Seuraa 
Viestejä9538

[size=85:yca6y4k5](Uutisoiduin uutinen on jo kaikille tuttu - sen sijaan japanilainen kyky vastata vaikeimpiinkin kohtaloihin on monille läntisen maailman markkinahöttökulutusihmisille tuntematonta)[/size:yca6y4k5]

[ ... suomalaisten ydinvoimaturvallisuusasiantuntijoiden 1] ennustama säteilyonnettomuus ravistelee Japania - tsunami röykytti maata ja luhistutti epäsuorasti ydinvoimaloiden sähkönsyöttöjärjestelmiä - kuinka suureksi pitää hädän kasvaa, kunnes Japanin keisari tulee ulos ja luo sen yhdistävän hengen, jolla japanilaiset hädän hetkellä historiansa myötä antavat vaikka henkensä? ... ]

Japanissa keisari oli jumala - amerikkalaisten kieltoon saakka. USA oli luhistuttanut Japanin pudottamalla ydinpommit siviilien sekaan Hiroshimaan ja Nagasakiin 1945. Keisari edustaa sitä japanilaista perinnettä, josta meillä on vain kalpea aavistus. Japanilainen on uhrautuvainen maataan kohtaan. Japani on tarvittaessa hyvin totalitäärinen valtio, kun isänmaa on uhattuna. Nyt se on.

Japani on maailman kolmanneksi suurin talousmahti. Japanilainen raha on kaikkialla maailmassa ja Japani imee energiaa öljynä, kaasuna ja kivihiilenä ympäri maailmaa. Japanilainen osaa kuluttaa, niin paljon kuluttaa, että osin ovat unohtaneet ne arvot, joilla Japani oli kasvaa Tyynenmeren herraksi - toisin kävi, kun amerikkalainen elokuvatunne ja raaka talouskyky nujersivat niin Japanin kuin keisariperinteen.

Japani on ollut "kateissa" monet vuodet
Ei ole voinut ostaa enää enempää, kun kaikkea oli ja on yllinkyllin. Nyt on puute puhtaasta vedestä, ruoasta ja energiasta. Ollaan syvimpien tosiasioiden edessä, mutta edelleen kaukana vuodesta 1945. Japanin on nyt puserrettava se henki esille, millä se valloitti puoli maailmaa 1941-1943. Nyt tahtoenergian on vain kohdistuttava omaan kansaan ja omaan maahan.

Maailman talousmahti Kiina tulee apuun?
Japanin ikiaikainen kiistakumppani Kiina tullee ojentamaan maailman mahtavimman talousihmeen auttavan kätensä - saaden vihdoin vastakaikua Mantsurian joukkomurhille, mihin japanilaiset yliylpeät ja verenhimoisen sotilaat syyllistyivät 1930 -luvulla. Kiina antaa anteeksi, kun pyydetään anteeksi ja avaa massiivisen apunsa henkiselle ystäväviholliselleen.

Japanilaisille täysmobilisaatio ei ole uusi, eikä tuntematon ilmiö
Japanille ei ole tuntemattomia piirteitä totalitarismin keinot tavoiteltaessa päämääriä. Nyt päämäärät ovat kirkkaat - maa tulee nostaa tästä neuvottomasta tilanteesta. Operaatio alkaa keisarin ulostulolla, kun hän julistaa jälleenrakentamisen alkaneeksi - näin japanilaiset yhdistävät voimansa ja löytävät toisensa. Nyt ei ostella lisää kulutushysteriatavaroita, nyt rakennetaan maata uuteen uskoon - monellakin tavalla!.

Keisarin julistus
Keisari on Japanissa edelleen "ylinnä", vaikka todellinen valta on kadonnut. Symbolinen valta ei ole hävinnyt ja nyt keisari nousee yhdistäjäksi ja tulemme näkemään Kiinan ja USA:n avustuksella historiallisen allianssin, jossa vanhat viholliset paiskaavat kättä ja alkaa jälleenrakennus, jonka vertaista saadaan hakea kaukaa historiasta.

Hädän hetkellä ihmiskunta ja valtiopopulaatiot yhdistyvät,
puhaltavat yhteen "hiileen" ja nujertavat ongelmat ja nousevat ahdingosta - näin tulemme näkemään, kun toden hetkellä yksi maailman kurinalaisimmista maista mobilisoituu ja aloittaa jälleenrakennuksen. Nyt avunpyyntö on osoitettu myös Venäjälle, maailman energiavarastolle - nyt ei kannata kiukutella parista lähisaaresta, nyt tarvitaan venäläisten apua - ja se tullaan antamaan - syntyy uudistettuja alliansseja turvaamaan rauhantilaa koreasti koreoiden ympärille.

Milloin alkaa meidän oma mobilisaatio?

--------------------------------------------------------------------------------

Yläviite
1] --- Miksi suomalaisia ydinvoimaturvallisuuden asiantuntijoita ei kuunneltu?
http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi ... -kuunneltu ---
...

Ilkka Luoma

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikä muu kuin katastrofi tai sota (joka toki on katastrofi) yhtenäistää kansaa ja saa talouden ylös? Ei sinänsä väliä onko sodassa voittajana vai häviäjänä. Jo nyt Japanilaisten rakennusyritysten kurssit nousivat kun muiden laskivat. Katastrofista selvitään eikä työttömyyttä tunneta. Jengin pitää ostaa uusia autoja, elektroniikkaa, taloja eli Japanin talous tulee nousemaan ehkä nopeammin kuin koskaan ennen.
Väestön ikääntyminen ja työvoimapula lienee suurin ongelma, tosin jos nyt ei ole muuta ajanvietettä kuin "kuteminen" niin uusia veronmaksajia tulee n. 20v päästä...tosin ehkä liian myöhään?

Toope
Seuraa 
Viestejä27088

I Luomalla oli aikoinaan tapana lähetellä näitä (kansalais-)kommentteja Suomen johtaville poliitikoille. Meneeköhän tämä nyt sitten Japanin Keisarin sähköpostiin saakka?

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää, pommi-iskut ja jengit ovat sitä monikulttuurista Ruotsia, se on kehitystä." Liian monien mielestä"!"
http://tinyurl.com/jbs6kqp

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat