Seuraa 
Viestejä45973

Olen tuossa usemmankin flunssan kohdalla huomannut et kuume on jostain syystä alimmillaan aamulla ja korkeimmillaan juuri ennen nukkumaanmenoa.
Tässä tietenkin oletuksena ettei kuumetta ole lääkitty mitenkään.
Nimimerkillä: Useamman päivän flunssa pienellä kuumeella.

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
pizze
Seuraa 
Viestejä602
Cain
Olen tuossa usemmankin flunssan kohdalla huomannut et kuume on jostain syystä alimmillaan aamulla ja korkeimmillaan juuri ennen nukkumaanmenoa.
Tässä tietenkin oletuksena ettei kuumetta ole lääkitty mitenkään.
Nimimerkillä: Useamman päivän flunssa pienellä kuumeella.Luolamiesten aikaan aamulla piti olla vähän kuumetta, että pystyi hankkimaan ruokaa valoisaan aikaan. Illalla oli aikaa sairastaa.

Ipetzi
Seuraa 
Viestejä38

Mistähän johtuu että kuume seuraa kelloa? Itsellä yleensä kuumetta 9-11 aamulla ja 16-18 illalla. Siis korkeimmillaan. Sit yöllä kello 01-03. Hmm? Vuosia ihmetellyt, ihan sama moneltako käyn nukkumaan tai herään.

"Maailma tarjoaa loputtomasti nähtävää sille, joka osaa katsoa. Jos taas maailmaa katsoo tiukan opin läpi, näkee vain sen minkä on oppinut näkemään."

lääkäri antoi vastauksen kysymykseemme kun kyselimme syytä
tyttäremme pitkäaikaiseen lämpöilyyn...
miksi sitä pitää mitata niin usein, jos ei ole muita ongelmia niin turhaa.

Vierailija

Siitä on niin pitkä aika kun luin ihan faktaksi väitettyä tietoa asiasta, mutta kehon lämpötila terveenäkin noudattaa tiettyä rytmiä, jonka seurauksena esimerkiksi infarktiriski on suurimmillaan aamuyöstä.

Rasitus taitanee olla tärkein syy. Kun immunipuolustus vaatii runsaasti energiaa rajallisista resurseista keho nostaa lämpotilaa helpottaakseen leukosyyttien urakkaa infektion voittamiseksi. Aamuisin elimistön lämpötila oli normaalistikin muistaakseni korkeampi, ja yön aikana elimistö on saanut palautua, jonka seurauksena kuume ei aiheuta yhtä pahaa fatiikkia, eikä sitä tarvita niin paljoa. Illalla taas elimistö on joutunut syömisen, liikkumisen ja vastaavien aktiviteettien takia jakamaan energiaansa muihinkin toimintoihin, jolloin itse taudin voittamiseen jää vähemmän resursseja.

Jotenkin noin se meni, mutten allekirjoita

Vierailija
Ipetzi
Mistähän johtuu että kuume seuraa kelloa? Itsellä yleensä kuumetta 9-11 aamulla ja 16-18 illalla. Siis korkeimmillaan. Sit yöllä kello 01-03. Hmm? Vuosia ihmetellyt, ihan sama moneltako käyn nukkumaan tai herään.Noi päivällä olevat lämpötilan nousut johtunee päivärytmistä. Yöllä syystä jota en muista, elimistö kohottaa 2-4 välissä lämpötilaa.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Vakavasti puhuen, kehon lämpötilan vaihtelut johtuvat sirkadiaanisesta rytmistä.
"Sirkadiaaninen rytmi aiheuttaa vaihtelua kehon lämpötilassa, ja nukahtamistaipumus seuraa sitä: unisuus lisääntyy, kun ruumis viilenee. Tarve nukahtaa on suurimmillaan kahden ja kuuden välillä aamuyöllä. Päivisin kehon lämmössä on kuoppa iltapäivällä, ja silloin usein unettaa. Kaikkein vaikeinta on saada unta kuuden ja kahdeksan välillä illalla.
Keskivertoihminen saa pisimmät yöunet, kun hän käy nukkumaan lämpötilan ollessa laskussa iltakymmenen ja puolenyön välillä. Herääminen tapahtuu aamulla puolisentoista tuntia sen jälkeen, kun ruumiin lämpötila on käynyt kaikkein matalimmillaan." http://www.tiede.fi/artikkeli/628/8_syyta_nukkua

Hämmentää.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Boysen
Ei tuommoiseen voi vastata ellei tunne solun sisäistä toimintaa.

Jokainen solu on sekä supertietokone että monimutkainen logistinen suurkaupunki. Mikä elementti siellä on lämpötila- tai kellonaikariippuvainen?

Valkosolujen elämästä voi katsoa vaikkapa Harvardin yliopiston teettämän animaation:

http://multimedia.mcb.harvard.edu/anim_ ... fe_hi.html


"Aivoissa on suprakiasmaattinen tumake, jonka hermosolut toimivat runsaan 24 tunnin rytmissä. Ne säilyttävät syklinsä, vaikka ne olisi otettu päästä ja siirretty elatusmaljaan."

Hämmentää.

Vierailija
Boysen
Ei tuommoiseen voi vastata ellei tunne solun sisäistä toimintaa.Ihminen on kuitenkin holistisempi kokonaisuus välittäjäaineineen sun muineen ja siksi abstraktiot käy selityksiksi yksityiskohtaisien vaikutusmekanismien sijasta miltei yhtä hyvin ja on jopa miltei välttämätön tyyli jos ammattikuva tai kiinnostuksen kohteen ovat kokonaisvaltaisempia, kuten vaikkapa yleislääkärillä.

..Tai kosmologilla

Aamuisin monesti kuumeinen olo, varsinkin flunssassa. Iltaisin poikkeuksetta parempi olla.
Jostain syystä herään n. kerran 2 viikossa litimärkänä ja kuumeessa, enkä tarvitse edes mitään kammottavia unia. Ei mitään hajua mistä johtuu.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat