehän olisi voimakas ilmavirtaus eikä sellaisesta ole merkkejä!

Kuka sanoo ja väittää että lämpö etenee siten että sen voi jollakin tuulimittauksella havaita?
Minun MUTU on että ylhäältä avautuu alas, maan pintaan asti väylä jota pitkin kylmä pääsee esteettä alas levittäytyen sitten maan päällä ympäristöön. Se on kuvaajana kuin sieni väärin päin.
Ja luonnollisesti sitä ei voida mitata millään tuulimittarilla.

Joten, mistä se kylmä oikein tulee ja miten se muodostuu? Ja miksi se on niin "alueellinen", siis se kylmin piste.

Kommentit (7)

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976

Oletko nauttinut jo kuinkakin monta Outsiideriä... Ei sen puoleen, niin minäkin.

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Outsider
Vakio käsitteet
Lämmin nousee ylös ja kylmä painuu alas. Se on ilmavirtausta joka voidaan mitata tuulimittareilla.
Korkeapaine tekee yhtä ja Matalapaine toista ja ne yhdessä sitten jotain muuta.

Tärkein lähtökohta kai on, että mitä enemmän aurinkoa sen lämpimämpää. Talviaikaan pohjoisella pallonpuoliskolla paistaa vähemmän, osin ei ollenkaan, siksi ilma kylmenee. Kylmän ilman painuminen alas tarkoittaa mielestäni sitä, että vain voimakkaat lämpimät tuulet tai kevään lämmittävä aurinko voi ilman lämmittää. Ja siitä huolimatta vuorokausivaihtelut ovat suuria. Jopa lämpötilan hyppäykset näyttävät voivan olla suuria ilman merkittäviltä vaikuttavia ilmavirtauksia, vuorokauden aikana lämpötila nousi noin kymmenen astetta kauttaaltaan, ja luultavasti tuo muutos ei todellisuudessa ottanut kovin montaa tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisä kommentti edelliseen joulukuulta 2002
Aluksi:
-8000 Meren pinta nousi noin 400 jalkaa
-8000 Mammutit kuolevat sukupuuttoon Siperiassa
-9600 Jääkausi päättyy

Löysin alla olevan kirjoitukseni noin 10 vuoden takaa

Seurasin kesällä (2002) Saksan eri TV asemien raportointia tunnista tuntiin siellä olleita eri sääilmiöitä - etenkin tulvia. Pari päivää sitten kun seurasin DW (Deutshe Welle) ohjelmaa esitettiin kooste vuoden 2002 sääilmiöistä. Niin tuulen nopeudessa, sade määrissä kuin tulvissa ym lyötiin kaikki ennätykset mitä koskaan on kirjattu ylös.

Ihmisen kyky nähdä pidemmälle - nähdä metsä puilta on hyvin rajoitteinen eikä nk abstrakteja mielikuvia kyetä käsittelemään syystä jos toisesta. Kaiken edessä onkin helppoa osoittaa kasvihuoneilmiötä, ja muita yksinkertaisia syitä ja vannoutua niiden kannattajiksi.

Sääilmiöitä ei katsota pidemmän aikavälin - kuin sadan tai parinsadan vuoden jaksolta. Kari Latvus kirjoittaa uusimmassa kirjassaan: "Uskonnollinen usko on ajautunut parin- sadan viime vuoden aikana uuteen tilanteeseen. Raamattua ja kirkon opetusta siitä pidettiin 1800 vuotta paitsi opin myös historian, biologian psykologian ja moraalin ohjenuorana, mutta nyt tästä uskosta ei ole jäljellä paljoakaan. "

En edellistä allekirjoita aivan kokonaan. Jostain syystä monet tiedemiehet edelleenkin tarkastelevat maailmaa ja sen historiaa kreatonistisesti. Arkeologien ja antropologien osaaminen rajoittuu oppiinsa eivätkä monesti kykene hahmottamaan monimutkaisempia asioita, ei matemaattisesti eivätkä biologisesti. C14 tulokset ymmärretään, silti niiden antama viesti ohitetaan ellei se istu omiin ennakkokäsityksiin.

Maapallon sää on vaihtunut tietyssä sykleissä ja jatkaa vaihtumistaan. Kuhunkin liittyy hyvin dramaattisia sääilmiöitä joita eri kansojen mytologia kirjoitukset kuvaavat "maailman lopuksi". Hyvin harva, eikä yksikään ortodoksinen tiedemies ota huomioon astrologiaa – jota pidetään huu haa tieteenä ja ne jotka edustavat konservatiivisia Kristinuskon suuntia katsovat sen olevan tähdistä ennustamista ja siten Jumalan kieltämä synnillinen tapa.

Todellisuus on että maapallomme ei ainoastaan kierrä aurinkoa ja samalla oman akselinsa ympäri, sillä on myös kolmas kiertosuunta. Etelä- ja pohjoisnapa kiertää myös ympyrää. Asia ilmaistaan termeillä South Celestial Pole (Presessional circle) ja North Celestial Pole (Presessional circle). Yhden ehjän kierron kestoaika on 25´920 vuotta.

Edellisestä johtuen noin 12´000 vuotta sitten edellisen jääkauden sulamisen aikoihin Alaska ja Siberia olivat verrattavissa Eedenin puutarhaan joka tuhoutui "yhdessä yössä". Suuret ruohoa märehtivät eläimet kuolivat pystyyn – jäätyen paikalleen ehtimättä nielaista märehtimäänsä ruohoa. Vieläkin niitä löytyy joita alueen alkuasukkaat kaivavat esille ja syövät niiden lihaa. Samalla kun kyseiset alueet jäätyivät hetkessä lämpeni hyvin nopeasti jäävuoret joista syöksyi käsittämättömät määrät vettä tuhoten kaiken edessään, Pystyyn kuolleet mammutit katkesivat osiin ja metsät kaatuivat kuin heinä viikatteella.


Ensimmäisenä Joulupäivänä (2002) esitettiin YLE 2:lla dokumentti Jamalin Niemimaalta (http://www.helsinki-hs.net/news.asp?id=20020102IE14) jossa huomioni kiinnittyi yhteen asiaan. Pieni ryhmä ihmisiä alkoi lapioimaan lunta pois ja oletin heidän hakeutuvan jäkälän pariin. Kun esille otettiin kirveet ja ryhdyttiin työstämään maahan kaivantoa sanoi eukko että tekevät hautaa. Lopulta syy selvisi. Sieltä paljastui noin vajaan puolen metrin syvyydestä kaksi tukevaa puunrunkoa – lähemmäs 50 cm halkaisijaltaan, josta veistivät kirveellä poikki noin kolmemetrisen tukin jonka kampesivat roudasta irti. Puu ei ollut laho vaan mitä erinomaisemmassa kunnossa. Sitä he sitten käyttivät telttansa lämmittämiseen.

Edellisessä ei sinällään ole mitään kummallista ellei kiinnitä huomiota siihen ettei niillä tundran lakeuksilla ole kasvanut puun puuta ainakaan kymmeneen tuhanteen vuoteen! Sikäläisille tundran asukeille riittää puuta poltettavaksi eikä sitä tarvitse etsiä, sen kun lyö lapion maahan ja hakkaa kirveellä riittävän syvänteen niin aina on iso tukkipuu käytettävissä – ellei eteen osu mammutti.

Palatakseni aiempaan, kun "Celestial Pole" vaihtaa paikkaa, vaihtaa myös maapallon eri alueet kohdistumistaan aurinkoon. Tämä jo itsessään luo uusia sääilmiöitä – tavalla jota emme ole ennen – viimeisen tunnetun historian aikana todenneet. Kysynkin ovatko säätieteilijät supertietokoneillaan koskaan huomioineet tätä laskelmissaan?

Jääkauden jäämassojen sulaminen sanotaan johtuvan ilmaston lämpenemisestä. Tavallaan se pitää paikkansa. Mutta miksi sää lämpeni tietyllä alueella ja toisilla alueilla kylmeni? Onko esitetyissä oppien laskelmissa huomioitu edellä esittämäni astrologiaan liittyvä fakta?

Öljy ja maakaasu on päivän puheenaihe – ennen se oli kivihiili. Niitä esiintyy niin Siperian ja Alaskan kylmyydessä kuin Arabivaltioiden polttavan kuumissa hiekka-aavikoilla. Kaikille on yhteistä niiden alkuperä – elävä kasvisto, niin valtavat puut kuin pienet näreet, ruohot ja kukat. Kerrostumat ovat suuret.
Edellä mainitsemani ympyrän kiertämiseen tarvittava aika, 25´920 vuotta pitää sisällään dramaattisia säämuutoksia jossa ikiroudan maa kukoistuu "Eedenin puutarhaksi" kasvattaen valtavat metsät ja eläinkunnan kunnes se peittyy lopulta kilometrien paksuisen jäämassan alle joka puristaa alle jääneet kasaan kasvattaen meidän tuntemaa kivihiilen määrää ja samalla tuottaen öljyä. Tämä on toistuva kiertokulku joka uusiutuu uusiutumistaan niin kauan kuin aurinko kykenee ylläpitämään elämää tällä planeetalla.

Astronomy
Oletko nauttinut jo kuinkakin monta Outsiideriä... Ei sen puoleen, niin minäkin.

Ei sitä tähän aikaan vielä -
Eikä Siideri kuuluu juomiini

Horizontal

Tärkein lähtökohta kai on, että mitä enemmän aurinkoa sen lämpimämpää. Talviaikaan pohjoisella pallonpuoliskolla paistaa vähemmän, osin ei ollenkaan, siksi ilma kylmenee. Kylmän ilman painuminen alas tarkoittaa mielestäni sitä, että vain voimakkaat lämpimät tuulet tai kevään lämmittävä aurinko voi ilman lämmittää. Ja siitä huolimatta vuorokausivaihtelut ovat suuria. Jopa lämpötilan hyppäykset näyttävät voivan olla suuria ilman merkittäviltä vaikuttavia ilmavirtauksia, vuorokauden aikana lämpötila nousi noin kymmenen astetta kauttaaltaan, ja luultavasti tuo muutos ei todellisuudessa ottanut kovin montaa tuntia.Kylmenee se ilma - äkisti jopa keskellä kesää
Ja sitä vaihtelua on meillä täällä Etelä-Savossa - eilen yöllä -32 ja iltapäivällä varjossa -16.
Viime yönä -30 nyt puolelta päivin -17

---
Seuraa 
Viestejä3551
Outsider

On todettu että pienet "rautahiukkaset" lintujen, hyönteisten ym aivoissa toimisivat ikään kuin kompassina auttaen heitä suunnistuksessa - toki sitä ei varauksetta hyväksytä.

Faijan kyydissä menin aina tenavana landelle. Oman ajokortin saatuani osasin sinne ihan tosta vaan! Tosin alhaiseen hemoglobiiniarvoihin taipuvaisena syötti mutsi aina kovin rautapitoisia ruokia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat