Seuraa 
Viestejä9265

Kiinnostaa tietää. Pelkkä äänestäminen riittää jos ei halua kertoa enempää. Mielisairaudella tarkoitan kaikkea psyykeeseen liittyvää häiriötilaa joka voidaan katsoa sairaudeksi ja diagnosoida tai silleen. Esim skitsofrenia, masennus, ahdistushäiriö, persoonallisuushäiriöt, anoreksiat ym.

くそっ!

Sivut

Kommentit (103)

tootired
Seuraa 
Viestejä805

v. 2001 jonkin sortin burnout, totaali uupumus, mutta toivuin muutamasssa kuukaudessa takaisin "normaaliksi" ja sitä ennen ja jälkeenkin kait jonkin sortin maanis-depressiivista eli 2-suuntaista?

siis oma arvelu, ei diagnosoitua

Don't give up!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Ei diagnosoitua, mutta epäilen olevani bipolaari. Äiti on kans. Asiaan saataneen valaistusta lähiaikoina, kun sain kokeeksi tasaavaa puoli vuotta jatkuneen hyperdriven hillitsemiseksi. Jatkuva unettomuus on hemmetin kuluttavaa.

Ei ole diagnosoitu, mutta todennäköisesti on bipo, joka saattoi syntyä teini-iän masennuksen yhteydessä. Sentään kalaöljy ja litium auttavat, vaikkeivat oireita kokonaan poistakaan. Intistäkin lekuri antoi lykkäystä tämän vuoksi, jotta saisin hankittua diagnoosin vapautusta varten.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

en ole käynyt lääkärissä yli 5v, olen siis täysin terve.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Joko tähän kyselyyn on valikoitunut vastaamaan paljon mielenterveyspotilaita tai sitten huomattavan iso osuus Tiede-lehden foorumille kirjoittavista kärsii mielenterveyshäiriöistä. Mutu-tuntumalla väittäisin, että kyse on jälkimmäisestä.

tootired
Seuraa 
Viestejä805
Carloz
Joko tähän kyselyyn on valikoitunut vastaamaan paljon mielenterveyspotilaita tai sitten huomattavan iso osuus Tiede-lehden foorumille kirjoittavista kärsii mielenterveyshäiriöistä. Mutu-tuntumalla väittäisin, että kyse on jälkimmäisestä.Siis onko heti "POTILAS" tai "HÄIRIÖINEN" jos puhutaan aivojenterveydestä?!
Onko samoin jos on vatsa tai pää kipeänä niin kuvata em. termein?
Jos katsoo Antti Heikkilän studio55-haastattelua niin suolisto ja aivot on liki samaa "materiaa" eli pitäisi sanoa kun vatsa/suolisto on kipeä niin
VATSAPOTILAS
VATSAHÄIRIÖINEN

Don't give up!

Mietin korrekteja termejä kirjoittaessani. Parempia en keksinyt. Olisi ollut jotenkin halveksivaa kirjoittaa esim. "hulluista" tai "varttihulluista".

Mikä sitten olisi paras termi henkilölle, jolla on diagnosoitu mielenterveyden häiriö/ongelma/...?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31280

Eipä noita ole diagnosoitu, mutta en minä toisaalta ole tarjonnut päänuppiani kallonkutistajien ihmeteltäväksi. Kai ne sieltä löytäisivät jos jonkinlaista klappia ja heittoa ja ainakin patistaisivat syömään kourallisen nappeja aamuin illoin.

Jonkinlainen kuukausien aikaskaalalla esiintyvä maanisdepressiivisuuden tapainen harrastusinnon vaihtelu täysin nollatasolta sellaiseen epäterveen rajoilla olevaan intoon minulla on ollut koko aikuisiän, mutta ei se läheskään niin paha ole, että siltä saisi hourulasta hullun paperit, vaikka yrittäisi (eli se varsinaisesti haittaisi elämää). Ahdistunut olin tuossa muutama vuosi sitten, kun olin työttömänä, mutta sekin lienee enemmän pessimistisen mielen normaali reaktio vaikeisiin olosuhteisiin kuin varsinaista sairautta, mutta se on mennyt ohi.

CE-hyväksytty
Carloz
Mikä sitten olisi paras termi henkilölle, jolla on diagnosoitu mielenterveyden häiriö/ongelma/...?

Muodikas.Ok. Täytyy antaa vinkiksi vaimolleni, joka on psykiatri.

Vierailija

EI, ei ole kovin informatiivinen vastaus ja jokainen tervejärkinen ymmärtää, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa, joten kyllähän ketju rajoittaa keskustelijoiden määrää hyvinkin dramaattisesti.

Ja siksi moni jolla ei ole diangoosia ja joka täällä keskustelee, varoo yli kaiken vaikuttaakseen ylimieliseltä. Osa ei toki, mutta oli vastaus mikä hyvänsä, se päätyy henkilöön.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat