Seuraa 
Viestejä45973

YLE uutisissa oli juttu uuden Hajabusa -luotijunan käyttöönotosta. Katselin siihen liittyviä videopätkiä ja huomio kiinnittyi junan virranottimien kohdalla oleviin "eviin". Ne näkyy hyvin seuraavassa videossa:

http://www.youtube.com/watch?v=3tPpk5RNbcU&NR=1

Evät ovat junan ulkoseinälinjalla molemmin puolin junaa. Ovatko ilmanohjaimia joka stabiloi virroitttimen toimintaa vai mikä?

Sivut

Kommentit (18)

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372

Toi hajabusa (muuttohaukka) on kyllä väärin, koska nimi piti valita yleisöäänestyksellä, mutta sitten kun »hatsune» oli voittamassa äänestyksen niin äänestys keskeytettiin ja valittiin tuollainen tylsä ja neutraali nimi. Omituista sikäli kun maailman nopein sarjavalmisteinen moottoripyörä on myös nimeltään hajabusa.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372

Google varmaan kertoo paremmin eli kokeile mitä se sanoo ja valitse vaikka youtuben ensimmäinen hakutulos. Se kertoo kaiken oleellisen.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372

Juu, Ievan Polkka oli Hatsune Mikun läpimurtohitti, jolla hän myöhemmin vakiinnutti asemansa pop-idolina. Sittemmin hän julkaissut useita levyjä sekä live-esiintymisiä. Joten ei ihme, että jos Hayabusan väritys osui melkein yksiyhteen Mikun hiusten ja muun värityksen kanssa, junan nimeksihän tulee Hatsune, jos Miku-faneilta kysytään.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

xork
Seuraa 
Viestejä384

Tuohan liikkuu aivan tavallisilla raiteilla, tylsää. Kyllähän sen pitäisi olla kiinnostavaa, koska on taloudellista, mutta jostain syystä harvinaisempi tekniikka (maglev) vie kyllä voiton mielenkiinnossa.

Noiden evien tarkoituksesta en osaa sanoa, mutta ilmeisesti tarkoitus on virranottimien kohdistaminen?

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
sinnipirtti

jännä tuo että tuokin hahmo vetelee savolaista kansansävelmää.Savolaista vai kuitenkin Karjalaista. Taas olivat savolaiset kierot kalakukon hajuiset ketkut ottamassa kunniaa muiden saavutuksista.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Virroittimet on luotijunan haaste. Ranskalaiset väisti asiaa suihkuturbiilien käytöllä mutta tuli kallis öljy. Nuo voi vähentää tuulen aiheuttamaa värähtelyä tai tunneliin ajon shokkiaaltoa.

tietää
Virroittimet on luotijunan haaste. Ranskalaiset väisti asiaa suihkuturbiilien käytöllä mutta tuli kallis öljy. Nuo voi vähentää tuulen aiheuttamaa värähtelyä tai tunneliin ajon shokkiaaltoa.Saattaisi olla myös virroittimista tulevan äänen vaimentimia. Naapurustolle aiheutuva ääni kun tahtoo olla yksi vaikeimpia ongelmia noissa nopeissa junissa.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Asiasta en mitään tiedä, mutta suurnopeusjunissa ongelmaksi muodostuu juurikin tuo sähkönsaanti resonoinnin vuoksi - sen vuoksi nopeustesteissä ajetaan kiristetyin ajolangoin.

Olisikohan noiden tarkoitus muodostaa alipainetta, joka painaa sitten ajolankoja kohti virroitinta. Eli, jos nuo evät toimivat diffuusorina ja alentavat painetta. Näin ajolangat taipuisivat kohti virroittimia.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
vihertaapero
sinnipirtti
Olisipa hauska kuulla kun laulettais karjalan murteella... Savoksi kuitenkin viäntävä.http://fi.wikipedia.org/wiki/Ievan_polkka[/quote]


mitähän sinä nyt oikein taas sekoilet?

Laulussa käytetään Pohjois-Savon murretta. Laulua lauletaan hieman eri sanoitusversioilla riippuen laulajasta, kuitenkin sanoittaja on sama, sanoja on muotoiltu sen mukaan kuka laulaa.vieläkö sie vikiset?

toisen polven pilkkuvirhe

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat