Seuraa 
Viestejä45973

http://www.tekniikkatalous.fi/tk/tiede/ ... 586673.ece

Tomaattia syömällä vähennät syöpäriskiä - Seurantaa 20 vuoden ajan

"Kliinisen kemian alalta tehdyssä väitöskirjatyössä kehitettiin ja validoitiin suurten näytemäärien käsittelyyn soveltuva määritysmenetelmä kuudelle veressä esiintyvälle ravintoperäiselle karotenoidille, jotka olivat luteiini, zeaksantiini, beeta-kryptoksantiini, lykopeeni, alfa-karoteeni ja beeta-karoteeni."

"Menetelmän avulla seurattiin itäsuomalaisten miesten ja naisten plasman karotenoidipitoisuuksien vuodenaikaisvaihteluita ja muutoksia parinkymmenen vuoden aikana."

"Miehillä, joilla seerumin lykopeenipitoisuudet olivat korkeimmat, kokonaissyöpäriski oli 45 prosenttia pienempi kuin niillä, joilla mitattiin pienimmät lykopeenipitoisuudet."

Kuulostaa aika suurelta suojalta.

Myös tavallisen sipulin eli keltasipulin on todettu vähentävän tiettyjä syöpiä (suu- ja ruokatorvi ym.) jopa yli 80 % verokkiryhmään verrattuna. Lisäksi valkosipulin ja punasipulin on todettu antavan hyvän suojan syöpiä vastaan.

Parsakaalia pidetään yhtenä terveellisimpänä kasviksena, myös muut kaalit kuten kukkakaali, ruusukaali, kerä/valkokaali, lehtikaali, kyssäkaali ja punakaali ovat erittäin terveellisiä.

Tomaatti ja sen lykopeeni vähentävät todistetusti mm. ultraviolettialtistusta ja niistä tehdyt tomaattipyree(tomaattitiiviste) ja paseerattu tomaatti ovat vielä parempia/vahvempia lykopeenin lähteitä. Parsakaali-tomaatti yhdistelmä on tutkimuksissa vähentänyt syöpä- ym. sairastumista huomattavasti.

Laittakaapa muita tutkimuksissa syöviltä suojaavia ruoka-aineita ja tutkimustuloksia.

Sivut

Kommentit (171)

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18401

parsakaali olikin jo aloittajan viestissä, ja soijaa suositellaan vältettävän rintasyöpäyhteyksissä
No, mä kyllä vältän soijaa aina kun se vain on mahdollista muutenkin.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

syömällä luomua ja raakafoodeja vähennät sitä vieläkin enemmän.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Mimei
Lasketaan. Itse asiassa tomaatin lykopeeni imeytyy soseista ja mehuista paremmin kuin tuoreesta.Syynä on kuumennus.

Tuoreenkin tomaatin voi englantilaiseen tapaan pyöräyttää paistinpannun kautta.

Itseasiassa ns. English Breakfast sunnyside kananmunineen pekonisiivulla, pavuilla ja kuumennetulla tomaatilla ei ole ollenkaan tyhmempi aamupala.

Kananmunan voi maustaa kurkumalla ja mustapippurilla, jos haluaa vähän eksootista vaihtelua. Kurkuma kannattaa laittaa jo voihin kärisemään hetkeksi ennenkuin lisää kananmunat. Pippurointi (ja mahd suolaus) tehdään munanpaiston loppuvaiheessa.

Toastin inkivääri-appelsiinimarmeladilla voi vaikka kokonaan skipata, jos haluaa tehdä aamupalastaan karppiversion.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
hOx

Syynä on kuumennus.
kuumennus nimenomaan tuhoaa ravinteita.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18401
hOx
Mimei
Ei enää. Uudempi tutkimus osoittaa soijan suojaavan myös rintasyövässä. Vanha huoli osoittautui aiheettomaksi.Laadukaskin tutkimus?

Joo, olis kyllä mukava tietää, kun ainakin vielä tässä tovi sitten nimenomaan rintasyöpäpotilailta kiellettiin soija. Toki jotkut kasviestrogeenit voivat vaikuttaa positiivisestikin, en minä sillä, mutta se, että tässä kun viimeksi luki, niin oletukset perustuivat lähinnä aasialaisten tiettyjen syöpien ja ravinnon yhteyksiin. Toisaalta ovatkin popsineet soijaa about viimeiset 5000 vuotta, niin voisi kai sanoa, että siellä kuuluu po. mössö ruokavalioon, mutta meillä soija on tulokaslisä, ja jotain sen kokeiluista voi kertoa se, että vielä 90-luvun lopulla sitä oli tungettuna joka iivanan evääseen, mutta kun lasten soija-allergiat lisääntyivät, niin samaan aikaan alkoi soijalesitiini kaikkoilla tuotteista.

Olen kyllä nähnyt yhden kiinalaisen tutkimuksen, joka oli kyllä kattava ja kaikkien tieteen sääntöjen mukainen, jonka mukaan soija on the best juttu, ja joku suomalainen daami sitä oikein suitsi, mutta kun kiinalaiset nyt ovat kuiten kiinalaisia ja suomalaiset suomalaisia, ja ravintoperinne on eri, niin ei mene mulle läpi se. Varsinkin kun kokemus kertoo ihan jotain muuta.

edit: näköjään Mimein linkkikin oli samoilla linjoilla

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Ite maustaisin mieluummin ne pavut. Muniin vain pippuri, suola ja chili. Mutta pippurin ja suolan laitan jo alkuvaiheessa, koska suola nopeuttaa valkuaisen hyytymistä.

Soijan rintasyövältä suojaava vaikutus ilmeisesti liittyy lapsuudessa syötyyn soijaan. Siksi vaikutus ei näy länsimaisella väestöllä, josta harva syönyt soijaa lapsesta asti:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20980638

Itse syön soijaa muodossa tai toisessa ihan joka päivä, syönyt noin 20 vuotta. Mutta ne muodot on aasialaisia. Mitään vegaanien soijarouheita en suostu. Itseasiassa useimmiten paistan tofua jauhelihan kanssa kiinalaiseen tapaan. (Mapo doufu on Kiinan suosituin tofuruoka.)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat