Seuraa 
Viestejä336

Japani-uutisointi on herättänyt sellaisen ajatuksen, että länsimainen ihminen on evolutiossa edennyt jo niin pitkälle että hän suorastaan rypee himokkaasti kaikenlaisissa katastrofeissa lietsoen ja imien paniikkia kuin juoppo halpaa viinaa. Hänelle ei edes riitä se, että saa suorastaan orgasmin kaikenlaisista katastrofeista - myös muidenkin kuin länsimaisten ihmisten pitäisi saada maistaa tätä ihanuutta.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/Pani ... 60755.html

Minne on kadonnut arvokas tyyneys sellaisten asioiden edessä joille emme voi yhtikäs mitään?

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parempi varautua kuin kärsiä myöhemmin, pätee hamstraamiseen. Muutoin harvinaisen luonnonmullistuksen seuraaminen on mielenkiintoista, kun uutiset ovat muuten aika tylsiä. Politiikkakin pitkälti kädenvääntöä sen sijaan, että rakennettaisiin jotain yhdessä tuumin.

tsarbombastic
barbababa
Tieto lisää tuskaa. Disinformaatio lisää tuskaa entisestään.Avaatko vähän?

Voinhan ainakin yrittää omaa subjektiivista näkemystä selventää.

Lähinnä viittasin tuolla lausunnolla nykyaikaiseen mediaan. Suosituimmat uutiset käsittelevät katastrofeja tai uhkakuvia. Tyypillisille aiheille on tyypillistä että, ne tunnetaan ilmiöinä laajalti, ne tunnetaan vain pintapuolisesti, kuten esim. ydinvoima tai ilmastonmuutos. Pelko on vahvasti läsnä ihmisten elämässä ja sen varaan on hyvä lähteä rakentamaan mielikuvia. Esimerkkinä voisi käyttää seuraavaa: Suomessa käytetään ydinvoimaa ja siinä on riskinsä (Informaatio eli tieto joka lisää tuskaa). Japanissa tapahtui ydinvoimalaonnettomuus (informaatiota). Disinformaatioksi aiheesta menee se, kun vaikkakin faktoissa pysytään, uutisoinnissa aletaan käyttämään sinne kuulumattomia retorisia keinoja joilla tapahtuma kasvatetaan suhteettomiin mittoihin jotta aiheesta saadaan mediaseksikkäämpi ja myyntiä kasvatettua. Oheistuotteena seuraa mm. tätä panikointia kun media johtaa kummallisia merkityksiä. Japani kohtasi loppunsa tuossa onnettomuudessa ja Suomen rannikko on täynä voimaloita jotka ovat tikittäviä aikapommeja. Japaniin iski kirjoitetun historian suurin tsunami, mutta ydinvoimala onnettomuus on pääuutinen koska siitä saa paremmin myyviä otsikoita ja koska se on teoriassa läsnä Suomessakin. Mielenkiinnolla seuraisin esim. täysin ydinvoimattoman maan uutisointia aiheesta ja vertailisin sitä Suomen vastaavaan.

HS.fi kävijäennätys rikki:
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Uuti ... 5264793284

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat