Seuraa 
Viestejä7569

Uskonnot ovat kaikki hyvin vanhoja, eikä viimeaikoina ole tullut varteenotettavia uusia haastajia markkinoille. Ainoa uudempi tulokas on skientologia, mutta se ei niinkään perustu jumaluskoon, joten jääköön se tämän keskustelun ulkopuolelle.

Jos nyt syntyisi uusi uskonto, niin ajatelkaa sen markkinapotentiaalia! Jo nyt suurin osa maapallon asukkaista tunnustaa uskovansa jumalaan jossain muodossa. Edes Facebook ei ole yhtä suosittu. Pitäisi enää saada tuote nimeltä jumala myytyä uudella tavalla.

Tuotteesta on olemassa lukuisia "todistajanlausuntoja" koottuna yhteen (raamattu, koraani...), mutta tosin kaikki tuo materiaali on kerätty perimätietona vuosisatojen kuluesssa, joten kukaan ei pysty kiistämään lausuntojen todenperäisyyttä. Erittäin kätevää

Luonnollisestikaan tuotteesta ei löydy mitään teknistä dokumentaatiota, eikä takuuasioiden määrittelykään ole kovin hyvin hoidettu, mutta tähän kaikkeen on olemassa ratkaisu: Jos joku epäilee tuotteen olemassaoloa tai toimivuutta, niin ei tarvitse sanoa kuin "Jumala on olemassa. Sinun tehtäväsi on todistaa ettei niin ole." ja kaikki vastustus menettää merkityksensä.

Miksi tuotetta sitten kutsuttaisiin? Todennäköisin vaihtoehto olisi iGod. Laajempaa kohderyhmää tavoiteltaessa myös McGod olisi vahvoilla, sillä sielunravinnostahan tässä lopulta on kuitenkin kyse ja eräänlaisena "sisäänvetotuotteena" nuorimmalle kohderyhmälle voitaisiin harkita myös tavaramerkkiä "My Little God". Uskaliaimmat visionäärit toivoisivat markkinavoimien yhdistymistä ja silloin tavaramerkiksi muodostuisi ehkäpä "iFace God" osoituksena siitä, että tuote on ehkä kuitenkin pohjimmiltaan kommunikaatioperustainen.

Itse en ateistina voi ottaa kantaa, mutta olisiko tässä oikeasti markkinapotentiaalia?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat