Seuraa 
Viestejä17
Liittynyt1.12.2010

Öljyn hinta nousee Suomessa, kun Lähi-Idässä tulee kriisejä. Suurin osa öljystä tulee kuitenkin Venäjältä. Onko siis se Venäjältä tuleva öljy Lähi-Idästä peräisin?

Sähkön hinta nousee, kun omissa ja naapureiden myllyissä on liian vähän/liian paljon vettä. Saas nähdä, paljonko sähkönhinta nousee nyt, kun Japanissa on muutama reaktori pimeenä.

Elokuussa on luvassa suurenmoisia rantakelejä.

Kommentit (14)

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Liittynyt13.3.2008
The Fire in My Head
"Muuttuvat turvallisuusvaatimukset voivat käydä kalliiksi myös Olkiluodossa. "

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/04/ ... 10437.html

...lisää kustannuksia ----> kuluttaja maksaa


Turvallisuutta lisääviä kustannuksia maksaa mielellään, jos ne ovat tarpeellisia. Syöttötariffeja sen sijaan ei.

Onko jossakin jo esitetty arvioita siitä, kuinka suuria lisäkustannuksia energian hintaan tulee Fukushiman jälkimaininkeina seuraavista turvallisuustutkimuksista ja niiden seurauksena tehtävistä korjauksista. Puhutaanko sähkön hinnan osalta siis senteistä vai sentin kymmenesosista kilowattituntia kohti?

Oma arvaukseni on sentin kymmenesosat.

Kim Fallström kfa+news@iki.fi

The Fire in My Head
"Muuttuvat turvallisuusvaatimukset voivat käydä kalliiksi myös Olkiluodossa. "

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/04/ ... 10437.html

...lisää kustannuksia ----> kuluttaja maksaa


No ei suinkaan.
Sähkön kuluttajahinta määräytyy sähkömarkkinoilla kalleimman käytössä olevan tuotantotavan mukaan, jolloin jonkun halvemman tuotantotavan hinnan nousu (ydinvoima) ei muuta sähkön kuluttajahintaa yhtään minkään verran.
Mikäli ydinvoimasta tulisikin se kallein tuotantotapa (ja näinhän ei siis suinkaan ole) olisi seurauksena se, ettei ydinvoima olisikaan enää perusvoimaa, vaan se ajettaisiin alas aina sähkön kysynnän pienentyessä. Sillä kaillein tuotantotapa poistuu aina ensin tuotannosta.

Laskun maksaa ydinvoimalan omistava taho windfall voittojen pienentymisenä.
Sekä yhteiskunta verotulojen pienentymisenä. (osinko- ja yritysverotus)

The Fire in My Head
Seuraa 
Viestejä17
Liittynyt1.12.2010

kuukle: "No ei suinkaan.... Laskun maksaa ydinvoimalan omistava taho windfall voittojen pienentymisenä. Sekä yhteiskunta verotulojen pienentymisenä.

...mitä?

Elokuussa on luvassa suurenmoisia rantakelejä.

The Fire in My Head

kuukle
No ei suinkaan.... Laskun maksaa ydinvoimalan omistava taho windfall voittojen pienentymisenä.
Sekä yhteiskunta verotulojen pienentymisenä. (osinko- ja yritysverotus)

...mitä?

Mitä et tuossa ymmärtänyt ?

Sitäkö, että miksi yhteiskunnalta jää saamatta verotuloja yrityksen voiton pienentyessä kulujen kasvamisen johdosta samoilla tuloilla koskien osinko- ja yritysverotusta, vaiko jotain muuta ?
Eikö ole selvää, että yrityksen voiton pienentyessä niistä voitoista kertyy vähemmän verotettavaa yritysverona, ja lisäksi että seurauksena jää vähemmän osinkoja maksettavaksi osakkaille, joten osinkoverotuksen tuotto tippuu myös. Alv tuotto yhteiskunnalle sensijaan pysyy ennallaan, mikäli myyntihinta ja myytävän määräkään ei muutu.

Vaiko sitä miksi kuluttajan asema ei muutu sähkön hinnan pysyessä ennallaan markkinamekanismista johtuen ( kaiken sähkön myyntihinta = kalleimman käytössä olevan tuotantotavan hinta ) eli sitä että kuluttaja ei joudu osallistumaan kustannusten nousun rahoittamiseen ?
Kysehän on tässä samasta mekanismista mikä winfall voitot mahdollistavat, nyt vain päinvastaiseen suuntaan kuin nykyistä sähkömarkkinakäytäntöä luotaessa.

The Fire in My Head
Oli miten oli, ihan sama. Trollaukseni osui melko liki. Japanin katastrofi nostaa hintoja, ainakin välillisesti....

http://www.taloussanomat.fi/asuminen/20 ... 115353/139
Mutta kyseessä ei ole oikeastaan Japanin katastrofi, vaan kyseessä on oire tämän maailman menosta. Jos maailman meno olisi kestävään kehitykseen perustuvaa, niin Japanin katastrofia ei olisi sattunut.

partalainen kuri
Seuraa 
Viestejä125
Liittynyt17.3.2012

Juu-u...

Vettä on nyt sitten liikaa.

http://yle.fi/uutiset/vetta_on_liikaa_jopa_vesivoimaloille/6249813

Mun pienissä aivoissa heräsi sellainen kutina, että nuo voimalaitokset on jotenkin väärin suunniteltu, koska mikään vesimäärä ei tunnu olevan oikea sähköntuoton kannalta. Tai sitten sää/luonto ei ole koskaan ihmisen hyödyntavoittelun kannalta " optimi".

I was born intelligent, but educaton ruined me

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

On kyllä jännä vesimäärä liikkeellä. Mää asun voimalaitoksen alajuoksulla saaressa, tuohon padolle on ehkä 300 metriä. Tuossa on tuommonen vesiallas vasemmalla, tai siis meren suvanto, jossa vesi yleensä "seisoo." Eli siis vettä ei tule padolta, vaan se menee oikealle puolelle turbiiniin. Nyt kuitenkin ohijuoksutuksen takia viereisen saaren rantapuskat on osittain veden alla ja virta suvannossa on todella kova. Pitäis saaha aikaseksi käydä ottaan valokuvaa tai videota. Semmosia ennen ja jälkeen kuvia.

Hämmentää.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat