Seuraa 
Viestejä45973

Eli miten vaativaa kuntoilusuoritusta saunassa käynti vastaa?

Jos kerran kuntoilusuositukseksi sanotaan yleensä vähintään se puolen tunnin pulssia ja hikeä nostava muutama kerta viikossa, niin miten hyvästä on esim. jokapäiväinen vähintään tunnin kestävä saunominen??

Vaikka lihakset eivät siinä juuri saakaan työtä, niin silti pulssi nousee ja hikeä pukkaa...

Laihtuuko siinä vai menettääkö lähinnä nestettä?

  • ylös 10
  • alas 2

Kommentit (13)

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265

Päivittäinen vähintään tunnin saunominen tuskin on kovin hyvästä. Hikoillessa kadotettujen hivenaineiden korvaus vaatii muutakin kuin saunakaljan.

Vierailija

Käänteisesti ajatellen kylmän kylvyn pitäisi polttaa kaloreita kun ruumis yrittää säilyttää normaalin ruuminnlämmön.Joku ehkä osaisi laskeakin kuinka kylmässä kylvyssä kalorit palaisivat?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaipa tuo periaatteessa auttaisi, mutta silloin täytyisi huolehtia hyvin nestetankkauksesta (ja jollakin muulla kuin kaljalla, joka vain kasvattaa mahaa) ja suolatasapainosta hikoillessa poistuvan nesteen ja muiden aineiden takaisinsaamiseksi. Ellei ruokavaliokin ole suht kunnossa, ei mikään määrä rehkimistä tai saunomista auta.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46613

Juu, pääsee läskistä eroon saunassa. Tee kuin joulukinkulle, termostaattikiuas 125 asteeseen, ja sitten sammut lauteille. Aamulla läskit ovat nesteenä lauteiden alla samaan tapaan kuin ylipaistetulla kinkulla. Sivuvaikutuksiakin tuosta on, mutta sinua ne eivät stressaa. Omaisia sitäkin enemmän.

Hikoilu on elimistön tapa reagoida liialliseen lämpöön. Liikuttaessa lämpö syntyy lihastyön sivutuotteena, ihmisen hyötysuhdehan on melkoisen huono. Silloin elimistö kuluttaa energiaa, sekä liikkeen että myös lämmön tuottamiseen. Jos stimuloit hikoilua ulkoisella lämmönlähteellä, ei lihaksistosi työskentele eikä elimistö niin muodoin koe tarpeelliseksi muuntaa läskiä lihasten energianlähteeksi sopivaan muotoon. Saunominen ei aiheuta mitenkään hirvittävää energiankulutusta, vaikka ehkä elimistön toiminta hieman vilkastuukin. Nestettä ja hivenaineita saunassa vain menettää.

  • ylös 14
  • alas 1

Voi.
Kun viiden minuutin ajan nakkaat löylyä naama punaisena ja suu vaahdossa,
jokainen läski kyllä poistuu paikalta kiroillen.

  • ylös 37
  • alas 2

Simply No.

"Q: Are saunas or massages effective for losing weight?

A: No. You might temporarily lose weight in a sauna from water that is lost through perspiration, and a massage can help you relax and feel good, but neither rid you of fat deposits. Do not be fooled by clothes, body wraps, or devices that are advertised to help you lose weight. Most are worthless and some might be dangerous."

http://www.agnr.umd.edu/MCE/Publication ... .cfm?ID=81

Ei voi.

Saunomalla lähtee ainoastaan neste, joten paino vähenee, mutta ei läski siitä mihinkään lähde.

Nyrkkeilijät ja painijat saunovat, jotta saavat itsensä pysymään tarkoissa painoluokissa, mutta punnituksen jälkeen taas juovat vettä.

Lähtee läskiä? Saunominen kun nostaa aineenvaihduntaa ja jos ei tankkaa tarpeeksi saunan jälkeen, myös nestetasapaino järkkyy. Jos huomaatte saunoessa sydämen lyövän kovempaa, onko tämä merkki rasvan palamisesta vai anaerobisesta energiantuotosta? Ihmisen elimistö suojautuu jollain tavalla kuumenemista vastaan ja kai tässä tapahtuu jotain ei-tyypillistä aineenvaihduntaa, hikoilemisen ohella, muutenhan sisäelimet ovat vaarassa? tosin ennemmin yhdistäisin laihtumisen aerobiseen hengästymiseen tai ravitsemustasapainon muutokseen...

muistaakseni olen lukenut tästä ihan jonkun tieteellisen tutkimuksenkin ja siinä oli juuri nuo päivittäisestä saunomisesta johtuvat haitat aika vahvoja ja tuo hyöty laihtumisen kannalta oli kuitenkin hyvin pieni.

kylmä kylpy sen sijaan laihduttaa huomattavasti paremmin eikä ole niin epäterveellistäkään käsittääkseni.

Läskit voi todellakin saunoa pois. Pyydä naapuriasi lämmittämään sauna ja lähetä akkas ja lihavat lapsesi sinne kylypemään, nii johan läskit lähti nimittäin naapuriin.

Itseltäsi läskit lähtee saunomalla näin. Rakenna sauna keskelle metsää apunasi vain puukko, kirves ja saha. Kun sauna on valmis (väh. 3 kuukauden operaatio) olet syönyt vain sieniä ja marjoja, nyt painosi on kohdallaan ja voit hakea kotoa tulitikkuja, josta läskikin oli muuttanut aikaa sitten pois. Hyviä saunahetkiä

mskomu
Seuraa 
Viestejä672

No siis kyllähän läskit lähtee vaikka purukumia pursekellessa (muistaakseni 5 kiloa vuodessa, jos pureskelee läpi vuoden ), mutta kovin tehokasta se ei ole. Ei saunomisella niin paljoa rasvaa polta, että sillä jotain käytännön merkitystä olisi,
Käsittääkseni tehokkain tapa "läskin kadottamiseen" on reipas, mutta ei liian nopea kävely. Juoksu tai muu rankka liikkuminen ei toimi, sillä keho ei saa rasvaa polttamalla riittävän nopeasti energiaa moiseen ja alkaa polttamaan hiilihydraatteja. Niin ja tietenkin oikeanlainen syöminen.

Neutroni
Juu, pääsee läskistä eroon saunassa. Tee kuin joulukinkulle, termostaattikiuas 125 asteeseen, ja sitten sammut lauteille. Aamulla läskit ovat nesteenä lauteiden alla samaan tapaan kuin ylipaistetulla kinkulla. Sivuvaikutuksiakin tuosta on, mutta sinua ne eivät stressaa. Omaisia sitäkin enemmän.

Totta. Ja hikka lähtee 100% varmuudella, kun pidättää hengitystä 20 minuuttia .

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat