Seuraa 
Viestejä45973
Cicero
lierik
Cicero

Ei ollut katulapsia eikä kerjäläismummoja,eikä ollut edes työttömyyttä koska ne kiellettiin lailla.Sillä eihän sitä paratiisissa voi olla katulapsia,kerjäläismummoja saatikka työttömiä.
Neuvostoliitossa työttömyys kiellettiin lailla,jos olit työtön niin olit irtolainen ja näin ollen olet rikollinen.
Siis mielestäsi katulapset ja kerjäismummojen olemassaolo oli vain lailla kieletty N-Liitossa. Älä puhu paskaa. Reaalisesti ongelma syntyi vasta Venäjän siirryttyä kapitalismin armohelmaan?Kannattaisi tutustua historiaan ja neuvostoliiton systeemiin niin tajuat että asia on niinkuin kirjoitin.Esim Yle teemassa menee paraikaa ohjelmasarja Stalinin sodat,niissä kerrotaan hyvin kommunsmin saavutuksista.http://www.yle.fi/teema/dokumentit/hist ... d5022.html

Pelkästään stalinin aikana kuoli nälkään 5 miljoonaa ihmistä.Lisäksi stalin tapatti miljooni ihmistä.Siinä sinulle sitä reaalisosialismia!!
Eikä se ollut mikään vitsi kun kirjoitin että työttömyys oli lailla kielletty,sitä se tosiaan oli.
Näitä asioista tiedettiin jo silloin kun kommunismi oli vallassa,kommarit suomessa ja muualla maailmassa vaan ummistivat silmänsä silloin.Samoin näkyvät nykyäänkin jotkut kulkevan laput silmillä.

Nyt menit liian pitkälle Neuvostoliiton mollaamisessa.
Kohta aukee leijona pullo ja alkaa pami purkki tyhjenemään.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Anonymous
Ei kannata. Ei ne asiat siitä parane/muutu.

Jos mulla olis ollu navetta, jossa 200 miljoonaa härkää, nii olisin rakentanut pyrämiidin. Isomman kivikon ku kukaan aiemmin. Jos viis miljoonaa kuolee nälkään, niin ei se saatana lusikan vika oo, jos se ei lappaa kiisseliä itsestään sinne suuhun!!!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
välistävetäjä

Nyt menit liian pitkälle Neuvostoliiton mollaamisessa.
Kohta aukee leijona pullo ja alkaa pami purkki tyhjenemään.

Niin entiseen ei ole paluuta mutta kyllä kommunismi vielä nousee!

Huomenta vaan kaikille. Tähän aikaan päivästä ihmisaivot käyvät yksinomaan kahvin voimalla, joten kirjoitan tähän ketjuun viestin, jossa on himppu vakavaa ajatusta, olen pahoillani, mutta suuri humoristi minussa nukkuu yhä.

Niin yllättävää kuin se saattaa jonkun mielestä ollakin, en ole perehtynyt asiaan tarkemmin, mutta työttömyyden laittomuus kuulostaa kyllä joltain sellaiselta, mitä stalinistisessa Neuvostoliitossa oltaisiin ehkä saatettu keksiä.
Naapurissani on alkoholistien asuntola, että heidän ei tarvitsisi näin talvipakkasilla ryypätä taivasalla. Irwininkatkuista menoa ja meininkiä ei tarvitse kaukaa katsella, kun tulee mieleen, että laittaisipa joku nuokin kulakit pakkotyöhön. Sitten tulee miettineeksi toimenpiteen aiheuttamaa inhimillistä kärsimystä ja pohtii, että mitähän järkeä siinäkin olisi.
Työttömyys on mielestäni rikos näin Neuvostoliiton jälkeisessäkin ajassa, nimittäin työläistä kohtaan, harmi etteivät firmat saa siitä rangaistusta, että jättävät ihmisiä palkkaamatta tai irtisanovat heitä "liikevaihtoa kasvattaakseen", sillä voitontavoitteluahan se ei missään nimessä ole, että uusia työntekijöitä palkataan vasta kun vanhat menevät rikki.

Kommunismissa lähtökohta ei ole niin yksilökeskeinen. Mikäli kansan korvaa valtio, valtion korvaa puolue ja puolueen korvaa totalitarismiin taipuvainen puolueen johtaja (tasa-arvoisista tovereista se kaikkein tasa-arvoisin), niin voi hyvinkin käydä niin, että yhteiskunnalle haitallisista yksilöistä voidaan päättää hankkiutua eroon, vaikkapa kriminalisoimalla häiriökäyttäytyminen, mikä on osoittautunut niiden vuosituhansien aikana, kun sitä on tehty, toimivaksi ja siksi meillä ei nykyään ole rikoksia jne häiriökäytöstä.

Neuvostoliitossa yritettiin toteuttaa paljon hyviä ideoita. Ajatus kommunismista on vanha, sen ovat ensi kerran muotoilleet antiikin ajattelijat, vaikka Marxin Parta-Kalle siiitä yleensä kunnian saakin. Ehkä jonain päivänä siitä voidaan taas puhua ilman että ajatellaan pelkästään sitä kuvaa, jonka länsimedia antoi, ja tavallaan antaa edelleen, Neuvostoliitosta, niin että ei vahingossa heitettäisi lasta menemään pesuveden mukana.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat