Seuraa 
Viestejä45973

Keskustelua aiheesta, usein puhutaan ties mistä puutostiloista jos ei syö jotain tiettyä ns. lisäravinnetta, toisaalta taas on paljon lisäravinteita tarjolla mitä ilmankin luulisi pärjäävän mutta minkä silti mainostetaan auttavan vaivaan kun vaivaan. On lisäravinteita jotka auttaa johonkin tiettyyn vaivaan tai parantaa vaikkapa urheilusuoritusta ja sitten on yleishyödyllisiä jotka vaikuttaa moneen asiaan.

Itse syön tällä hetkellä aamuisin:

-Kalanmaksaöljyä missä on : omega 3 ja d,a,e vitamiinia.
-Sen lisäksi otan gerimax energy plus pillerin missä on:
Ginseng-uutetta, vihreä-tee-uute,a,b1,b2,b3,b5,b6,b12, C,D,E vitamiinia, biotiinia, foolihappoa, magnesiumia, rautaa, sinkkiä, kuparia, jodi, mangaania, kromia, seleeniä ja mölybdeeniä.
-Raaka-kaakaota juon välillä aamuisin jos huvittaa ja sehän sisältää merkkittävän määrän hyödyllisiä aineita.
-Välillä otan myös Tolosen karnioosia mutta varsin harvoin ja tulevaisuudessa tuskin juurikaan koska en koe että kaltaiseni nuori aikuinen tarvii sitä samalla tavalla kuin vaikka 50-60v, silti ajottain otan.
-Treenatessa noin kerran pari kuussa otan kreatiinia, ja BCAA:ta missä on animohappoja esim. leusiinia?
-Tavoitteena on alkaa juoda tension tamer teetä ajottain- missä on mm: siperian ginseng juurta, piparminttua, kamomillaa, sitruunaruohoa, lehmuksenkukkaa jne..
-Iltaisin noin kerran pari viikossa otan ns. unen parantamiseen: kärsimyskukkaa, valeriaania, damianaa, gotu golaa ja b8 vitamiinia.

-Vaikutukset: no esim kiitos runsaan magnesiumin en koe suonenvetoja toisin kuin ennen, myöskin masennus jne.. pysyy kaukana- ilman näitä saattaisi lievää masista tulla, olen huomannut. Ginseng tuntuu piristävän ja olo on skarpimpi aamuisin. Iltashotin avulla taas saan hyvin unta ja olo on rennompi.

Njjooh keskustelua aiheesta

Kommentit (9)

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372

Vapaatyyli, mutta missäs on deeku? Tarvitsee talvella 100-200 mikrogrammaa vuorokaudessa D3:sta.

Koska inhoan ruokaa ja syömistä, niin syön mahdollisimman yksinkertaista ruokaa, ja korvaan loput vitamiini / lisäravinnekoktaililla. Hyvä puoli siinä on että säästyy rahaa.varsinkin kun näyttää siltä että pitäisi hedelmätkin korvata uutteilla koska hedelmissä on fruktoosia, joka on hiilihydraattina hyödytöntä tai jopa haitallista. Ks. Aiheeseen liittyvä ketju.

Hauskintahan tässä on että se tekee ruokailusta hauskaa koska saa kokeilla kokoajan erilaisia lisäravinteita ja tarkkailla niiden vaikutuksia.

En mitää erityisempää syö, mutta kalaöljy, deeku ja multivitamiinikoktailit on perusruokaa ja sitten yleensä kokeilen jotain uutta lisänä. Esimerkiksi vuodenvaihteessa söin purkillisen asetyyli-L-karnitiinia, mutta koska en huomannut mitään vaikutuksia joten lopetin sen syömisen.

Kokeilin joskus ginsengiä, mutta se oli ihan kammottavaa. Se sotki keskittymiskyvyn kokonaan eikä puoleen viikkoon tarvinnut käydä vessassa kun siitä sai niin pahan ummetuksen

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Miten joku voi inhota ruokaa? Äiti ja iskä ollessasi lapsi eivät riittävän jämäkästi päättänyt että nyt kalapuikko Aleksi syö ruokansa ja siksi susta tuli nirso?

Itse inhoan ruoan valmistamiseen ja muuhun menevään aikaa. Muutoin rakastan ruokaa ja ennen kaikkea lihaa.

Lisäravinteet tosin on aina vähän kalliimpia kuin oikea, terveellinen ruoka. Hedelmien fruktoosia ei tarvitse pelätä, koska sitä on niin vähäisiä määriä ja se on kuulemma sitoutunut hedelmälihaan. Hedelmät ovat vihanneksien ohella terveellisimpiä ruokia mitä on olemassa - hedelmäthän on evoluutiollisesti suunniteltukin, kun eläimet tai ihmiset syövät niitä, niin tällöin niiden siemenet leviävät ympäriinsä. Siksi hedelmäpuut tekevät hedelmistään mahdollisimman hyvänmakuisia ja ravinnerikkaita. Lisäksi ihmiset ovat vuosituhansien ajan alkuajoista lähtien syönnyt hedelmiä, joten evoluutiollisesti kehomme on suunniteltu niitä varten. Olisi aivan typerää "fruktoosin" takia olla syömättä hedelmiä. Jos niiden syöminen on niin kamalaa, niin blenderiin vaan ja sitten nielee nesteen. Nesteeseen mukaan muutama raaka-kananmuna tai keitetty muna, lisäravinteet, reilu kimppu voita, kylmäpuristettua oliiviöljyä ja Omega 3:set, niin johan tulee aikamoinen terveyscocktail.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372

Aschenisto, olin hieman epätarkka, mutta tarkoitin sitä etten pidä monipuolisesta ruuasta. Katso tarkemmin »Pahaa ruokaa» ketju.

Juuri mehuissa fruktoosi on vielä huonommassa muodossa kuin tuoreissa hedelmissä. Fruktoosia ei voi metaboloida glukoosiksi, jota ihminen käyttää ensisijaisena ravintona. Erityisesti aivot ei voi käyttää muuta kuin glukoosia ravinnoksi.

On ihan eri asia syödä satunnaisesti mustikoita kuin juoda litra päivässä tuoremehua. Länsi-ihminen saa fruktoosia monia kertoja enemmän kuin mitä villi-ihmiset. Sakkaroosistakin puolet on fruktoosia.

Pelastus on kuitenkin se että hedelmistä voidaan uuttaa hyötyaineet ja kapsuloida ne pillereiksi!

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14241

Toisaalta appelsiinimehulla aivan äskettäin alennettiin verenpainetta ja parannettiin verisuonten toimintaa. Epäillään hesperidiiniä.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21068346

Hedelmien fruktoosi lisää virtsahappoa veressä, mikä toimii elimistön omana antioksidanttina. Mehuissa imeytyminen on ilmeisesti liian nopeaa.

Kakarana tuli juotua paaaljon appelsiinimehua, hampaat kuluivat ja verenpaine vaivasi joka tapauksessa.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14241
Aschenisto
Hedelmät ovat vihanneksien ohella terveellisimpiä ruokia mitä on olemassa - hedelmäthän on evoluutiollisesti suunniteltukin, kun eläimet tai ihmiset syövät niitä, niin tällöin niiden siemenet leviävät ympäriinsä. Siksi hedelmäpuut tekevät hedelmistään mahdollisimman hyvänmakuisia ja ravinnerikkaita.

Evoluution myötä kehittynyeitä hedelmät kyllä ovat, mutteivat auttamaan niiden syöjiä vaan omien siementen leviämistä ja selviytymistä. Ihmisten esivanhemmat ovat olleet ilmeisesti hedelmien & hyönteistensyöjiä, mutta nykyapinoiden ruokavalio vaihtelee paljon, jopa samankaltaisten lajien välillä.

Luonnossa hedelmissä on havaittu noin kaksi/kolme kertaa enemmän kuitua:

Native fruits also appear to be twice as high in both carbohydrate (21 v. 9 %) and fibre (8 v. 3 %). However, because the methods used are not ideal (see above), the carbohydrate is probably an overestimate and the fibre an underestimate."

http://journals.cambridge.org/download. ... a86818a91c
Aschenisto
Lisäksi ihmiset ovat vuosituhansien ajan alkuajoista lähtien syönnyt hedelmiä, joten evoluutiollisesti kehomme on suunniteltu niitä varten.

Ehkä, mutta modernit kaupalliset hedelmät eivät ole aivan sama asia. Lisäksi mehustus kääntää asetelmaa päälalleen.

Lisäksi on todella terveellisiä luonnon fruktoosipommeja, kuten hunaja. Mehuistakin granaattimehulla voi olla voimakkaita positiivisia terveysvaikutuksia.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Mää en muista kauanko ollaan oltu täällä pohjoisessa, mutta ei täällä ainakaan kamalasti hedelmiä kasva. Olemmeko ehtineet sopeutua pohjoiseen ruokavalioon vai emme, vai osittain? Paha sanoa mututuntumalta, kai se selvinnee lähinnä ihmiskokeilla. Hedelmien kohdalla homma menee jokatapauksessa niin että ne yrittää olla mahdollisimman hyvän makuisia (makeita nams) ja akuutisti myrkytystä aiheuttamattomia, jotta elukka ei pelästy ja tulee syömään uudelleen. Pitkän ajan terveysvaikutuksilla ei liene hedelmäpuulle mitään merkitystä. Taino.. kunhan ei tapa kaikkia sitä syöviä elukoita sukupuuttoon.. mutta samalla elukat jotka sen hedelmiä syö, sopeutuvat käyttämään niitä ravinnokseen.

くそっ!

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14241

Halmetoja puhuu tuossa muuten silkkaa asiaa, mutta edes moderoitu kommenttiosio rikastaisi hommaa. En minä ainakaan jaksa oikein lukea maratonviestejä, joissa ei voi kysyä tarkentavia tai kehua tai mitä vaan. Tulee fiilis että lukee blogia, jossa ollaan oikeassa ja kommentoinnin yläpuolella. Ei muuten mutta kun asiaa ja tosiasiaväitteitä on valtavat määrät. Kaupallisuus tuoksuu.

Ronron
Mää en muista kauanko ollaan oltu täällä pohjoisessa, mutta ei täällä ainakaan kamalasti hedelmiä kasva. Olemmeko ehtineet sopeutua pohjoiseen ruokavalioon vai emme, vai osittain?

Abouttirallaa neljän kuukauden ajan parhaillaankin saatavissa oleva ruokaryhmä josta koko joukko muitakin eläimiä kilpailee olisi jokin ihmislajin ruokavalion välttämättömyys ? BS.

Nimenomaan fruktoosia metabolisoivia solutason mekanismeja on meillä edelleen, kuten inuiiteillakin, eikä fruktoosin imeytymisen häiriöt esimerkiksi ole täällä yleisempiä kuin päiväntasaajallakaan. Mitähän juuri hedelmissä on sellaista, mitä ilman emme tulisi toimeen ?

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat