Seuraa 
Viestejä45973

Onko auringonvalolla vaikutusta hiuksiin?

Yksi muija väittää, että kuulemma auringonvalo tekee blondien hiuksista vaaleampia?

Ymmärrän kyllä niin, että jos iho ruskistuu auringonoton myötä ja kontrastieron suurentumisen takia hiukset näyttää vaaleammilta tai jos D-vitamiini aktivoi jotain blondigeenejä mutta muutoin musta toi on vain ei mene niin.

Hiukset on pääasiassa kuollutta solua ja hiustenkasvua aiheuttaa niihin erikoistuneet solut. Solujen tumassa on DNA minkä värisiä hiuksia tehdään, joten auringonvalo ei voi millään vaikuttaa tohon DNA:han...

Kommentit (2)

Jyde
Seuraa 
Viestejä594

Sen enempää tieteellistä pohjaa ei tähän ole antaa mutta kyllähän UV-säteily vaalentaa/haalistaa materiaaleja vaikkei ne eläviä olisikaan.

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

Kyllä auringonvalo vaalentaa hiuksia ja vaikutus on nähtävissä etenkin vaaleissa hiuksissa.
Vaikutustapakin tiedetään. Ilmiö on minulle perin tuttu kun olen vaaleatukkainen ja asun seudulla, jossa auringon valoa riittää.

Naked Scientists - sivuilla Cambridgen yliopiston tiedemiehet vastaavat yleisön kysymyksiin ja näköjään tätäkin asiaa oli kysytty:

The reason is that hair is a filament of protein that's produced by a hair follicle and extruded out through the skin. Within the hair follicle populations of cells called melanocytes add forms of melanin called phaeomelanin and eumelanin to the hair, giving it its colour.

But once the hair leaves the follicle and grows out onto your scalp it is beyond the reach of the melanocytes and therefore the melanin it carries cannot be replaced; sunlight falling on the hair can therefore photolyse (break apart) the melanin molecules, bleaching the hair.

http://www.thenakedscientists.com/forum ... opic=17341

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat