Seuraa 
Viestejä45973

Kuva puhuu puolestaan.

Sivut

Kommentit (48)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
DerMack
Seuraa 
Viestejä1839

aika reipas alijäämä, 1300 miljardia.
Mutta tuota kun kunnon jenkki kattoo ni päällimmäinen ajatus on että kaikki työttömyyskorvaukset ynnä muut etuudet on poistettava niin päästään reilusti plussalle.

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Tuppu L 2.0
mutta terveydenhoito ja eläkkeet maksaa valtiolle aivan älyttömän suuren osan kuluista.
+koulutus tuohon päälle vielä, niin on varmasti kakskolmasosaa kuluista kasassa

Tuppu L 2.0
Ei tuo ole sen huolestuttavampi tilanne kuin Suomessakaan. Ei nyt ole mitään kuvaajaa, mutta terveydenhoito ja eläkkeet maksaa valtiolle aivan älyttömän suuren osan kuluista.
Vastaavanlainen kuva kehiin? Anyone?

DerMack
aika reipas alijäämä, 1300 miljardia.
Mutta tuota kun kunnon jenkki kattoo ni päällimmäinen ajatus on että kaikki työttömyyskorvaukset ynnä muut etuudet on poistettava niin päästään reilusti plussalle.Valtiontaloudessa ehkä, mutta mitäs sanoo private economy sen tempun jälkeen?

Eipä ihme, että jenkkipankkiirit on aika aktiivisesti ajaneet sitä ideaa, että vahvimpien euro-maiden pitää ottaa "löysät housuihin" pelastamalla PIGS-maita.

Jenkkien idea lienee paskoa ainakin Eurooppa alas.

Japani nyt on valmiiksi huonollla hapella.

Kiina taitaa olla ainoa joka jotenkuten porskuttaa. Tosin sielläkin v. 2015 vapaan työvoiman tarjonta kääntyy laskuun! Sen verta hassu ikäpyramidi siinäkin maassa.

Onko se sitten Intia, josta tulee seuraava Superpower?

Tuppu L 2.0
Onpas sekava kuva.

Eihän tuosta selviä helpolla edes paljonko on budjetin alijäämä.

Koulutus on loppujen lopuksi peanuts.

Suurin menoerämme on sosiaaliturva. Leikataan eläkkeitä

Tuppu L 2.0
Turha naureskella jenkeille, kun meillä on ihan tarpeeksi jo omia ongelmia. Jenkeillä on nyt kuitenkin mahdollisuus vielä nostaa kulutusveroja, kun taas Suomessa on jo Euroopan vanhin autokanta.Turha vetää Suomen tilannetta tähän ketjuun. Mitä asiallista yhteyttä sillä tämän asian kanssa? Ei mitään.

Avaa halutessasi uusi ketju sen asian pohdiskelua varten.

Tässä ketjussa pohditaan Yhdysvaltain jamaa ja miten siitä (ehkä?) selvitään - jos selvitään.

USA on niin iso tekijä maailmassa, että asia on pohdinnan arvoinen.

Muuten, Saksalla on enemmän valtionvelkaa kuin Yhdysvalloilla. MUTTA. Saksan talous on ylijäämäinen ja Saksa mennä porskuttaa. USA ei porskuta.

Yhdysvaltain talouden alijäämä on aivan käsittämätön. Aivan omaa luokkaansa. Hieman lukuja: Koko maailman valtiotalouksien alijäämistä Yhdysvaltain osuus on 50% !!! (Sen jälkeen tulee Japani, 33%) Kaikki muu on pilipalia! Piinutseja. Jopa Italia, tuo Euroopan vanha ja sairas mies (kohta), on pirtsakka spurttaaja verrattuna siihen mikä USA:aa odottaa - ellei tahti muutu.

Juuri nyt ei ole mitään hätää, jenkit saa aivan ongelmitta velkaa.

Mutta nyt pitäisi tehdä hullunkipeitä päätöksiä....mitäs luulette, pystyykö jenkit siihen?

9-10 vuoden kuluttua, kun Kiina on numero 1, niin voimme analysoida USA:n osuutta maailmanhistoriassa kokonaisvaltaisemmin. Loppujen lopuksi, USA:lla ei ollut erikoisempaa loistokkuuden aikaa, se ei koskaan kyennyt tuhoamaan kilpailijoitaan sotilaallisesti kuten todelliset historian maailmanvallat (mikä on oikeastaan USA:n etu). USA oli Euroopan lapsi ja länsimaisen sivilisaation tuote, jonka aikana tuli tutuksi usalaiset koomikot, popparit, pressat, kristityt fundamentalistit, Hollywoodin propaganda, Disney yms. USA vaikutti huomattavasti kuitenkin maailman populaarikulttuuriin popmusiikkeineen jne.

RIP USA.

Aioin kirjoittaa samasta aiheesta. Mikä oikeus USA:lla on toimi maailman poliisina? Minun käsittääkseni nämä isot toimet tekee YK:n alainen turvallisuusneuvosto.

Nyt Yhdysvaltain laivasto lipuu pikku hiljaa Libyan rannikolle. Öljyhän se tietenkin on, joka USA:ta kiinnostaa. Itelläänkin on sitä ihan riittävästi. Tekosyitä vaan oman sotateollisuuden ylläpitämiseksi.

Niin muuten. Yrittäkääs nyt sovittaa kuvanne leveydeltään 600 pixeliin, kun tämän foorumin ylläpito ei siihen kykene. Lurttinen sen kyllä voisi hoitaa.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5374

Jos jenkit laskee sen varaan että talous kasvaa 3–5% vuodessa, joten 15 vuoden kuluttua tulot on kaksinkertaistunut kun taas esimerkiksi puolustusmenojen suhteellinen osuus laskee kokoajan. Joten myöhemmin on paljon halvempaa maksaa nyt otettu velka takaisin. Eli voidaan lainata rahaa tulevilta sukupolvilta, jolloin nyt saadaan käyttöön valtavasti rahaa pyörittämään taloutta, kun taas 15–25 vuoden kuluttua velan takaisin maksu maksaa vain puolet siitä mitä on rahan arvo nyt.

Lisäksi velka on dollarimääräistä, ja koska dollarin arvo laskee nopeammin kuin velka kasvaa korkoa, niin Amerikkalaisille velka on käytännössä korotonta. Eli Amerikkalaiset ovat keksineet ikiliikkujan, joka toimii ihan oikeasti! Koska dollarin asema globaaleilla markkinoilla on niin vahva.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Kuvilla sotketun (tahallaan?) ketjun saa luettavaksi kieltämällä kuvat ja itse kuvan kokonaisena ottamalla kuvan ominaisuuksista sen osoitteen ja hakemalla.

Jenkkilä on puolidiktatuuri, jossa idiootti pääsee presitentiksi.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
hOx

Turha vetää Suomen tilannetta tähän ketjuun. Mitä asiallista yhteyttä sillä tämän asian kanssa? Ei mitään.

http://www.velkakello.fi

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1778

Jenkkilällä on 4 vaihtoehtoa:

1. vähentää kuluja ja nostaa veroja
2. Jättää koko velka maksamatta
3. jättää osa velasta maksamatta
4. kiihdyttää dollarin arvon laskemista

1. ei ole enää todellinen vaihtoehto, maa on jo liian veloissa ja talous yskii.
4. johtaa ennenpitkää samaan kuin 2.

Eli tässä vaiheessa on jo ihan sama mitä ne yrittää, dollari on kohta historiaa. Se vain on itselleni täysi arvoitus meneekö euro dollarin mukana, vaiko peräti ennen sitä?

Loppupeleissä nähdään melko varmasti uusi reservivaluutta, maailmanvaluutta jonka arvo ei taaskaan perustu mihinkään konkreettiseen, eli uusi fiat valuutta.

Permit me to issue and control the money of the nation and I care not who makes its laws. — Mayer Amsched Rothchild

Tuon 'nation' sanan voitte vaihtaa sanaan 'world' niin josko alkaisi avautumaan.

JiiPeeKoo
Mikä oikeus USA:lla on toimi maailman poliisina? Minun käsittääkseni nämä isot toimet tekee YK:n alainen turvallisuusneuvosto.

Nyt Yhdysvaltain laivasto lipuu pikku hiljaa Libyan rannikolle. Öljyhän se tietenkin on, joka USA:ta kiinnostaa. Itelläänkin on sitä ihan riittävästi. Tekosyitä vaan oman sotateollisuuden ylläpitämiseksi.
USA toimii samoin kuin aikaisemmatkin sotilaalliset supervallat: Rooma muinoin, Britit aikoinaan, Neuvostoliitto jne. Ei mitään uutta.

YK nyt ei muuta tee kuin pitää kokouksia tyyliin "jotain tarttis tehrä", mutta ei saa mitään konkreettista aikaan. Ilman jenkkejä Jugoslaviassa sodittaisiin varmaan vieläkin, ja YK pitäisi aiheesta kokouksia.
Jos Libyassa alkaa oikein todellinen kansanmurha niin mielestäni on parempi että asiaa ei ole hoitamassa YKn kukkahattutädit ja byrokraatit.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5374
Mr. Bauglir
Jenkkilällä on 4 vaihtoehtoa:

1. vähentää kuluja ja nostaa veroja
2. Jättää koko velka maksamatta
3. jättää osa velasta maksamatta
4. kiihdyttää dollarin arvon laskemista
5. Maksaa velka takaisin 20–40 vuoden kuluttua

20–40 vuoden kuluttua velan takaisin maksu maksaa vain murto-osan siitä mitä se maksaa nyt.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat