Seuraa 
Viestejä45973

Hallituksen esittämä pakkokeinolain uudistus heikentäisi tietoturvaa. Lakiesitys sallisi poliisin asentaa rikoksesta epäillyn tietokoneelle vakoilu- ja seurantaohjelmia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että poliisi saisi tehdä salaisia tietomurtoja.

Tätä varten tietokoneiden käyttöjärjestelmiin pitäisi luoda takaportti. Viestintäviraston Cert.fi-palvelun mukaan tätä takaporttia voisivat hyödyntää myös hakkerit.
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/U ... 5264077147

Mietin vaan, miten tuollaisen järjestelmän asentaminen teknisesti onnistuu? Miten se onnistuu käyttäjän siitä tietämättä, jos nykyisissä käyttöjärjestelmissä ei ole tuollaista takaporttia.

Nimimerkki Tuomas kirjoittaa A-tuubin keskustelupalstalla:

Oli melkoinen järkytys huomata tänään uutisissa otsikot uudesta 1000-sivuisesta pakkokeinolakiesityksestä, jota hallitus on ajamassa läpi. Keskustelu näyttää verkossa jatkuneen jo pidempään mutta suuren yleisön tiedossa asia ei tunnu vielä olleen?

Onhan järkyttävää, että Suomen hallitus suunnittelee käyttöjärjestelmiin vaadittavia takaportteja, jotta poliisi voisi "halutessaan" asennella vakoiluohjelmia, näppäimistötallentimia, verkkoliikenteen seurantaan, ääniseurantaa, yms kansalaisten tietokoneisiin rikosepäilykytkentöjen varjolla.
http://atuubi.yle.fi/keskustelu/id-20013179

Sivut

Kommentit (27)

Asian otti esille Piraattipuolue. Käsittääkseni.

Väläys kirjoitti:

Miten se onnistuu käyttäjän siitä tietämättä, jos nykyisissä käyttöjärjestelmissä ei ole tuollaista takaporttia.
Murtautumalla käyttäjän asuntoon ja tekemällä kyseinen takaportti?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On jo ollut vuosia käytäntö että komisarion arvoinen poliisi voi päättää kotietsinnästä, jossa sitten voi asennella koneelle mitä haluavat ja ilmeisesti kustannussyistä haluavat kotikäynneistä eroon.

tietää
On jo ollut vuosia käytäntö että komisarion arvoinen poliisi voi päättää kotietsinnästä, jossa sitten voi asennella koneelle mitä haluavat ja ilmeisesti kustannussyistä haluavat kotikäynneistä eroon.Niin, mutta miten vakoiluohjelman tai seurantaohjelman asenstaminen käytännössä onnistuu ilman kotikäyntiä?
On tietääkseni olemassa myös ohjelmistoja, jotka paljastavat tietokonetta vakoilevan ohjelman olemassaolon.

Vierailija
väläys
On tietääkseni olemassa myös ohjelmistoja, jotka paljastavat tietokonetta vakoilevan ohjelman olemassaolon.

Ja ne ovat tällaisissa operaatioissa tietysti ruokalistalla heti alkupalana.

Jos kaikkiin uusiin käyttöjärjestelmiin tulee tuollaiset takaportit ja tämä on ihmisten tiedossa, niin eihän viranomaisilla ole enää sitä yllätystä käytössään, että voisivat vakoilla rikoksesta epäiltyjä. Eihän kukaan silloin käytä moista järjestelmää rikosten suunnitteluun. Mitä hyötyä tuosta laista siis on?
Kysymys lienee siis todella järjestelmästä, jonka tarkoituksena on yleisesti seurata kansalaisten nettiliikennettä, mielipiteen vaihtoa, kulutustottumuksia jne.

Kenen idea lakiehdotus oli?

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1776

Kyllähän nyt Suomen superpoliisit kykenevät aina yhden täysin huomaamattoman vakoiluohjelman tekaisemaan
Viikko siitä kun tuollainen ohjelma tulee tietoon, on netissä jo kymmenen eri softaa jolla siitä pääsee eroon.
Onhan se kiva että oikein verorahoilla tuotetaan hakkereille jotain pähkäiltävää.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Kyyläämisen historiallinen kehitys muuttuu tapojen ja välineiden mukaan. Ennen ihmiset tapailivat kasvotusten ja ryhminä jolloin oli helppo palkata vasikka sekaan. Sitten tuli puhelinlangat ja keskuksiin palkattiinn salakuuntelija. Mobiiliaikana operaattorit palkattiin salakuuntelemaan ja kun netti tuli ja poliisitkin oppivat sitä käyttämään, on luonnollista käyttää rikollisia keinoja salakuunnella viestintää. Stasi mentaliteetilla, ei kotirauha merkitse mitään. Nyt ministereinä on stasi kytkennöillä oppinsa saaneita.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Mielestäni käsitteillä oleva lakiesitys tietoverkkorikollisuudesta on paljon huolestuttavampi. Ae kun rikkoo räikeästi sananvapautta ja koskee kaikkia. Jos esitys menee läpi, keskustelupalstojen modet voi haastaa oikeuteen, jos vääriä mielipiteitä ei sensuroida. Mielestäni tämä vie suomea aimo harppauksen kohti Kiinaa. Jatkossa kaikki mielipiteet ovat sallittuja, kunhan ne eivät ole eriäviä.

http://oulalintula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/62876-tuleeko-tiedosta-rikos

Sivustojen muokkaus ilmeisesti kielletään myös? Joku joskus vuonna kivi ja keppi on linkittänyt sivustolle jossa on jokin asia, jolla ei ole (silloin) poliittista painoarvoa, eikä mitään siksi tulkittavaa. Sivusto kasvaa ja muokkautuu ja kas, siellähän onkin "laiton sanamuoto". Tämä linkkaaja onkin sitte pallo jalassa!

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Mielenkiintoista sekin, ettei tätä törkeästi perustuslakia ja sananvapautta rikkovaa lakiesitystä toitoteta uutisissa, niinkuin avausviestin pakkokeinolakia. Tietoturvaa ei käsittääkseni ole määritelty perustuslaissa. Taitaa olla aika monen tahon etu, jos harjoitettavaa politiikkaa turhan äänekkäästi kritisoivat saadaan aisoihin - puhumattakaan niistä, joilla on vähän liikaa kannatusta.

Mielenkiinnolla odotan, miten tässä käy - oma ennustukseni on, että lakiesitys runnotaan läpi pikapikaa ja ennen vaaleja Halla-aho & co. saa syytteen rassistisen ja vääriä mielipiteitä viljelevän homma-foorumin moderoinnista. Toivottavasti olen väärässä.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

Mitenköhän ajattelivat implementoida moisen "takaoven" Linuxeihin?
Kieltämällä kaikkien Linux -distrojen käytön?

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164
Heksu
Mielestäni käsitteillä oleva lakiesitys tietoverkkorikollisuudesta on paljon huolestuttavampi. Ae kun rikkoo räikeästi sananvapautta ja koskee kaikkia. Jos esitys menee läpi, keskustelupalstojen modet voi haastaa oikeuteen, jos vääriä mielipiteitä ei sensuroida. Mielestäni tämä vie suomea aimo harppauksen kohti Kiinaa. Jatkossa kaikki mielipiteet ovat sallittuja, kunhan ne eivät ole eriäviä.

http://oulalintula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/62876-tuleeko-tiedosta-rikos...


Näinköhän rikollisissa aikeissa liikkuvat - tai miksei muutkin tietojaan vartioivat - rupea käyttämänä vääriä henkilötietoja liikkuessaan verkossa kohdissa, joissa edellytetään tunnistautumista ja rekisteröitymistä...

Voi voi, jos tämä laki nyt runnotaan läpi (Mikä todennäköisesti tulee tapahtumaan...) niin eikös pieni vinkkaus esim. wikileaksia puollustaneille ryhmille auttaisi asiaa kummasti?

Ja toinen asia, joka jo esitettiin tässä threadissa, miten ihmeessä he kuvittelevat asentavansa joko fyysisiä laitteita tai sitten softapohjaisia ohjelmia toisten tietokoneisiin, heidän huomaamattaan? Mikäli Linuxin kehittäjät eivät tuo tätä "jumalanpilkkaa", "ei" sen "pitäisi" olla mahdollista ELLEI Suomen poliisiviranomaiset tai eduskunta/hallitus ole Kiinaa konsultoidessaan keksinyt jotain määgisiä takaportteja TCP/IP protokollassa tai Linuxin sydämestä... Windowsista en nyt puhu mitään, mutta kyllä siitäkin saa aika murtovarman jos osaa. : )

Noh, eikun sitten palataan puhtaasti siihen, että kaikki tehdään itse. Päälle vaikka kaksinkertainen AES-256 bittinen salaus (tai jos sekin murrettu, niin joku muu.) ja kaikki puhtaasi softaa ilman laajennuspaikkoja tahi mahdollisuutta man-in-the-middle kikkailuun.

Nauran Suomen poliisiviranomaisille ja eduskunnalle. Maailma ei mene hyvää suuntaan. : /

Heksu

Mielestäni käsitteillä oleva lakiesitys tietoverkkorikollisuudesta on paljon huolestuttavampi.
Minusta typerintä lakiehdotuksessa ovat nämä vahvistetut kohdat:

Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."
Ymmärrän, että solvaaminen rodun tai etnisen alkuperän perusteella on kiellettyä, sehän on rasismia. Minusta uskontoa ja vakaumusta ei voi kuitenkaan mitenkään rinnastaa niihin.
Vakaumus voi tarkoittaa siis esim. poliittista mielipidettä. Poliittista mielipidettä ei saa solvata eikä panetella? Sehän tarkoittaa, että poliittista debattia ei voitaisi enää käydä. Vakaumuksen solvaaminen ei myöskään kohdistu kehenkään henkilöön, joten tuossa ei ole järkeä. Ei kai vakaumusten itsensä tarvitse olla lailla suojattuja kovaltakaan kritiikiltä?

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Jotenkin hauskaa, että näitä lakia suunnittelevilla henkilöillä ei tunnu olevan mitään todellisuudentajua, ei yhteiskunnallista saati sitten teknistä. Pelkästään jo ajoneuvolaki on niin naurettavaa yksityiskohtaista pelleilyä, kun taas jotkut sukupuolilait ovat aivan ympäripyöreitä. Joo'o, poliisin salaisia takaportteja tietokoneille, sama kuin julistaa omistavansa tähden.

Reiska
Seuraa 
Viestejä5663
Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."Eli kaikki solvaajat voi laittaa linnaan. Mitä tässä kohta uskaltaa kirjoitella enää?

Per se

Lainkohdat jotka estävät poliittisen päätösten arvostelun viittaavat diktatuuriin johon äärivasemmistolaiset puolueet pyrkivätkin kuten vihreät ja RKP (separatistipuolue). Poliittinen valinta sasi epäämättömän lainvoiman heti kun joku puoliapina sen möläyttäisi. Kaikki pyrkimykset tähtäävät poliittisen vastavoiman tuhoamiseen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat