Seuraa 
Viestejä27432

Mikä avuksi kun äetillä vetää suonta jalkoista niin ettei se saa ees nukuttua öisin? Se ottaa teelusikallisen suolaa päivittäin mutta ei se auta. Tahtoisin auttaa sitä. Se on tosi tuskallinen vaiva.

Hämmentää.

Kommentit (15)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Vatkain
Mikä avuksi kun äetillä vetää suonta jalkoista niin ettei se saa ees nukuttua öisin? Se ottaa teelusikallisen suolaa päivittäin mutta ei se auta. Tahtoisin auttaa sitä. Se on tosi tuskallinen vaiva.Magnesiumtabletit auttavat ongelmaan ainakin minun kohdallani.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Joskus kärsin samasta ongelmasta ja ihan perusmarketista hankittu magnesiumoksidi (350mg) poisti ongelman. Nykyään tosin popsin jenkkilästä tilattua sitraatti-muotoa.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Joo magnesiumi helpottaa tohon. Tosin itse vaikka syönkin magnesiumia, niin siltikin niitä meinaa tulla joskus, mut kyllä se vähentää niitä. Mahalteen en aina voi nukkua, mutta selälteen nukkuessaan ei ole tullut koskaan suonenvetoja.

Iha vittumainen vaiva.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Vatkain
Mikä avuksi kun äetillä vetää suonta jalkoista niin ettei se saa ees nukuttua öisin? Se ottaa teelusikallisen suolaa päivittäin mutta ei se auta. Tahtoisin auttaa sitä. Se on tosi tuskallinen vaiva.Kannattaisi ehkä käydä terveyskeskuksessa jos vaiva on paha, eikä poistu venyttelemällä ja magnesiumilla.
Oireet voi johtua jostain sairaudesta, äidilläsi on varmaankin alkava diabetes, jonka takia suoloja poistuu lisääntyneen virtsaamisen mukana liikaa, mistä aiheutuu kramppeja.
Koska janontunne heikkenee vanhetessa, hänellä on myös nestehukka, mistä aiheutuu lisää kramppeja.
Sitten on luultavasti vielä alkava parkinsonintauti, dopamiiniosaston vajaatoiminnan takia syntyy levottomat jalat-syndrooma, mikä voi aiheuttaa mm. jomotusta, jota luulee suonenvedoksi hän.
Levottomat j voi johtua myös raudan ja magnesiumin puutteesta.

Hassisen kone, levottomat jalat
http://www.youtube.com/watch?v=zIQlnIlC6OQ

Magnesiumia ensiapuun. Minulla auttoi. Voihan sitä sitten vaikka mennä terveystarkastukseen, varmuuden vuoksi.

Syökö äitisi verenpainelääkkeitä, tai nestettäpoistavaa. Se voisi selittää nuo suomenevedot.

Magneesiumia ensi hätään reilummin ja lisäisin vissyveden päivittäisjuomaksi. Ainakin itsellä helpotti aikoinaan (heräsin öisin sääret melkein käyrinä kun suonia veti niin, ettei pystynyt edes apua huutaan).
Jos vaiva paha ja jatkuu, lekurin puheille.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Joo, siis kyseessä on perusterve 50-vuotias nainen jolla ei aikaisempia sairauksia eikä vikoja muutamia naisten vaivoja lukuun ottamatta n. 10 vuotta sitten. Lääkärille suonenvedoista valitettu ja ohjeena on ollut nesteen lisääminen. Nimen omaan vissyä on käsketty juoda ja teelusikallinen ruokasuolaa. Magnesiumlisäkin löytyy mutta vissiin ei älyä syödä. Sanoin että konsultoin foorumia ja että magnesium on hoito, annostuksesta vielä kiistellään. Sanoi aloittavansa magnesiumlisän heti kun annoksesta päästään sopuun.

Hämmentää.

Vissyä janojuomaksi normiveden sijaan. Ja saahan sitä vissyä magnesiumlisälläkin. En sitten tiedä, miten tervettä sellainen on/miltä maistuu/onko siellä tarpeeksi magnesiumia joukossa muuten kuin etiketissä.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Vatkain
Magneesiumia mää käskinkin sen syödä. Paljonko Sepolla pittää otta että lakkaa/pysyy poissa?Minulla näyttää riittävän yksi 350 mg (SANO Magnesium) tabu päivässä. Purkin kyljessä seisoopi:


Annostus: 1 tabletti päivässä.
Vuorokausiannos (1 tabletti) sisältää
350 mg magnesiumia (117%vertailu-
arvosta). Ohjeen mukaista annostusta
ei saa ylittää. Ei lasten ulottuville.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Koska magnesiumia on lähes kaikissa elintarvikkeissa, terveellä ihmisellä ravinnosta johtuvaa magnesiumin puutostilaa ei tunneta. Sen sijaan suoliston imeytymishäiriön, esimerkiksi vaikean keliakian (ks. «Keliakia»1), yhteydessä magnesiumin saanti voi olla niin vähäistä, että kehittyy puutostila.

Useimmiten magnesiumin puutoksen syynä on sen lisääntynyt poistuminen elimistöstä. Magnesiumia menetetään virtsaan runsaiden nesteenpoistolääkkeiden käytön aikana, pitkään jatkuneen alkoholin käytön seurauksena tai diabeteksessa silloin, kun huonon sokeritasapainon vuoksi virtsaneritykset ovat suuret. Pitkällisessä ripulissa ja joidenkin suoliavanteiden yhteydessä magnesiumia voi poistua suuria määriä ulosteiden mukana.

Magnesiumin puutokseen liittyy väsymystä, oksentelua, lihasnykinää, vapinaa ja vaikeissa tapauksissa kouristelua. Puutoksen toteaminen on usein hankalaa. Pienentynyt veren magnesiumpitoisuus viittaa puutokseen, mutta puutoksen vallitessa veriarvo voi olla normaali, sillä solujen sisällä vallitseva puutos ei aina näy veressä. Magnesiumin puutokseen liittyy yleensä myös liian alhainen kaliumpitoisuus (ks. «Veren suolapitoisuuksien muutoksia»2) ja kalsiumaineenvaihdunnan (ks. «Kalsium - liikaa (hyperkalsemia) ja liian vähän (hypokalsemia)»3) häiriöitä.

Todettua magnesiumin puutosta hoidetaan antamalla tiputuksena suonensisäisesti magnesiumia. Puutoksen taustalla oleva sairaus tai tila pyritään luonnollisesti hoitamaan. Suun kautta nautittuja magnesiumvalmisteita voidaan käyttää, jos magnesiumin liiallista menetystä ei pystytä estämään.

Liikaa magnesiumia (hypermagnesemia)

Elimistön liiallinen magnesiummäärä on erittäin harvinainen. Liikaa magnesiumia ei elimistöön kerry terveelle ihmiselle ravinnon tai suun kautta nautittujen magnesiumvalmisteiden yhteydessä. Joskus suonesisäisten ravitsemushoitojen yhteydessä elimistön magnesiumpitoisuus veressä saattaa suurentua liiallisesti.

Magnesiumvalmisteita käytetään yleisesti suonenvedon (ks. «"Suonenveto" (lihaskramppi)»4) estämiseen, mutta niiden tehoa ei ole varmistettu pätevillä tutkimuksilla.
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=dlk00818

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat