Seuraa 
Viestejä1124

Tämä on kyllä vanha juttu mutta kysytään kumminkin.
Suihkuturbiinille ilmoitetaan arvona työntövoima xxxxx kp , tai N .
Todellisuudessa vetääkö vai työntääkö suihkuturbiini?

Kommentit (6)

jeremia2
Seuraa 
Viestejä1124
Heksu
Höpsö kysymys, sehän riippuu tietysti siitä, onko turbiini asennettu lentokoneen etu- vai takaosaan.

Mieti minkälainen suhkuturbiin on ja miten se toimii (iso kasa "monilapaisia potkureita") jne. esim. "normaalisti" asennettu lentokoneen potkuri vetää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pohtija
Seuraa 
Viestejä883

Vetääkö vetävä pyörä maata, vai työntääkö se maata ? No ainakin pakittaessa sitten työntää, vai ?

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

Suihkumoottorissa on jonkinlaiden ahdin ja jonkinlainen turpiini; näitä voi olla myös useita. Ahdin ja turpiini on samalla akselilla (tai akseleilla) siten, että turpiini saa energiaa palokaasujen takia lisääntyneestä ilmavirrasta ja tästä saamallaan energialla se pyörittää ahdinta. Ahdin puristaa ilmaa kohti moottoria, ja ahtimessa tapahtuu siksi vetävää voimaa. Polttokammion jälkeen lisääntyneen kaasumäärän seurauksena siitä saadaan myös työntövoimaa kun tämä suurempi kaasumäärä kiihdytetään turpiinien jälkeen suihkuputkessa. Vielä lisää tuuppausvoimaa voidaan saada jälkipoltolla, jossa suihkuputkessa poltetaan kerosiinia ja näin edelleen poistuvan kaasun määrää lisätään.

Muistelisin että nykyaikaisella ohivirtaussuihkumoottorilla n. 2/3 muodostuvasta työntövoimasta tulee ahtimessa ja n. 1/3 suihkuputkessa.

Muistelit oikein tuon työntövoimien suhdeluvut 2/3 ja 1/3. Kuitenkin homma meni niin että ohivirtausmoottorissa 1/3 työntövoimasta tulee palokammion läpi kiihdytetystä suihkusta ja 2/3 puhaltimen ohivirtauskanavan kautta, ei siis ahtimen, joka vain syöttää palamiseen tarvittavaa ilmaa. Oikeastaan ohivirtausmoottori on tämän puhaltimen 2/3 osan työntövoiman osuudella potkuriin verrattava laite joka saa käyttövoimansa kaasuturbiinin akselista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat