Seuraa 
Viestejä1108

Eilen tuli TV:ta Discoery:ta (tehtaassa tehty) mekaanisen rannekellon teko, kellon pitää kestää 1000 G vastaava tärähdystesti, harmi etten muistanut painaa mieleen kellon merkkiä.

Donek eris felix, multos numerabilis amicos

Kommentit (11)

Aika kova kiihtyvyys/hidastuvuus mutta eipä sillä ole kellon kokoiselle merkitystä. Sinänsä typerä myyntikikka.

Hyvin tehty kello kylläkin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

1000 G ei ole kummoinen tärähdys jos kaksi kovaa esinettä kohtaa.

Se saadaan aikaiseksi jo 5 cm tiputuksella kovalle alustalle. Vähempikin korkeus riittää.

1000G on 9.81km/s2, ja tosiaan, ei tarvita hääppöistä tiputusta kovalle alustalle, niin puhutaan hirmuisista kiihtyvyyksistä. Koska hidastuminen esim 2m/s nopeudesta 0m/s nopeuteen voi tapahtua sadas- tai tuhannesosasekunnissa niin kiihtyvyys kasvaa nopeasti. Jos kappale menettää minkä tahansa nopeutensa äärettömän lyhyessä ajassa, kasvaa kiihtyvyys myös äärettömäksi äärettömän lyhyeksi aikaa. Monissa arkisissa tilanteissa voidaan puhua satojen tuhansien tai jopa miljoonien G:n voimista. Tietenkin kappale toisinaan hajoaa tämän seurauksena.

Hyvä happotesti asialle on selvittää kestääkö esie kannattaa (tässä tapauksessa) 1000 x oman painonsa. Käytännössä esineeseen kohdistuu hetkellisesti niin suuri voima. Joku 50 g titaanikuori kestää helposti 50 kg painon.

Ronron
Periaatteessa voi sanoa myös 50 kg painon, jos tarkoittaa että 50 kg massan aiheuttaman painon. 50 kg aiheuttaman painon. 50 kg painon.
Aivan oikein. Kyseessä on siis lyhennys lauseesta "50 kg:n normaalikiihtyvyydessä aiheuttaman voiman". Mutta koska ei ole vaaraa siitä että asia tulkittaisiin väärin niin "50 kg paino" käy hyvin. Jos sen sijaan kyseessä olisi ollut eri planeettojen välistä vertailua niin pidempi lause puolustaa paikkaansa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat