Seuraa 
Viestejä204
Liittynyt14.8.2007

Nonni, nyt kun vkonlopun täydeltä tiedossa taas töitä, niin laitetaanpas tekemisen puutteessa äänestys käyntiin:

Libyassa on ilmeisesti veri alkanut roiskumaan oikein kunnolla. Kansa voittaa toki aina, mutta tämä Gaddafi on vannonut taistelevansa "loppuun asti" ja se voi tietää vielä useiden viikkojen, kuka tietää jopa kuukausien, tappamista.

Minä ihmettelen vaan että missä viipyy YK ja sotilaallinen voima, jolla tämä järjettömyys saadaan loppumaan? CIA & Mossad (nyt näin esimerkiksi..) voisivat varmaan hoitaa äijän päiviltä. Toki NATO:n apu olisi myös tervetullutta!

Mitäs mieltä te olette?

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/YK- ... 5264083195

YK:n komissaarin mielipide vielä tähän loppuun. Vote is on.

Sivut

Kommentit (888)

T-Bolt
Seuraa 
Viestejä3602
Liittynyt6.5.2009

En usko että kukaan ennättää väliin, Gaddafin aika lasketaan tunneissa, ei päivissä.

Eivätköhän libyalaiset osaa hoitaa välienselvittelyt ihan itse. Ei tarvitse sitten jälkeenpäin syytellä muita.

Too many protest singers, not enough protest songs...

Sama kysymys selkeämmin muotoiltuna:

Pitäisikö meidän mennä mukaan, kun amerikkalaiset brittien avustuksella valtaavat Libyan, varastavat kaiken varastamisen arvoisen, kaappaavat öljyn ja asettavat oman nukkehallitsijansa valtaan? Tämän seurauksena kaiken maailman alkaidat ottaisivat sitten maan omaksi amerikkalaistenvastaisen sodan taistelukentäksi ja siviilejä kuolee päivittäisissä pommi-iskuissa kuin kärpäsiä, niin kuin Irakissakin. Jälkeenpäin mahdollisesti todetaan, ettei Gaddafi sittenkään tappanutkaan tuhansittain ihmisiä, vaan tiedot olivatkin liioittelua. Mutta mitäs pienistä.

Ei pitäisi.

Dark Shade
Miksi sekaantua täysin turhaan vallankumoukseen, joka ei kuitenkaan muuta yhtikäs mitään?Nimenomaan! Tai muuttaa ehkä sen, että tuonne kun lähetettäisiin länsimaisia joukkoja sähläämään, niin saadaan varmasti ääri-islam nousemaan ja osa kansasta voimakkaasti katkeroitumaan "vääriin" kohteisiin osuneista mossauksista.

Reiska
Seuraa 
Viestejä5284
Liittynyt6.5.2007

Avoimesti asevoimilla toisen maan asioihin puuttuminen on aina erittäin riskaabelia, eikä lopputulosta osaa arvata kukaan.

En lähtis, antaa niiden hoidella asiansa. Tilanne ei kuitenka ole täysin kaaoksessa. Eri tilanteissa se kuitenki vois olla varteenotettava vaihtoehto.

Per se

Löytääkö joku Gaddafin puheita englanniksi käännettynä? Googlen avulla löytyi yksi sivu, mutta kun yritin avata sitä, sivu palasikin itsestään takaisin googlen sivulle...

2009 Gaddafi piti puheen jossa sanoi sikaflunssan ja muiden vastaavien olevan todennäköisesti synteettisiä, siis laboratorioissa tehtyjä, ja niillä tehdään sitten rahaa kun myydään niitä vastaan rokotteita. Vilpittömissä aikeissa olevien yhtiöiden tulisi tehdä rokotteet ilman voitontavoittelua.

Eli jos löytyy linkkiä koko puheen käännökseen (transcript), niin olisi kiva juttu.

Saddamin puheita ei koskaan kuultu. USA:lla on tapana vaientaa aikaisemmat liittolaisensa, kun sukset menee ristiin...

Sen verran tajusin puheesta että Gaddafi piti mielenosoittajina vieraan vallan agitaatoreina, jotka siis pyrkivät saattamaan Libyan öljyvarat kansalta ulkovaltojen käsiin. Mitäköhän jos jenkeissä alettaisiin lietsoa mielenosoituksia samaan tapaan? Tulisiko luoteja? Vai vietäisiinkö Guantanamoon?

EDIT: Tässä tämä 2009:n puhe: http://www.metaexistence.org/gaddafispeech.htm

supollatotuus
Seuraa 
Viestejä204
Liittynyt14.8.2007
T-Bolt
En usko että kukaan ennättää väliin, Gaddafin aika lasketaan tunneissa, ei päivissä..Kyllä tuo oli huono arvio. Gaddafi on sanonut taistelevansa loppuun asti ja ilmeisesti miehen palkkasoturi-armeija ei ole mikään ihan tumpelo joukko. Voi mennä rumaksi loppuratkaisu ja siksi olisi tärkeää punnita, millä tuo hulluttelu saadaa loppumaan parhaiten. Mittarina voisi olla vaikkapa siviilikuolleisuus.

U.S Armyn lentotukialus vaan parkkiin Libyan rannikolle ja ilmatila haltuun. Merijalkaväki voisi hoitaa nuo palkkasoturit nopealla aikataululla. Tai sitten täsmäisku Gaddafia kohti.

Mene ja tiedä, mutta tähän suuntaan tämä ilmeisesti on nyt menossa, jos Gaddafi ei älyä omaa ja maansa parasta:

Yhdysvallat ryhmittää joukkojaan uudelleen Libyan lähellä

Yhdysvaltain sotilashallinto on ryhmittämässä joukkojaan uudelleen Libyan lähellä, kertoo Pentagon. Ilmoitus tuli samalla kun länsimaat ovat miettimässä toimia Muammar Gaddafin hallintoa vastaan. EU päätti maanantaina pakotteista Libyan hallintoa vastaan.
Sekä Yhdysvaltain meri- että ilmavoimia siirretään uusiin kohteisiin Libyan lähellä.

Yhdysvaltain sotilaskalustoa on tällä hetkellä Punaisellamerellä.
Britannian pääministeri David Cameron sanoi maanantaina, että Iso-Britannia liittolaisineen valmistelee mahdollista lentokieltoaluetta Libyan ylle. Cameron ei myöskään rajannut pois sotilaallisen väliintulon mahdollisuutta Gaddafin syrjäyttämiseksi.

Reuters, AP, AFP

http://yle.fi/uutiset/teemat/kansannous ... 96805.html

Eli amerikkalaiset valmistautuvat valtaamaan taas yhden valtion lisää ja varastamaan kaiken varastamisen arvoisen sieltä. Samalla he houkuttelevat kaikki uskonnolliset fanaatikot pommeineen tuohon ennestään varsin maalliseen valtioon. Se on sitä vapautta ja demokratiaa se.

Castro veikkaa invaasiota Libyaan. Libyassa on erittäin laadukasta öljyä paljon saatavilla. Paljonkohan siviilejä kuolee kun NATO tuo "rauhan" maahan? Paljonkohan kansa köyhtyy nykyisestä? Paljonkohan lukutaitoprosentti putoaa? Entä kesimääräinen elinikä?

Se selviää seuraavan 15 vuoden aikana, mutta ihmiset eivät valitettavasti muista, ja media ei vaivaudu muistuttamaan.

sinne vaan, gaddafi hirteen ja öljyntuotanto ja kauppa muuttuu suotuisammaksi länsimaita ajatellen

teki kattafi pahan mokan kun julkisesti tapatti kansalaisiaan, joutuu haagiin

Julkisesti siviilien tapattaminen rauhan aikaansaamiseksi Maailmanpoliisin toimesta onkin sitten asia jota Haagissa ei koskaan käsitellä.

thedude
sinne vaan, gaddafi hirteen ja öljyntuotanto ja kauppa muuttuu suotuisammaksi länsimaita ajatellen

Sehän olisi tietysti ihan väärin että saisivat itse päättää omien luonnonvarojensa käytöstä.

thedude
teki kattafi pahan mokan kun julkisesti tapatti kansalaisiaan, joutuu haagiin

Taas yksi naurettava farssinäytelmä oikeudenkäynnin nimellä tiedossa siis.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat