Seuraa 
Viestejä45973

Tämä nyt ihan ajatusleikkinä vaan: UFO-ilmiöitä on ollut jo satoja vuosia, antiikin kuvauksissa, maalaustaiteessa ja keskiajalla ja aina näihin päiviin asti..

Olisiko mahdollista, että meitä "opiskellaan" tutkitaan? Itse uskon että Universumi kuhisee elämää ja ekso-planeettoja on miljoonia joita ko Aringon lämmin vyöhyke lämmittää ja näin ollen mahdollistaa elämän siemenet..

Jos katsoo Nasan Hubblen kuvia näyttää aivan järjettömältä ajatus että "tuolla ei ole ketään muita" Galakseja loputtomiin ja aina vaan loputtomiin, niin kaukaa menneisyydestä että valokin on jo äärettömän wanhaa..

Entäpä jos esim meidän omassa "naapurissamme" olisi miljoonia vuosia sitten kehittynyt laji joka kykenee matkailemaan Avaruudessa (vaikka oman Galaksimme kierteestä) Maahan on aika periferiassa suhteessa Galaksiimme..

Olisiko mahdollista että olemme intresantti tutkimuskohde, kiintoisa nuori laji/ elämänmuoto joka on emoplaneettansa vankina toistaiseksi, kiintoisa agressiivinen, melkoisen primitiivinen laji, mutta myös laji joka kykenee suunnattomiin taiteellisiin ja henkisiin suorituksiin..

Kiintoisaa?

Me itse tutkimme eläinkuntaa ja jopa luonnonkansoja suurella mielenkiinnolla kaiken aikaa.. Toimintatapoja, uskontoa, käytöstä ja tekniikoita..

Ajatuksena on kiintoisaa se, että meitä mahdollisesti tarkkaillaan, opiskeellan, analysoidaan.. Yhteyden otto ei kai vaan ole tapahtunut, koska olemme niin ala-arvoisen typeriä, agressiivisia, sotaisia, itseemme käpertyneitä, primitiivisiä asenteita omaavia olentoja...?

Myös Dinosauruksien äkillinen häviäminen kummastuttaa... Olisiko tässä mahdollisuus, että joku tai jokin olisi vaikuttanut asioiden kulkuun meidän eduksemme..?

"Jos muurahainen olisi metrin kokoinen ihmistä ei olisi"

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

jos muurahainen olisi metrin korkuinen, metri tarkoittaisi millimetriä

Luulen, että kyseessä on puhdas sattuma ja hyvä tuuri, josta syystä tuuria ei esiinny enää juuri ollenkaan, kuin vain satunnaisesti tai huonoa sellaista, kun se hyvä on jo käytetty miltei loppuun miljoona vuotta sitten.

Olis ne jo kärähtäneet, jos niitä olisi.

Onhan sellainenkin ajatus olemassa että joskus kauan sitten planeettamme olisi saanut vierailijoita toiselta pneetalta. Mistä? Sitä ei tiedetä, mutta onhan etsitty sitä puuttuvaa X-planeettaa, jonka oletetaan olevan olemassa.
X-planeetalla sanotaan olevan hyvin pitkä ovaalin muotoinen rata aurinkomme ympäri.

Ehkä siellä asustaa intelligenttejä ihmisiä. Jotka ehkä on myös tehneet meidät planeetamme asukkaat näköisikseen. Ja jos niin olisi, niin silloin sen aikaiset ihmiset piti heitä jumalina. Aivan niin kuin monet vanhat tarut kertovat.
Sumereilla on hienoja tarinoita jumalista ja kaiken alusta.

Mieluummin minä pidän tuollaista teoriaa hyväksyttynä uskontojen sijasta. Minun mielipiteeni on että kaikki uskonnot on saanut alkunsa ehkä juuri noista vanhoista taruista, monista jumalista, jotka luultavasti oli toiselta planeetalta tänne tulleet vierailulle jonkin takia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä47352
Nostromo

Olisiko mahdollista, että meitä "opiskellaan" tutkitaan? Itse uskon että Universumi kuhisee elämää ja ekso-planeettoja on miljoonia joita ko Aringon lämmin vyöhyke lämmittää ja näin ollen mahdollistaa elämän siemenet..Mahdotonta tuollaista on mahdottomaksikaan osoittaa. Minä kyllä pidän UFO-havainnoille todennäköisimpinä luonnollisia ilmakehän ja psyyken ilmiöitä. Laajamitaisesta toiminnasta ilmakehässä ja maanpinnalla olisi enemmän jälkiä.


Jos katsoo Nasan Hubblen kuvia näyttää aivan järjettömältä ajatus että "tuolla ei ole ketään muita" Galakseja loputtomiin ja aina vaan loputtomiin, niin kaukaa menneisyydestä että valokin on jo äärettömän wanhaa..Niin, mutta ihmisen mieli on kehittynyt pitämään järkevinä niitä ilmiöitä ja syy-seuraussuhteita joita esiintyy hänne arkielämässään. Mikroskooppisen ja makroskooppisen maailman tutkiminen on tuonut esiin, että siellä eivät luonnonlait enää ole "järkeviä".

Kyllä tuollainen ajatus, että elämää on paljon muuallakin, tietysti tulee mieleen, kun täällä on elämää ja toisaalta maailmankaikkeuden mittasuhteet ovat mitkä ovat.


Entäpä jos esim meidän omassa "naapurissamme" olisi miljoonia vuosia sitten kehittynyt laji joka kykenee matkailemaan Avaruudessa (vaikka oman Galaksimme kierteestä) Maahan on aika periferiassa suhteessa Galaksiimme..Tarkoitatko kaukana ytimestä. On luultavaa, että vaikka galaksin ytimen lähellä onkin paljon tähtiä, siellä olot ovat kuitenkin elämälle huonommat. Geologisessa mielessä tuon tuostakin lähellä tapahtuu supernovaräjähdyksiä ja vastaavia tähtien mullistuksia, jotka häiritsevät planeettojen olosuhteita.


Olisiko mahdollista että olemme intresantti tutkimuskohde, kiintoisa nuori laji/ elämänmuoto joka on emoplaneettansa vankina toistaiseksi, kiintoisa agressiivinen, melkoisen primitiivinen laji, mutta myös laji joka kykenee suunnattomiin taiteellisiin ja henkisiin suorituksiin..Tuon arviointi on yhtä mahdotonta kuin elämän määrän. Jos elämää on paljon, emme varmaankaan ole mitenkään mielenkiintoisia. Muut planeetat ovat kuitenkin luonnoltaan väkisinkin Maan kaltaisia, eliöt kilpailevat vallitsevissa oloissa menestyäksen parhaiten. Evoluutio tuottaa muuallekin aggressiivisia ja primitiivisiä eläimiä.

Jos taas elämää on vähän, voimme ollakin kiintoisa kohde. Tuohon tietysti vaikuttaa sekin, mahdollistavatko luonnonlait elävien olentojen tai toimivien koneiden matkaamista edes lähimpien tähtien välillä. Se, ettei Maassa ole havaittu minkäänlaista tuohon viittaavaa toimintaa, esim von Neumann -luotaimia, viittaa siihen ettei tähtien väliseen matkailuun kykeneviä sivilisaatioita välttämättä ole.


Me itse tutkimme eläinkuntaa ja jopa luonnonkansoja suurella mielenkiinnolla kaiken aikaa.. Toimintatapoja, uskontoa, käytöstä ja tekniikoita..Varmaan tutkisimme toista elävää planeettaa innolla, sikäli kun pystymme. Mutta kun eläviä planeettoja löytyisi tuhansia, jopa miljoonia, ja suurimmalla osalla eliöstön, geologian ja ilmaston pääpiirteet olisivat suunnilleen samat kuin maassa, tuskin elollisten planeettojen luettelon kohde 462854 jaksaisi olla kovin kiinnostava.


Ajatuksena on kiintoisaa se, että meitä mahdollisesti tarkkaillaan, opiskeellan, analysoidaan.. Yhteyden otto ei kai vaan ole tapahtunut, koska olemme niin ala-arvoisen typeriä, agressiivisia, sotaisia, itseemme käpertyneitä, primitiivisiä asenteita omaavia olentoja...?Vielä tieteellistäkin mielenkiintoa suurempi syy tutkia on mahdollisuus hyötyä henkilökohtaisesti tai jollakin yhteisön tasolla. Vaikuttaisi perin oudolta, jos tuollainen laji ei olisi siinä suhteessa samanlainen. Sinänsä ihminen ei ole lajina sen typerämpi kuin mikään muukaan. Se on sopeutunut Maan oloihin äärimmäisen hyvin, liiankin hyvin. Jos ihminen olisi (ollut joskus) luonteeltaan pehmeämpi, joku toinen, aggressiivinen ja kilpailukykyinen, hominidilaji olisi varmaan syrjäyttänyt ihmisen.

Ihmisen pitäisi jotenkin muuttua itsekkäästä selviämiskoneesta luonteeltaan yhteisölliseksi. Sen sijaan, että henkilökohtainen menestys lajitoverien kustannuksella aikaansaisi aivojen mielihyvätoiminnan, sen aktivoisikin toiminta yhteisön hyväksi. Mutta en oikein näe mekanismia tuollaisen muutoksen tapahtumiseen. Ihminen ei varmaan omaa perimäänsä muuta rauhantahtoisemmaksi, eikä luonnon- tai yhteiskunnan olotkaan sellaista muutosta tue.


Myös Dinosauruksien äkillinen häviäminen kummastuttaa... Olisiko tässä mahdollisuus, että joku tai jokin olisi vaikuttanut asioiden kulkuun meidän eduksemme..?Joukkotuhoja on sattunut säännöllisen epäsäännöllisesti jonkun sadan miljoonan vuoden välein. Ei ole mitään syytä olettaa 65 miljoonan vuoden takaisen olevan jonkin elävän olennon työtä.

"Jos muurahainen olisi metrin kokoinen ihmistä ei olisi"

Ei varmaankaan, ja maailma olisi muutenkin kovin erikoinen. Painovoima pieni ja happipitoisuus niin suuri, että kaiki kasvillisuus palaisi saman tien (minkä jälkeen happipitoisuus olisikin taas pieni ja muurahainen tukehtuisi). Tosin ei ole mitään erityistä syytä olettaa etteikö sellaisessa maailmassa joka suosisi tuon kokoisia hyönteisiä niillä hyönteisillä voisi olla ihmisen kaltaista älyä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47352
Ayla
O
Ehkä siellä asustaa intelligenttejä ihmisiä. Jotka ehkä on myös tehneet meidät planeetamme asukkaat näköisikseen. Ja jos niin olisi, niin silloin sen aikaiset ihmiset piti heitä jumalina. Aivan niin kuin monet vanhat tarut kertovat.
Sumereilla on hienoja tarinoita jumalista ja kaiken alusta.

Tuollaisissa teorioissa on vain eräitä minusta ikäviä ongelmia. Ilmeisesti tuossa haetaan sitä, että muut olennot tekisivät jostain syystä ihmisille edellisissä viesteissäni kuvaaman muutoksen itsekkäästä, aggressiivisesta ja kilpailunhaluisesta olennosta rauhantahtoisemmaksi ja yhteisöllisemmäksi. Ihmettelen sitäkin, miksi joku noin tekisi, mutta ehkä olennoillakin on jonkinlainen pyrkimyt jonkinlaiseen "humanismiin", muidenkin kuin itsensä tekemiseen onnelliseksi.

Mutta pari yksityiskohtaa ontuu pahasti. Nuo vanhat tarinat kuvaavat jumalat hyvin ihmisen kaltaisina. Jumalat ovat itsekkäitä, kilpailunhakuisia (keskenään niissä uskonnoissa, joissa jumalia on paljon), aggressiivisia ja kostonhimoisia. Jos tarinat olisivat tosiaan peräisin vieraiden olentojen vierailulta, tuonluonteiset olennot olisivat pommittaneet ihmiset muiden Maan eläinten tasolle ja ottaneet planeetan omaan käyttöönsä. En minä usko vanhojen tarinoiden olevan muuta kuin ihmisten ihmisille kirjoittamia miehityksen orjuuttamille kansoille toivoa antavina tai toisaalta taikauskoisia hallittuja pelossa ja kurissa pitävinä tarinoina. "Vielä tulee se päivä kun yliluonnollinen jumala kostaa miehittäjille kansamme kärsimät vääryydet" on esimerkiksi monen Vanhan Testamentin kirjoituksen keskeinen sisältö,

Toisaalta jos tuollainen projekti jollakin olisikin joskus ollut, se selvästikin on joko epäonnistunut tai jäänyt kesken. Vaikuttaa oudolta, että olennot jotka tulevat matkojen takaa tuollaisin tavoittein, noin vain jättäisivät työnsä. Liekö sitten Siriuksen Nasa lyönyt rahahanat kiinni kesken projektin.

Neutroni
Mutta pari yksityiskohtaa ontuu pahasti. Nuo vanhat tarinat kuvaavat jumalat hyvin ihmisen kaltaisina. Jumalat ovat itsekkäitä, kilpailunhakuisia (keskenään niissä uskonnoissa, joissa jumalia on paljon), aggressiivisia ja kostonhimoisia.

No kaiketi nämä tarujen jumalat oli aggressivisia, aivan kuin me ihmiset nyt. Ja jos he teki ihmiset "kuvakseen", niin silloin on myös ihminen aggressiivinen, aivan kuin jumalatkin. Jos jumalien kuvia ollaan.

Jos tarinat olisivat tosiaan peräisin vieraiden olentojen vierailulta, tuonluonteiset olennot olisivat pommittaneet ihmiset muiden Maan eläinten tasolle ja ottaneet planeetan omaan käyttöönsä.Niin kai olisivat tehneet jos täällää olisi jo ollut ihmisiä. Mutta tarina kertoo että nämä jumalat tekivät ihmisen, tekivät ihmisen kuvakseen. Jotta näiden tarujen mukaan evolution ei tehnyt ihmistä, vaan jumalat teki ihmisen kyvakseen. Teetättivät ihmisellä töitä.

En minä usko vanhojen tarinoiden olevan muuta kuin ihmisten ihmisille kirjoittamia miehityksen orjuuttamille kansoille toivoa antavina tai toisaalta taikauskoisia hallittuja pelossa ja kurissa pitävinä tarinoina. "Vielä tulee se päivä kun yliluonnollinen jumala kostaa miehittäjille kansamme kärsimät vääryydet" on esimerkiksi monen Vanhan Testamentin kirjoituksen keskeinen sisältö,No en usko minäkään. Teoriana/hypoteesinä ei tuollainenkaan ole mahdotonta. Emme tiedä aina miten asiat on todellisuudessa. Mutta spekuloida aina voi. Olen lukenut kaikenlaista ja opiskellutkin jonkin verran näistä tarinoista. Kerran aikaisemmin minä olin kiinnostunut vanhoista taruista jumalineen. Aika mielenkiintoista, jos niihin paneutuu syvemmälle.

Toisaalta jos tuollainen projekti jollakin olisikin joskus ollut, se selvästikin on joko epäonnistunut tai jäänyt kesken. Vaikuttaa oudolta, että olennot jotka tulevat matkojen takaa tuollaisin tavoittein, noin vain jättäisivät työnsä. Liekö sitten Siriuksen Nasa lyönyt rahahanat kiinni kesken projektin.

Ehkäpä heidän oli pakko lähteä pois planeetaltamme. Ja jätti ihmiset oman onnensa nojaan.

Olisi se mahtavaa jos se X-planeetta löytyisi, tulisi lähettyvillemme. Ja jos noissa tarinoissa olisi perää, niin silloin kaatuisi moni uskonto. Tai alkaisi kova vastarinta ja huudettaisiin apuun uskontojen yliluonnollisisa jumalia, jotka ei tietenkään tulisi auttamaan, kuten eivät ole tähänkään päivään mennessä auttaneet ketään.

Ihmiset eivät ole polveutuneet apinoista, eivätkä liioin koko maapallolla. Ihmiset ovat polveutuneet toisesta ihmislajista ja kulkeutuneet aikojen saatossa tänne maapallolle. Kuitenkin niin monta sukupolvea on jo vaihtunut että kukaan ei enää muista/tiedä tästä maapallolle tulosta mitään. Apinat puolestaan ovat kehittyneet lähemmäs ihmistä ja sen vuoksi nykypäivänä tiedemiehet yhdistävät ihmisen polveutuneen apinasta.

Elämän syntyminen on alunperinkin ollut sattumaa. Elämän syntyminen on kuin lottovoitto, mahdollinen mutta hyvin epätodennäköinen. Voi olla mahdollista että vain maapallolle on osunut sattuma ja elämää on syntynyt. Voi olla että missään muualla ei ole elämää. Mutta uskon kuitenkin että suunnattomassa maailmankaikkeudessa on elämää muuallakin.

Pimeä keskiaika oli ihmiskunnalle suuri takaisku tieteen kannalta. Jos sitä ei olisi, asuttaisimme jo avaruutta. Ehkä muiden planeettojen kansoilla ei ole ollut samaa takaiskua ja he ovat paljon meitä kehittyneempiä.

Mayborne
Ihmiset eivät ole polveutuneet apinoista, eivätkä liioin koko maapallolla. Ihmiset ovat polveutuneet toisesta ihmislajista ja kulkeutuneet aikojen saatossa tänne maapallolle. Kuitenkin niin monta sukupolvea on jo vaihtunut että kukaan ei enää muista/tiedä tästä maapallolle tulosta mitään. Apinat puolestaan ovat kehittyneet lähemmäs ihmistä ja sen vuoksi nykypäivänä tiedemiehet yhdistävät ihmisen polveutuneen apinasta.

Tuota en usko. Ainakaan evoluution avulla on vaikeaa selittää genomien yhdenmukaisuutta varsinkin, kun lajit ovat ulkoisesti niin samanlaisia.

Joku jo sivusikin asian sitä puolta, jota olen itsekseni pohtinut: varmuus 'muukalaisista' johtaisi uskontojen uudelleenarviontiin, sillä olisi pohdittava, onko ihminen todellakin se Jumalan kuva, jonka sen väitetään olevan, kun kerran on olemassa ainakin teknisesti kehitteyneempiä sivilisaatioita.

Tuohon, tai vastaavaan, vedotaan usein muukalaisia nähneiden vastauksissa kysymyksiin "miksi ne eivät näyttäydy kaikille?": ihmiskunta ei ole vielä valmis kohtaamaan totuutta.

Miksi ei olisi? Kohta on liian myöhäistä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat