Seuraa 
Viestejä609

Nyt kun Fukushiman tapaus on nostanut esille uraaniydinreaktorin pysäyttämisongelmat, niin ainakin tämän artikkelin perusteella toriumia käyttävä reaktori vaikuttaisi paljon fiksummalta ratkaisulta:
http://oilprice.com/Energy/Energy-Gener ... anium.html

Tällaisessa reaktorissa reaktion ylläpitäminen vaatii "protonitykin" ja kun se kytketään pois päältä, niin rekatiokin pysähtyy. Lisäksi torium on uraania yleisempi ja reaktiotuotteet eivät ole läheskään niin radioaktiivisia kuin uraanireaktorin tuotteet.

Aiheesta Wikipediassa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Thorium_fuel_cycle

"You can create free energy on Earth in a blink of an eye. That technology already exists on Earth, but it has been kept from you, since you can't make money from free energy."
- Toisheeba / Maria Bertram 2011

Kommentit (3)

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5374

Onko toi Åkerin konsepti uusi? Kiinalaisethan kehittivät vissiin uuden tyyppisen ja lupaavan torium-reaktorin tuossa hiljakoin kanssa.

Aikaisemminhan hyötöreaktoreiden ongelmana on ollut että ne on monimutkaisempia ja kalliimpia rakentaa ja ylläpitää, sekä natriumilla hidastaminen aiheuttaa omia ongelmiaan, eli se poissulkee reaktorin jäähdytyksen vedellä kriisitilanteissa.

Äkkiseltään katsottuna tuo konsepti näyttää kiinnostavalta. Koska vihjattiin siihen, että se tuottaisi oleellisesti halvempaa energiaa kuin uraani/kivihiilli.

===

Tietää, jos vaivaudut sanomaan että »tästä on jo ketju olemassa» niin auttaisi kivasti jos viitsisit myös linkata sen ketjun.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat