Seuraa 
Viestejä45973

Entä jos Maan rata olisi reilummin elliptinen mutta akselin kaltevuus nolla.
Millaisen ilmastonmuutoksen tämä aiheuttaisi nykyiseen verrattuna.
Oletetaan radan elliptisyys sellaiseksi että esim. Suomi saisi sekä kesällä että talvella yhtä paljon auringonvaloa kuin nytkin kun vuodenaikojen vaihtelu johtuu akselin kaltevuudesta.

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
myooppi
Seuraa 
Viestejä3521
EV+
Päivän pituus olisi vakio 12 tuntia eikä mitään yöttömiä öitä tai kaamoksia tunnettaisi. Tämä tuskin ilmastoon sen merkittävämmin vaikuttaisi.

Vahinko, ettei IPCC ole maallintanut tätä mahdollisuutta. Silloin ei tarvitsisi arvailla, vaan meillä oliti totuus, joka ei pala tulessakaan.

Tieteellisesti tutkittu ja todistettu - mutta silti voi olla totta.

Myooppi: "Vahinko, ettei IPCC ole maallintanut tätä mahdollisuutta. Silloin ei tarvitsisi arvailla, vaan meillä oliti totuus, joka ei pala tulessakaan. "

IPCC:n raportissa "Climate Change 2007 - The Physical Basis" (WG I) on näitä (Milankovichin) astronomisia ilmastonvaihteluja (Orbital forcing) tarkasteltu kirjallisuusviitteineen perusteellisesti raportin sivuilla 56, 445, 449 ja 462-463 kuvineen päivineen. Raportin löytää IPCC:n www-sivuilta http://www.ipcc.ch.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Vuodenajat tapahtuisivat molemmilla pallonpuoliskoilla samanaikaisesti, tällä voisi olla huomattavia vaikutuksia. Nythän vuodenajat johtuvat maapallon akselin kallistuskulmasta ja talven ja kesän lämpötilaero johtuu ensisijaisesti siintä, kuinka suurelle pinta-alalle auringon lämpö kulloinkin kohdistuu.

Nollakaltevuus tarkoittaisi, että navat olisivat enemmän jäässä kuin nykyään ja päiväntasaajan alue aavikkoa. Yllättäen Maan elliptisellä radalla ei ole edes juurikaan väliä Maan lämpötilaan.

EV+
Päivän pituus olisi vakio 12 tuntia eikä mitään yöttömiä öitä tai kaamoksia tunnettaisi.

Päivän pituus kyllä säilyisi 24 tunnissa, sillä se riippuu Maan pyörimisnopeudesta.

Tämä tuskin ilmastoon sen merkittävämmin vaikuttaisi.

Ottaen huomioon, että aurinko sijaitsisi ellipsin toisessa polttopisteessä, seuraukset olisivat varsin epämiellyttävät.

V.A.Littaa
Seuraa 
Viestejä873
Fëanor
EV+
Päivän pituus olisi vakio 12 tuntia eikä mitään yöttömiä öitä tai kaamoksia tunnettaisi.

Päivän pituus kyllä säilyisi 24 tunnissa, sillä se riippuu Maan pyörimisnopeudesta.

Taidat ajatella Englanniksi, missä päivä ja vuorokausi on sama sana. Eikös Suomessa sentään puhuta vuorokaudesta joka on 24 tuntia, sekä vuorokauden valoisasta ajasta mikä on päivä ja pimeä aika mikä on yö, ja joiden pituus vaihtelee maapallon akselikulman takia. Eiköhän se siis olisi tosiaan 12 tunnin päivä ja 12 tunnin yö, vuorokausi edelleen tietysti 24 tuntia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat