Seuraa 
Viestejä45973

Oletteko tehneet? Mitä tuli tulokseksi? Onko tämä testi sitten luotettava?

  • ylös 1
  • alas 9

Sivut

Kommentit (41)

mandy_22
Oletteko tehneet? Mitä tuli tulokseksi? Onko tämä testi sitten luotettava?

Olen tehnyt. Tulokseksi sain 143. En tiedä luotettavuudesta. Kenties henkilö joka on tehnyt jonkun virallisen ÄO-testin voisi kertoa että tuleeko paljon heittoa "virallisen"-testin ja tieteenkuvalehden ÄO-testin välillä.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Riippuu miljoonasta asiasta, edes älykkyyden määrittelemisestä ei olla yksimielisiä tieteen piirissä. Vaikuttaa humppatestiltä, jos republikaani saa yli 140...

Huono vitsi, sori.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Tuosta TK:n testistä en tiedä, mutta täällä on yksi monipuolinen testi (linkki http://www.britannica.com:in sivulta), vaikka vaatii vähän englanninkielen taitoa:

http://web.tickle.com/tests/uiq/index-p ... _nobord&z=

Tuon testin jälkeen saa ÄO:nsa (16 p. keskihajonnalla) ja halutessaan voi ostaa 15 sivun mittaisen analyysin omasta älykkyydestään. Jos pääsee ylimpään 1%:iin, saa näköjään muutaman päivän odottelun jälkeen sen ilmaiseksi. Ihan kiinnostavaa luettavaa on tuo analyysi muuten, mutta varmaan hyödyllisintä sellaiselle, jolla on heikkouksia jollain älykkyyden osa-alueella.

Minä sain tuosta testistä hiukan paremman tuloksen kuin kolmesta aikaisemmasta tekemästäni.

Tein kyseisen testin joskus vuosi sitten. Tuloksena hurjat 133, ihmettelen miten keskiarvo voi olla vain 100. Kukaan minun tutuista jotka ovat testin tehneet ole saanut alle 105. En kyllä tiedä sitten. Isosisko sai testistä 144 ja se kuulostaa jo kohtuullisen suurelta luvulta. Just tuli mieleen että mikäs se on se mensan raja, vai onko sellasta ees olemassa?

Mensan raja on 148.

Mitä enemmän testissä on kysymyksiä niin sitä tarkempi se luonnollisesti on, nuo nettitestit tosin ei ole kovin luotettavia.
Mensan virallinen testi kestää puolestatoista kahteen tuntiin. Mensan sivulta voi tilata myös kotitestin.

tossa yksi testi mistä sain 150.
http://alykkyystesti.net/timed.htm

Vähän vaihtelee riippuen testistä mutta yleensä se on pyörinyt siinä 130 paikkeilla kaikissa testeissä. Luotettavuudesta en sitten tiedä.
Tuohon mensan viralliseen testiin en valitettavasti nuoren ikäni takia pääse .

Nuosta luotettavuuksista että eihän "älykkyystestit" mittaa muuta kuin matemaattista ja loogista älykkyyttä?

Itse sain viimeksi kys. AÖ-testistä 159, jäi vain muutamalla pisteellä kavereiden saamista. En ole kuullut, että kukaan muu olisi saanut 140 huonompaa, tai 166 parempaa... aikaisemmin sain muistaakseni samasta testistä 132, tosin en silloin boostinut ÄÖ:tä klassisella musiikilla

  • ylös 2
  • alas 10

Olen tehnyt sen, ja vaikutti aika luotettavalta. Tulos oli suunnilleen keskimääräinen verrattuna muihin tuloksiini, mikäli oikein muistan. Toki kannattaa muistaa, että yleisesti ottaen netissä olevat (älykkyys)testit eivät ole kovin luotettavia, vaan ennemminkin suuntaa antavia.

Testissä ei ole lainkaan sanallisia eikä matemaattisia tehtäviä vaan on kuviopäättelytesti.

Mensa käyttää testauksessa siis kuviopäättelytestiä, joka on parhaita yleisen älykkyyden mittareita.

http://www.mensa.fi/index.php/alytestit

Nuosta luotettavuuksista että eihän "älykkyystestit" mittaa muuta kuin matemaattista ja loogista älykkyyttä?

Mitäs niiden pitäisi mitata?
Sosiaalisia kykyjä? Eli kuinka hyvin osaa kiinnostua vain niistä asioista joista suurin osa ihmisistä on kiinnostunut?
Tai kuinka hyvin osaa lukea muiden tunteita, ihminen osaa ja oppii lukemaan toisten tunteita jos on kiinnostunut niistä yhtään.

  • ylös 7
  • alas 12

Yksi hyvä tapa testata älykkyystestin luotettavuus on vastata kysymyksiin täysin satunnaisesti. Jos saat tällä tavalla yli 90 pistettä toistuvasti, on testi melko varmasti humbuugia. TK:n testistä tuli alle 67 pistettä, joten kai sitä voi jokseenkin luotettavana pitää.

Tuo tickle sitä paitsi on puolueellinen, kukaan normaaliälyinen ei haaskaisi tuollaisessa mainosrysässä aikaansa 4 minuuttia enempää ja tätä tyhmemmille se ei selvästikään anna tuloksia, vaan mahdottomia "please, re-configure your browser to accept cookies, currently it's not accepting them" pipipipääpäpääää.
Stressaavaa. Ja tuhat pop-uppia. *inhoaa syystä IE:tä*

Risat-Ville hyvä,

A) hiusteni väri on ruskea
B) ikäni on 20
C) Sain äo-testistä huikaisevan tuloksen 140 (käytin testiin 25min)
kirjoitin ylioppilaaksi E:n papereilla ja keskiarvoni oli 9.3 (sen kummemmin vaivautumatta). Olen monipuolisesti lahjakas.

Valitettavasti analyysisi meni tällä kerralla hieman metsään.

Terveisin,
Lähes Nero

ps. Fantasiasi aivottomista blondeista voit sepittää muille palstoille,
kiitos Hei.

Onko kukaan muuten tehnyt tota Mensan kotitestiä, ite tein sen just äsken.
Jäin yhteen tehtävään vähän jumiin ja mietiskelin sitä pari minuuttia kun ajattelin että loput on vaikeempia että turha harpata eteenpäin, luovutin sen tehtävän kohdalta ja menin seuraavaan niin se olikin puolet helpompi .
24 tehtävää 36:sta kerkesin tossa puolessa tunnissa tehdä. 10 euroa maksaisi jos ton lähettäisi tarkastettavaksi, saa nähdä kehtaako lähettää.
Jos joku muu on tehnyt ja palauttanut niin voisi kertoa paljon kerkesi tehdä ja paljon sai tulokseksi.

Taitaa toi testi näyttää vähän yläkanttiin.
132,en luule itseäni kovinkaan tyhmäksi,mutta jos arpapelillä (kokeilin) saa 90,niin onko sillä koko testillä mitään merkitystä?

Liian yksinkertainen ja lyhyt,hyvää tuuria ei saa poissuljettua tuolla kysymysmäärällä mitenkään...

Jos älynsä joutuu osoittamaan testillä, on skarppaamisen varaa siinä mihin sitä käyttää.
Ajanvietteenä nuo toki menettelevät, mutta on sosiaalisesti liikaa arvottava siihennähden mitä ne osoittaa.

Älykkyys on sekoitus eri ominaisuuksien painottumisesta ja herkkyydestä uusissa, vaihtelevissa tilanteissa. Tila- ja tilannekohtainen, siis keskimääräinen kyvykkyys suhteessa muihin, mutta ei erillään kuin harvoin tilanteen niin salliessa.

Käyttäjä18146
Seuraa 
Viestejä2

Kaikille jotka kyselevät tosta tieteenkuvalehden "äo' testistä. Täyttä paskapuhetta, ihan mielenkiinnosta kävin kattomassa jos pistää ihan summan mutikassa vastauksia sain tulokseksi 85 kun olin tehnyt testin mietin miten muka sain noin hyvän vaikka joitain vastauksia pistin ihan tarkotuksella väärin. Kyseisessä testissä on siis 5 osiota yksi näistä oli muisti jossa piti muistella numerosarjoja tein joka ikisen tämän osion tehtävistä pistämällä pelkkiä kirjaimia sain kummiskin 10 oikeen tätä tapahtui myös muissa osioissa joka voisi tietenkin olla pelkkä yksi iso sattuma noin 50 kysymyksestä tuurilla kutakuinkin puolet oikeen hieman outoa mielestäni joku viisaampii selittäkööt moisen ilmiön. Oma veikkaus että pelkkä markkinointi kikka

salai
Seuraa 
Viestejä8898

https://www.hs.fi/tiede/art-2000006025916.html?ref=rss

"Tutkimus: Kumppanisi ei todennäköisesti ole läheskään niin älykäs kuin luulet

Meillä on taipumus liioitella kumppanin älykkyyttä vielä enemmän kuin omaamme."

Humalassa usein luulee, että vastapuoli on älykkäämpi ja kauniimpi kuin todellisuudessa.

Selvin päin peiliin katsoessa tietää sen saman itsestäänkin.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Deimos
Seuraa 
Viestejä19426

Tieteen kuvalehden testi ei ollut luotettava. Tosin taisi tulla melkein täydet siitäkin. Suurin osa testeistä tehty kännissä.

Einstein:Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Einstein:The most beautiful experience we can have is the mysterious.It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat