Seuraa 
Viestejä1698

Itseäni ainakin kiinnostaisi enempi syvällisemmät faktat. Mutta uutisointi on yleensä tämmöistä japanissa on vaarassa paetkaa sieltä tai mies tappoi kaverinsa kirveellä. Jotta noilla turhanpäiväsillä väkivalta tai tapaturma uutisoinnilla olisi mitään arvoa niin voisivatko edes näyttää kuvia miltä se näytti ja kuinka hyvää jälkeä kirveellä saa aikaiseksi. Muutenhan tuo vain yllyttää kokeilemaan itse jos ei vastauksia kerrota. Vähän kuin syöttien virittelyä.. tiiättekös et kirveellä voi tappaa, eikös oliskin jännä kokeilla.. Sitten tuota perustellaan sillä, että asiakkaillehan tarjotaan vain sitä mitä he haluavat. Eikös tolla logiikalla pitäis tarjota kaikille kokaiinia, kun varmastihan kaikki sitä haluavat jos saavat kokeilla?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Kommentit (20)

Devil
Seuraa 
Viestejä1328

Juuri Nyt! Katso kuvat! X SEURAA TILANNETTA HETKI HETKELTÄ!!! KATASTROFI! Maansuru!

Muistaakseni koulussa aikoinaan opetettiin, että uutisoinnin pitäisi olla neutraalia, informoivaa ja faktoihin perustuvaa, mutta se ei taida enää koskea tätä nykyistä keltaista seiskapäivää tyylistä haaskalintu-uutisointia, jossa lietsotaan vain paniikkia tai lyödään vyönalle.

X

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Kysehän on oikeasti viihteestä. Kuten urheilussa. Vertaa iltapäivälehtiä ja jotain vakavampia julkaisuja. Viihdehakuisuus on iltapäivälehdissä ilmeinen. Ihmiset tarvitsevat nautintoja eli viihdettä. Meikäläinenkin laittautui iltauutisten ääreen hyvät syötävät ja juotavat mukana kuuntelemaan koko uutisten mittaista katastrofiviihdettä. Nyt kun taas puhutaan tavallisista jutuista niin ei kiinnosta mässäillä uutisten ohessa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joo, mutta sitten lehtimiehet menevät ammattikouluun ja sieltä saadut opit ylikirjoittavat muut peruskoulun jutut. Ja ihan sama mitä muissa ammatillisissa kouluissa opetetaan uutisoinnista, koska journalismikoulu opettaa lehtimiehiä. Lisäksi varsinaisessa ammatissa tulee sitten työelämän realiteetit vastaan, jolloin opetellaan asiat uudestaan.

Itsella tulee monesti mieleen A.W. Yrjanan laulun sanat laulusta Vallat ja Vaet; "uutiset rukousmyllyja, jotta huominen tulisi". Tama varsinkin, jos sattuu katselemaan aamu-tv:ta tai nakemaan/kuulemaan useat uutiset saman paivan aikana.
Aamulehdella on koomisimmat loopit, niita nakee kauppojen ikkunoissa paljon harvemmin kuin iltapaivalehtien vastaavia. Aamulehti luottaa yhteen holmoon lauseeseen, joka ei kerro mitaan, kuten: MIES POTKI PERSEESEEN. Kukahan ihme naitakin keksii...

Devil
Seuraa 
Viestejä1328

Noniinno. Sitten uutisissa lukee otsikossa, että "Katso kuvat!!" ja ingressissä lukee, että "Tähän ei ingressiä, katsotaan tekstit yhdessä aamupalaverissa" tai "Keijo päivittää tekstit ennen julkaisua" ja sitten leipätekstissä on jotain muuta ajatusvirhettä. Faktat, jos niitä ylipäätään on, perustuu sitten suoriin kopioihin jostain wikipediasta tms. Mutta se kai sitten riittää, kerta jotkut niitä aina ostaa.

X

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Iltapäivälehtden lööppikirjoittajaksi ei kovin rankkaa koulutusta tarvii. Tarvii vaan jaksaa stalkata Tukiaista, kirjoittaa pari sanaa kohublondin kapakkatappelusta ja sit linkittää kuvapankista pari megastaran kuvaa mukaan.

Niin ja tulee kirjoittaa avoimesti seksistä! Ilmiö: suomalainen panee kumpparit jalassa helluntaina!

Päivän kysymys: Kumppareilla vai ilman!?

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
RuaAlguem
Useimmat uutisotsikot ovat kieroja lieroja, joiden sisällä on koukku rahojesi onkimiseksi
rahapussistasi !
Mä en ole koskaan ostanut iltapäivälehteä, Seiskaa tai Hymyä.

Mä luen Mikrobittiä ja Tiedettä.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Paul M
Kysehän on oikeasti viihteestä. Kuten urheilussa. Vertaa iltapäivälehtiä ja jotain vakavampia julkaisuja.Vakavampia julkaisuja? Kuten?

Kaapelijehu
Seuraa 
Viestejä390

Pitäisi oikeastaan kysyä: Miksi me ihmiset olemme sellaisia kuin olemme?

Sillä uutisia lähettävät mediayhtiöt jotka loppujen lopuksi toimivat kaupalliselta pohjalta. He tarjoavat siis sitä mikä myy, eli juuri sitä mitä ihmiset haluavat kuulla. Vaikka Yleisradio ei sinänsä ole kaupallinen yhtiö, niin ei sekään voi mitään kilpailutilanteelle. On tarjottava samaa kuin muutkin jotta katselu- ja kuunteluluvut säilyvät entisellään.

Niin miksi me ihmiset olemme aina kiinnostuneita väkivallasta, murhista, sodista, onnettomuuksista ja ylipäätään kaikesta älyttömyydestä?

Yksi syy voi olla ihan se, että meidän nykyinen elämäntapamme on loppujen lopuksi hyvin helppoa ja myös tylsää. Ihminen haluaa aina kokea jotain uutta ja siksi uutisista ja elokuvista haetaan sitä mikä on normaalista poikkeavaa. Uutiset tosiaan ovat varsin tunteenomaisia ja ehkäpä se parhaiten näkyy juuri epäjohdonmukaisuudessa. Jossain afrikassa voi olla kokoajan valtava nälänhätä ja uhreja on miljoonia, mutta se on ihan tavallista ja ehkä afrikkalaisiin on länsimaalaisen vaikea sopeutua. Jos sitten Japanissa tapahtuu maanjäristys ja tsunami jossa on muutama tuhat uhreja, niin samaa juttua media toitottaa monta viikkoa. Lisäksi vielä ne näyttävät kuvat tsunamista ja räjähdyksestä ydinvoimalassa, juuri sellaisesta media pitää koska kansakin pitää.

Kaapelijehu

Jos joku kirjoittaisi oikeasti kovaa asiaa, se leimattaisiin pelon lietsonnaksi tai saarnaamiseksi. Eivät ihmiset välttämättä halua valjua kuvaa maailman tilasta, mutta sitten on niitä, jotka älähtävät tietyntyyppiselle kirjoittelulle. Toimitukset ja toimittajat välttävät aiheita, mistä ihmiset älähtävät. Kuitenkin tässäkin saatetaan mennä liiallisuuksiin. Esimerkiksi kirjoitetaan paksu juttu vaikka monikultturismin ihanuudesta ja leimataan monikulttuurin vastustajat suvaitsemattomiksi. Tämähän on sitä poliittista korrektiutta. Mutta eivät ihmiset keskimäärin pidä toisestakaan äärilaidasta jos eivät ensimmäisestäkään. Lopulta on aika tasapainoilua, mistä ja miten voi kirjoittaa, etteivät ihmiset älähdä.

Meillä on paljon globaaleja haasteita tiedossa. Mutta mitä tapahtuu kun yritetään käyttää hieman enemmän etanolia bensiinin seassa? Nousee hirmu kohu- ja huhumylläkkä. Mylläkkä nousi osin aiheesta ja osin aiheetta. Mutta lopputulos oli se, että eipä ihmiskunnalla kauheasti ole hurraamisen aihetta, kun ei päästä edes pienissä asioissa eteenpäin, olipa syy sitten kuluttajissa tai palveluiden tuottajissa.

Iltapäivälehdet eivät ole koko media. Hesarissa on tunteellista roskaa ainakin huomattavasti vähemmän. Hyviäkin lehti- ja tv-toimittajia on. Kakkosen ajankohtaisohjelmat ottavat vaiettujakin asioita esille.

Kiire ja säästöt painavat toimituksissa päälle, uutisia tuotetaan entistä vähemmän. Koko päivän joka tuutissa pyörivät samat parikymmentä uutista.

Iltapäivälehdille paras vastaus on, kun ei osta eikä klikkaa niitä. Itse aloitin boikotin viime syksynä eikä ole ollut ikävä, ja jotkut muutkin tuttavistani tekevät niin, eri syistä. En ole juuri koskaan ostanut lehtiä, mutta klikkaillut kyllä, ja lisäklikkauksiahan lehdet hakevat otsikoillaan. Yksi syy boikottiin on tuo murhilla mässäily. Lehdet hurskastelevat, että ne kirjoittavat sitä mitä ihmiset ostavat. Mutta jos ihmisiltä kysyisi, haluavatko he lukea murhatun henkilön lapsen itkuisen poliisikuulustelun sanasta sanaan, moni ei varmasti pitäisi sitä tarpeellisena. Murhattujen omaiset voisi ottaa huomioon edes vähän.

Olen miettinyt, miksi iltapäivälehdet tuntuvat menevän koko ajan kovempaan, keltaisempaan suuntaan. Haluavatko ihmiset sitä. Luulisin, että myyviä lööppejä saisi kehitettyä muustakin kuin murhista tai siitä, että iik, pakkanen tulee ja tappaako se meidät kaikki. Juuri tuo tunteellinen mässäily tuntuu yleistyneen. Iltapäivälehtien levikki on vähentynyt, syynä varmaan nettiin siirtyminen, mutta silti, voisivat kokeilla, toimisiko vähän fiksumpi linja myyntilukuihin.

Niin, miksi kaikki rattijuopot ja ravintolatappelut pitää julkaista. Merkitykselliset asiat uutisoidaan ja onhan se merkityksellistä, kun joku uhkaa toisia holtittomalla ajolla.. Mutta kun niitä alkaa olla useita pienimmässäkin lehdessä, niin en tiedä. Kannattaisiko ottaa käyttöön joku kuukausittainen tilasto eikä uutisoida kaikkia.

Kaapelijehu kirjoitti asiaa. Niin, Japanin onnettomuus on iso uutinen ja tunteita liikuttavaa viihdettä, mutta samaan aikaan tapahtuvat paljon suuremmat, hiljaiset ja kuvattomat katastrofit eivät paljon kenenkään mieltä liikuta.

Mitä, missä ja milloin. Siinä neutraalin uutisen kaava. Nykyinen trendi tuntuu olevan että yksi aihe ruokkii lukemattoman määrän aihetta löyhästi sivuavia oheisotsikoita. Esim jos kukaan enää muistaa japaniin iski kaikkien aikojen tsunami. Maassa lienee muutakin uutisoitavaa kuin seurata ydinvoimalan tilaa sekunti sekuntilta. Mutta ei kun vaan lisää vettä myllyyn ja aiheesta kuin aiheesta voi repiä olemattomia otsikoita jos aihe nyt sattuu olemaan mediaseksikäs.

Saw

Mä luen MikrobittiäWTF?Kyseisellä palstalla kaiketi lehteä sopisi arvostella, vaan eihän tuo Aallon pojan kehiin astumisen jälkeen ollut muuta kuin kotiteatteri/trenditeknologia-masturbaatiota. Joskus aikanaan oli hyväkin lehti, nykyään enemmän asiaa löytyy jopa aasialaisesta pornolehdistöstä.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Kai siinä on hieman jonkinlainen 'keisari ilman vaatteita'-idea. Ihmiset oiekasti haluavat kuulla kuinka pahasti Fukushimassa asiat ovat menneet ja kuinka moni on kuollut, koska kokevat olevansa parempiosaisia. Sitten jos jossain joku on pahoinpidellyt jonku tai joku on ajanut juovuksissa, niin sitten taas voi pitää itseään parempana kuin joku muu. Ihmiset yleensäkin haluavat vahvistusta omille näkemyksilleen. Itse pidänkin tunteellisuutta pahempana kuin tunteettomuutta. Tunteetonkin ihminen tajuaa asiat ja toimii järkevästi, mutta tunteellinen ihminen on kuin tuuliviiri ja juoksee kuin pässi narussa. Tunteellisemmatkin ihmiset haluavat samaistua tunteettomaan maailmaa ja luulevat sen tarkoittavat kuolemaa ja väkivaltaa. Tunteensa orjuuttamana he kädet vapisten pyytävät kyöpeliä mestaamaan uhrinsa, jotta luulisivat myös hallitsevansa tunteensa. Mestaaja taas on kuninkaan valitsema vanha rikollinen, jolla ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin vain toimia annetussa roolissaan. Nykyään media vain on kyöpeli, YK/EU/pankki... on kuningas ja kansa rahan orjuuttama. Huoh, koska ihmiset oppivat ajattelemaan.

Onneksi Matti ja Tuija Tuulipuku voivat aina ottaa perjantai-pullon ja sumentaa oman pääkoppaansa entistäkin enemmän, niin kuin oikeasti viisaat kieltoaikana. Sen jälkeen voi sitten kauhistella huumausaineita ja pistää vähän rahaa 'Irti Huumeista'-yhdisykselle kansalaisten vapauksien rajoittamiseksi.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
automaatti
Saw
Mä luen Mikrobittiä
WTF?Kyseisellä palstalla kaiketi lehteä sopisi arvostella, vaan eihän tuo Aallon pojan kehiin astumisen jälkeen ollut muuta kuin kotiteatteri/trenditeknologia-masturbaatiota. Joskus aikanaan oli hyväkin lehti, nykyään enemmän asiaa löytyy jopa aasialaisesta pornolehdistöstä.
Sillä tasolla mä itsekin olen. Mä en paljoa tästä Tieteestä tajua... aika rankkaa tavaraa mun aivoille.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Prossimo Treno
Seuraa 
Viestejä1479
Saw
Mä en ole koskaan ostanut iltapäivälehteä, Seiskaa tai Hymyä.

Mä luen Mikrobittiä ja Tiedettä.
Mitä kertoo Suomen kansasta se, että Seiskan levikki on suurempi Tieteen (200.000 vs. 60.000)?

TOIJALA. Katse josta huomaa toisen olevan aivan liian päissään, jotta hän ymmärtäisi mitään mitä hänelle on sanottu viimeisen 20 min. aikana. "Junassa yritin puhua hänelle, mutta hän oli jo toijalassa." — Antti Hyry (Kokkilan kakkakääpiö, Hömpönkeinaa, Hirvi Akuniemi, Artsiitti Höti Pörtsiitti, Iina Viinatossu).

Vierailija
Prossimo Treno
Mitä kertoo Suomen kansasta se, että Seiskan levikki on suurempi Tieteen (200.000 vs. 60.000)?Ei mitään, mutta toki kykenen esittämään skenaarioita aivan kuten kuka tahansa muukin. Tosin ehkä muutaman useamman kuin useimmat..

Tiede-lehden lukijat menevät sieltä missä aita on matalin, kompensoiden typeryyttään esiintymällä seurassa, jossa he näyttävät fiksummilta. Siinä setissä trivialla on merkittävä funktio?

iMuke
Seuraa 
Viestejä1377

Aiemmin (n. 10v sitten siis) luin Ilta-Sanomia mutta muutama vuosi sitten oli pakko lopettaa, lehdestä ei enää löytynyt minua kiinnostavia juttuja. Näyttää siltä että siellä raportoidaan nykyisin vain BB ja muita tositeeveejuttuja tai sitten jonkun julkimoakan tissinvilauttamisia. Tämä taitaa olla trendi nykyisin aika monessa lehdessä. Aika ala-arvoista soopaa ja saa jäädä lukematta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat