Seuraa 
Viestejä45973

Onko mitään järkeä hyvksyä ydinvoimaloita alueille, joissa on kerran kymmeneen vuoteen iso järisrtys ja pienempiä järistyksiä joka toinen päivä? No kokonaan toinen juttu on, että kannattaisiko noita ydinvoimaloita rakentaa ylipäätänsä mihinkään.

Sivut

Kommentit (127)

Minua on aina askarruttanut se polttava kysymys miksi maanjäristysalueilla, kuten Japanissa, on perinteisesti suosittu kaasua kotitalouksissa. Joka halvatun kerta kun tärisee kunnolla, kaasuputket katkeaa ja syttyy tulipaloja. Hyvänen aika, sähköliesikin on keksitty sata vuotta sitten. Kannattaisi ajatella tätä nyt, kun on mahdollisuus uudistaa energiahuolto kertaheitolla paremmaksi, eikä rakentaa niitä kaasuputkia uudelleen.

No kokonaan toinen juttu on, että kannattaisiko noita ydinvoimaloita rakentaa ylipäätänsä mihinkään.Niin, kokonaan toinen juttu. Joten miksi piti tässäkin ottaa puheeksi? Jos haluat topicissa pysyvän keskustelun, niin josko editoit ja annetaan tämän asian olla omassa arvossaan tässä ketjussa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
konsta
? No kokonaan toinen juttu on, että kannattaisiko noita ydinvoimaloita rakentaa ylipäätänsä mihinkään.Tämä on oleellista, ja mielestäni kansanäänestyksellä päätettävä asia.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372

Kysymys kuuluu, miksi maanjäristysalueelle saa rakentaa petrokemian tehtaita, joista järistyksen sattua pääsee monta kertaluokkaa pahemmat ja karsinogeenisemmat päästöt. Jopa niinkin kaukana järistyksen keskustasta kuin Tōkyōn liepeillä räjähti yksi pottoaine varasto.

Ydinvoimalat on suunniteltu järistyksen kestäviksi. Ongelma on tietenkin jäähdytysjärjestelmä, mutta reaktorin sulaminenkaan ei johda vakavaan Tšernobylin kaltaiseen radioaktiiviseen vuotoon, koska Tšernobylinkin tapauksessa onnettumuus oli tahalleen aiheutettu, kuten tiedämme että turvajärjestelmät oli tarkoituksellisesti kytketty pois päältä siellä.

Kyllä vakavan maanjäristyksen kohdalla on ihan muita huolen aiheita kuin ydinvoimaloiden turvallisuus.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239
konsta
Onko mitään järkeä hyvksyä ydinvoimaloita alueille, joissa on kerran kymmeneen vuoteen iso järisrtys ja pienempiä järistyksiä joka toinen päivä? No kokonaan toinen juttu on, että kannattaisiko noita ydinvoimaloita rakentaa ylipäätänsä mihinkään.Nähdäkseni ydinvoimala on kaikista vaihtoehdoista sekä turvallisin että edullisin suhteessa hyötyihinsä.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Viimeisten tietojen mukaan Japanissa on tapahtunut räjähdys ydinvoimalassa, joka on johtanut suojakuoren menetykseen.

Joo, siksi laitoinkin tuohon äänetykseen mahdollisuuden muuttaa mielipidettään.

Sääli Japania - ja meitä.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372

no worries... ei siellä muuta tapahtunut kuin reaktorin sadevedeltä suojaavat rakenteet vain räjähti. Itse reaktorin suojakuori kestää vaikka pienen maanjäristyksen.

kevytvesiydinreaktorit on kivoja siitä että kun ne sulaa, niin ydinreaktio pysähtyy. Siksi toisekseen siellä tulee merelle päin.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

kuinkahan paljon hiilivoimala olis levittänyt karsinogeenejään samalla
tuotolla kuin nuo ydinvoimalaitokset ovat jo antaneet.
ja kuinka pahoin se olisi vaurioitunut tässä maanjaristyksessä,
ja olisiko mahdollisuutta että re räjähtäisi

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
MITÄ?
kuinkahan paljon hiilivoimala olis levittänyt karsinogeenejään samalla
tuotolla kuin nuo ydinvoimalaitokset ovat jo antaneet.Mitenkäs se olikaan, pienhiukkaspäästöt tappavat euroopan alueella 300 000 ihmistä vuosittain. Kiinassa vapaamman polttelun ja suuremman väkimäärän vuoksi luvut ovat vieläkin korkeammat. Näin ollen ydinvoima "saisi" tappaa aika paljon nykyistä enempi että alkaisi pääsemään samoille luvuille.

Sääli, että ydinfoobikot eivät näe kokonaistilannetta.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Luulisi, että tuollaisilla seismisesti aktiivisilla alueilla olisi tarjolla paljonkin maankuoresta suoraan kerättävää energiaa. Siis tuntuu aika kädettömältä ydinvoimaloiden rakentaminen sinne?

e: Esimerkiksi vaikka Islanti, montako ydinvoimalaa siellä on?

Siinä meni Japani ,kun ei eilen voinut sulkea reaktoreja kun oli vielä tilaisuus oli pakko pitää päällä että tamacothhit ja ipodit saa virtaa Voi morjes!!!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat