Seuraa 
Viestejä45973

Hei vaan. Pahoittelen kömpelöä otsikkoa ja mahdollisesti väärää aluetta tälläiselle kysymykselle, mutta apu olisi tarpeen.

Ajattelin hakea Helsingin yliopistoon lukemaan historiaa, ja en tiedä miten kirjattomaan valintakokeeseen tulisi valmistautua. Voisin toki lukea jonkin kymmenen osaisen maailmanhistoriateoksen, mutta silloin (jos oikeasti jaksaisin yrittää sisäistää koko maailman historian =p) mahdollisuuteni ohittaa juuri jokin olennainen fakta on pelottavan suuri.

Mitä näissä kokeissa kysytään? Miten näihin valmistautuisitte? Olenko jo pelkästään kysymällä tätä paljastanut kyvyttömyyteni selviytyä yliopistosta?

Kiitoksia.

Kommentit (3)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Kieltämättä erikoinen asetelma. Saa vapaasti valita mistä hankkii tietämyksen - mutta kerrota tarkalleen mihin aiheeseen. Ilmeisesti siis haetaan kykyä kirjalliseen ilmaisuun, eikä pelkästään yksyitskohtien pänttäämisen taitoa.

Kannattaneen pyrkiä siihen, että kykenee kertomaan pääkohtia lukiossakin läpikäydyistä aiheista, siten että teksti on täsmällistä ja selvittää tapahatumien merkityssuhteita. Yksityiskohtia sitten mukaan sopivasti. mukaan.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

eteenpäin
Seuraa 
Viestejä1591

http://www.helsinki.fi/hum/opiskelijava ... omeksi.htm

Hakukohteen "historia (opetus suomeksi)" valintakokeen tehtävät koskevat yleistä historiaa sekä Suomen ja Pohjoismaiden historiaa aikakautena 1500-1699. Koulukurssitietojen hallitsemisen lisäksi sinun on syytä tutustua myös muuhun edellä mainittua aikakautta koskevaan kirjallisuuteen.

Eli tuosta voisi tulkita, että yleisen historian kysymykseen riittää koulukurssitiedot, kun taas kysymys Suomesta ja Pohjoismaista - johon edellä mainittu aikakausi taitaa viitata - vaatii ylimääräistä panostusta. Vähän epäselvästi on tuossa selostettu.

Vaan kannattaa varmuuden vuoksi laittaa proffalle sähköpostia. Älä saatana minua usko!

edit. Joka tapauksessa se yleisen historian kysymys tulee luultavasti olemaan aika ylimalkainen, ei voi pääsykokeissa vaatia mitään kaikenkattavaa ymmärrystä, kun kuitenkin tulet yliopistossa sitten pänttäämään tuhansia ja tuhansia sivuja. Tietty ei ole pahitteeksi jotain yleisteoksia lueskella, sehän on vaan kivaa, jos historiasta tykkää:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos molemmille vastauksista.

Lähen varmaan siitä, että pänttään lukion kursseja (jotka onneksi kaikki käyty ja muistiinpanot tallessa ) ja paneudun erityisesti tohon jaksoon Suomen historiassa ja kyselen vielä ympäriinsä. Onneksi on aina Turku .

EDIT: Siis Turun yliopisto

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat