Seuraa 
Viestejä45973

Yksi muija kehottaa minua syömään noita täysviljapuuroja, kaurahiutaleita mitä lie ne onkaan. Ne on halpoja ja säästää ruokarahassakin kuulemma, mutta en ole ole varma onko ne terveellistä...

http://keho.net/artikkelit/naytaartikke ... -ihmiselle

Ainakin toi artikkeli + viljojen gluteeni pelottaa mua ja tulee pahamieli pelkästään siitä et syön täysjyväpastaa koska ei ole rahaa korvata sitä hedelmil, vihanneksil ja jauhelihal

Kommentit (4)

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372

On kaurapuuro terveellisempää kuin hedelmät, koska siinä ei ole fruktoosia. Kaurapuuro on ihan hyvää perusruokaa, mutta tietenkin gluteeni voi aiheuttaa ongelmia. Joten sen kanssa kannattaa olla varovainen.

Ihmiset vain suotta usein syyllistää viljan, vaikka todellinen syyllinen on fruktoosi, jota saa hunajan, sokereiden, mehujen, hillojen ja erityisesti kuivattujen hedelmien mukana. Fruktoosi saa aikaan myös verensokeripitoisuuksien heilahteluita, näläntunteen lisääntymistä sekä se on kroonisesti hyvin toksista aiheuttaen metabolista oireyhtymää. Viljat voivat tehostaa lisäksi fruktoosin negatiivista vaikutusta, mutta vilja itsessään ei aiheuta insuliiniresistenssiä, kuten artikkeli väittää, vaan kyse on fruktoosin (sekä etanolin) ja viljojen yhteisvaikutuksesta. Myös viljan mukana tulee vähän ravinteita, joten viljadietin yhteys mielenterveyssairauksiin voitaneen selittää omegakolmosten puutteella.

Toi paleodietti toimii lähinnä sen vuoksi että siinä on jätetty sokeri ja fruktoosi pois. Tarjotaan vain hiukan hedelmiä. Paremmin paleodietti toimisi jos jätettäisiin vielä hedelmätkin pois ja korvattaisiin ne hedelmäuutteilla. (juu juu mut sit se ei oo niin romanttista!)

Mutta aina kannattaa kokeilla. Fruktoosin ja etanolin poisjättäminen ei maksa mitään eikä paleodiettikään maksa kuin ehkä sata euroa ylimääräistä. Joten aina kannattaa kokeilla ja etsiä itselleen paras vaihtoehto. Minun suosikkejani on kaurahiutaleet, riisi sekä vehnäjauhon johdannaiset.

Miun oma reseptini kaurapuurolle on huolellinen kypsennys, lusikallinen rypälesokeria (glukoosia) tai maltoosia, reilusti voita sekaan sekä nautitaan maidon kera. Jam! Pitää nälän kyllä poissa tosi pitkään, tai niin pitkään kuin sen hiilareista laskennallisesti riittää energiaa. Rasva pitää aika huonosti nälkää loitolla, mutta se on muutoin aika hyvää energiaa.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Se muija edustaa pula-ajan tai sen retroilun aatetta halvasta ja terveellisestä puurosta. Jokin kuitenkin vieroksuttaa tuossa ruuassa niin että hrva syö aamupuuroa. Vieroksunta kun se on yleistä, perustuu hiljaiseen tietoon, jonka miljoonat vatsat kertovat. Vatsasairaille ei kehoteta syöttämään kaurapuuroa, vaan riisiä, joka ei ärsytä vatsaa. Tärkkelyslähteenä riisi on aivan yhtä hyvä, kunhan muuten on monipuolinen ruokavalio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat