Seuraa 
Viestejä5000
Liittynyt21.6.2009

Magneettikentän vuoviivoja tutkitaan kokeella jossa kestomagneetin päällä olevalle paperille ripotellaan rautajauhetta. Hiukkaset järjestyvät magneettikentän viivojen mukaisesti.

Koska hiukkaset liikkuvat magneettisella voimalla niin näin ollen tehdään työtä. "Kuluuko" kestomagneetin magneettisuus vastaavalla energialla, ja jos ei kulu, niin miksi ei?

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Kommentit (2)

Kun kestomagneetin vuo muuttuu edestakaisin, voi sen energia hieman pienentyä. Rautajauhekokeessa enrgia tulee lähinnä magneetin tai rautajauheen liikuttelusta lähemmäksi tai etäämmäksi toisistaan. Periaatteessa kestomagneetti vetää rautauiukkasia puoleensa, jolloin sen kenttä kulkee osittain rautahiukkasten kautta ja enrgia pienenee tehdystä työstä johtuen. Kun rautahiukkaset viedään pois tehdään työtä ja lähes kaikki energia palautuu kestomagneettiin.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29585
Liittynyt16.3.2005
ROOSTER
Koska hiukkaset liikkuvat magneettisella voimalla niin näin ollen tehdään työtä. "Kuluuko" kestomagneetin magneettisuus vastaavalla energialla, ja jos ei kulu, niin miksi ei?Ei kulu. Tuotaessa rautaa kestomagneetin kenttään vapautuu potentiaalienergiaa. Kun rauta viedään jälleen kauemmas, joudutaan tekemään saman verran työtä. Sen työn tekee tai energian saa aina ne kappaleet, magneettinen momentti ei muutu (normaaleilla kestomagneeteilla normaaleissa olosuhteissa).

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat