Seuraa 
Viestejä6665

Päätellen siitä, millä prosentilla pakkoruotsia vastustetaan, tulee paikalle vähintään miljoona ihmistä

Tilaisuuteen on ilmainen kuljetus Turusta, Tampereelta, Jyväskylästä ja Imatralta.

http://www.suomalaisuudenliitto.fi/Lehd ... 1_2011.pdf

Toivottavasti tulee sen verran jengiä, että viesti tulee selväksi.

Sivut

Kommentit (1275)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Vielä kun pakkoenglannista päästäis!

En käsitä, miksi hyväksytään mitään pakollista vierasta kieltä!

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1778

Hienoa toimintaa!

Tuon vois uusia ruåttalaisuuden päivänä, on vissiin joskus marraskuussa.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Kiitettävää kansalaisaktivismia. Harmi kun ei Oulusta asti pääse.

Mielenosoituksen järjestäjille vinkki että laittavat nettiadressin jonka avulla voi osallistua virtuaalisesti mielenosoitukseen. Kaikkia adressin allekirjottaneita kohden mukaan raahataan jokaista kohden yksi kynttilä ja ne sytytetään paikan päällä. Veikkaan että olisi melkoinen rovio se!

Hämmentää.

Saw
Vielä kun pakkoenglannista päästäis!

En käsitä, miksi hyväksytään mitään pakollista vierasta kieltä!
Päinvastoin, pakollinen vieras kieli on erittäin tärkeä kielipään kehityksen kannalta, mutta sen tulisi olla vapaavalintainen, jotta jokainen saa siitä intressiensä kautta täyden ilon irti, eikä ihmiset joudu rajoittumaan ruotsiin, josta seuraa eräänlainen monikulttuurisuden kato, kun suomen kansan kielikapasiteetti keskitetään suomen ja ruotsin kieliin.

Pakkoruotsi on suomenruotsalaisten keino pitää suomalaiset perussuomalaisina.

Jos ruotsin tilalla opiskeltaisiin nyt kymmentä eri kieltä, suomi kansainvälistyisi vimmattua vauhtia.

Eli pakkoruotsi on ruotsalaista perussuomalaisuutta a la RKP.

Carum carvi
Minä tykkäsin ruotsista.Sitten kuulut siihen vähemmistöön jolle pakkoruotsi oli hyvä asia. Hyvä niin. Enemmmistö suomen kansasta valitsisi kuitenkin jonkin toisen kielen kuin ruotsi pakolliseksi vieraaksi kieleksi, se on varmaa.

Saw
Vielä kun pakkoenglannista päästäis!

En käsitä, miksi hyväksytään mitään pakollista vierasta kieltä!


Koska vieraiden kielten opinnot katsotaan osaksi yleissivistystä, aivan kuten matemaattiset aineet ja lukuaineetkin. Niin kuin hyvin tiedät, trolololo.

ykskivi
Seuraa 
Viestejä1950
Carum carvi
Minä tykkäsin ruotsista.No hyvä! sitten voit valita ruotsinkielen opiskelun kun se on vapaaehtoista

Edit: ja kota se taitaa olla;-)
http://yle.fi/uutiset/teemat/vaalit_201 ... 52131.html

hmm.. lähes jokaisen puolueen kansanedustajaehdokkaiden enemmistö vastustaa pakkoruotsia, mutta kaikki puheenjohtajat kannatttavat, tietenkin persuja lukuunottamatta. Eli jollain tavalla puheenjohtajiksi on seuloutunut pakkoruotsin kannattajat, tai sitten he muuttavat kantaansa puheenjohtajiksi päästyään...? Mikähän tekijä siellä on takana?! Ei kuulosta kovin demokraattiselta.

To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility. - John Stuart Mill -

ykskivi
Carum carvi
Minä tykkäsin ruotsista.No hyvä! sitten voit valita ruotsinkielen opiskelun kun se on vapaaehtoista

Edit: ja kota se taitaa olla;-)
http://yle.fi/uutiset/teemat/vaalit_201 ... 52131.html

hmm.. lähes jokaisen puolueen kansanedustajaehdokkaiden enemmistö vastustaa pakkoruotsia, mutta kaikki puheenjohtajat kannatttavat, tietenkin persuja lukuunottamatta. Eli jollain tavalla puheenjohtajiksi on seuloutunut pakkoruotsin kannattajat, tai sitten he muuttavat kantaansa puheenjohtajiksi päästyään...? Mikähän tekijä siellä on takana?! Ei kuulosta kovin demokraattiselta.


Luonnollisesti johtajiksi valikoituvat puolueiden älykkäimmät ja pätevimmät yksilöt. Toisaalta he ovat jo päässeet asemaan, missä ei tarvitse alentua kalastelemaan ääniä populismilla.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Onneksi Suomi ei olekaan erityisen demokraattinen maa. Esimerkiksi Suomessa perustuslaki viedään läpi ilman kansanäänestystä, joka ei ole edes epädemokraattisena pidetyssä Egyptissä mahdollista. Onneksi Suomessa viedä saa puolueita ja ehdokkaita äänestää, vaikka siinäkin painotetaan suuria puolueita epädemokraattisesti. Ei se mitään, suuret puolueet vaihtuvat nykyisen tietotekniikan aikana. RKP-hallitus kartellikin päättyy kuukauden päästä samalla.

Moses Leone

Luonnollisesti johtajiksi valikoituvat puolueiden älykkäimmät ja pätevimmät yksilöt. Toisaalta he ovat jo päässeet asemaan, missä ei tarvitse alentua kalastelemaan ääniä populismilla.Olisko kannatanut miettiä ennenkuin vastasit noin, lue vastauksesi uudelleen ajatuksen kanssa. Mutta kyllä pääset typerien komennttien "top ten" listalle.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Moses Leone

Luonnollisesti johtajiksi valikoituvat puolueiden älykkäimmät ja pätevimmät yksilöt. Toisaalta he ovat jo päässeet asemaan, missä ei tarvitse alentua kalastelemaan ääniä populismilla.Minkähänlaisia pässejä muut demarit oikein ovat kun lauman pomokin vaikuttaa melko vajakilta?

http://www.youtube.com/watch?v=iBY2bbggxyE

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Tässä jokin aika sitten kirjoittamani juttu pakkoruotsista

Että jäi ärsyttämään YLE:n jokin aika sitten esitetyn pakkoruotsi-illan kielikysymyksissä fundamentalistista siipeä edustavan, RKP:n (ruotsinkielisen kansan etupuolue) kansanedustajan, Mikaela Nylanderin, kommentit ja argumentoinnin onttous. Hänen kaksi pääargumenttiaan olivat samat, joita pakkoruotsalaiset fundamentalistit yleensäkin määkivät: "ei se pakkoruotsi ole mistään pois" ja "ei voi ikinä tietää, mihin elämä vie". Hohhoijaa... pitää taas korjata.

"ei se pakkoruotsi ole mistään pois" Vai olisiko se ehkäkö kuitenkin?

Ohjelman yleisestä vastenmielisyydestä huolimatta opin ymmärtämään vihdoin tämän lauseen tarkoituksen, jonka on vääristynyt pakkoruotsalaisen suusta ulos tulleena. Pakkoruotsalaiset tarkoittavat itse asiassa tätä:

"ruotsin (tai minkä tahansa kielen) OSAAMINEN ei ole muiden kielten osaamisesta pois. "

Tämä on tietenkin ihan totta, ja sitä voidaan yleistää lisää:

"minkä tahansa osaaminen ei ole muun osaamisesta pois."

Tämä on itsestäänselvää, ympäripyöreää sontaa, joka ei todellisuudessa liity pakkoruotsin OPISKELUUN mitenkään. Mikaela Nylander siis vääristelee asioita tai puhuu niiden vierestä.

Pakkoruotsin OPISKELUSSA ei ole kyse kielen osaamisesta, vaan sen opettelemisesta, joka vaatii työtä, aikaa ja ponnisteluja.

Todellisuudessa pakkoruotsi siis ON - ihan totta - muusta opiskelusta ja tekemisestä pois, koska kenelläkään ei ole käytettävissä äärettömästi aikaa tai tarmoa opiskella, varsinkaan pakolla, ehkä ilman motivaatiota. Vuorokaudessa on 24 tuntia. Tämän pitäisi olla itsestään selvää ja tämä on se sanoma, jota pakkoruotsalaisille yritetään huonolla menestyksellä esittää:

Pakkoruotsin OPISKELU on muusta ajan käytöstä pois!

Ei pitäisi olla vaikeaa ymmärtää, mutta keskustelu pakkoruotsalisten kanssa on usein samanlaista, kuin uskonnollisen fundamentalistin kanssa:

Ei halua nähdä, ei kuulla, ei ymmärtää...

"ei voi ikinä tietää, mihin elämä vie" Niinpä, juuri hyvin todennäköisesti johonkin, jossa ei tod. tarvita ruotsia!

En tiedä, missä ankkalammessa pakkoruotsalaiset elävät, mutta minun sukupolveni elää maailmankylässä, jonka valtakieliin kuuluu englanti, espanja ja kiina. Suomesta kauppaa käydään muuallekin kuin Ruotsiin, esim. Venäjälle ja Saksaan ja yhä useammin paljon kauemmaskin. Virkamiehenä Suomessa on hyvä osata ruotsia, mutta heitä on hyvin vähän. Sitäpaitsi, todistetusti kieltä EI OPI PAKOLLA koulussa, minkä näkee helposti suomalaisten, mukaanlukien allekirjoittanut, keskimääräisestä ruotsinkielen taidosta nykyään.Se ei siten ole perustelu opiskella pakolla kieliä koulussa.

Jos kieltä käyttää tai haluaa oppia, sitä oppii, eikä mitenkään muuten. Pakko ei voi ikinä olla parempi kuin, valinnanvapaus. Itsestäänselvyyksiä. Ei luulisi olevan vaikea ymmärtää... mutta kun on.

Juuri valinnan mahdollisuutta kysyttäessä tunnistaa parhaiten Nylanderin kaltaiset vastenmieleiset kielifundamentalistit. Eikö olisi aina parempi vaihtoehto, että kieliä voisi itse valita, koska itsellä (tai vaikka sitten vanhemmillasi) on paljon valistuneempi käsitys siitä, mitkä kielet ovat kellekin yksilölle tärkeitä, kuin valtiolla? Nythän valtio on päättänyt ihmisten puolesta, että kaikille ruotsi on vähintään toiseksi tärkein kieli oppia, mikä a) ei ole todellakaan totta ja b) on yksilönvapautta ja itsemääräämisoikeutta halventavaa.

siis: ei voi ikinä tietää, tuleeko ruotsia tarvitsemaan, joten sitä ei juuri siksi kannata pakkoopiskella, vaan kuluttaa resurssit jonkin mieluisamman kielen opiskeluun, jota tietää oman harkintakyvyn (ei annetun pakon) perusteella tarvitsemansa varmemmin, kuin ruotsia.

Lopuksi haluan selventää yhden asian: pakkoruotsalaiset sekoittavat mieluusti kielten valinnan vapauden ja vapaa-ehtoisuuden, kerron nyt miksi: Suomalaisten kielitaidon vähenemistä on seurattu huolestuneena. Suurin syy huonoon kielitaitoon ovat pakkoruotsin imemät OPISKELUresurssit ja -aika, jotka ovat pois muiden kielten opettelusta ja vähentävät lisäksi kiinnostusta muiden vieraiden kielten opiskeluun.

Pakkoruotsalaiset inisevät, että juuri vapaaehtoisuus olisi syynä kielitaidon heikkenemiseen, mikä onkin totta. Vapaaehtoisuus opiskella on pahasta, ihmiset ovat laiskoja. Kieliä ei tietenkään pidäkään muuttaa vapaaehtoiseksi, kuten pakkoruotsalaiset antavat ymmärtää olevan ainut vaihtoehto, vaan kielten tulee olla vapaasti valittavia, siis pakollisia, mutta valittavissa. Mukaanlukien ruotsi. Tämä ainoa oikeudenmukainen, nykymaailmaan sopiva ratkaisu ei fundamentalisteille tietenkään sovi, vaan he pyrkivät aiheuttamaan hämmennystä sekoittamalla valinnan vapauden ja vapaaehtoisuuden keskenään.

Ratkaisu suomalaisten kielitaidon parantamiseksi on siis ilmeinen: valinnan vapaus. Pakkoruotsin vaihtaminen pakkoon opiskella ainakin minimimäärä kieliä, mutta ne saa itse valita. Ei tarvitse opiskella pakolla, vaan saa itse valita kielensä. Motivaatio paranee. Kiinnostus kieliin paranee. Kielitaito monipuolistuu. Selkeää ja helppoa.

Ei anneta pakkoruotsalaisten hämätä

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Ryytiltä taas vaihteeksi hyvä heitto Uudessa Suomessa:

Ruotsiksi et voi olla rasisti

Kun Svenska folksskolans vänner rf. vaatii Kaarinassa erillisen sisäänkäynnin ruotsinkielisille lapsille koulurakennuksessa raha-avustuksensa ehdoksi Kaarinan kunnalle kyse ei ole rasismista, vaan kielipolitiikasta.

Kun Turun nuorisotoimi vaatii,että Aurajoen nuorisotalossa ei saa puhua muuta kieltä kuin ruotsia kyse ei ole rasismista, vaan kielipolitiikasta.

Kun Porvoon lyseonpuiston koulu kieltää suomen kielen puhumisen koulun alueella myös välitunneilla kysymys ei ole rasismista,vaan kielipolitiikasta.

Kun Åbo Akademi pitää suomenkielistä lukioista kirjoittaneille omia erillisiä kielikokeita ei kysymys ole rasismista,vaan kielipolitiikasta.

Nimittäin vaikka pääsykoe on ruotsiksi ja pääsykoekirjat on ruotsiksi järjestetään suomenkielisistä lukioista valmistuneille ylioppilaille lisäksi erillinen ruotsin kielen koe. Sen vaikeusastetta säädellään suomenkielisten hakijoiden määrän perusteella, jotta suomenkielisten opiskelijoiden määrä pysyy "sopivana". Ei siis riitä,että olisit vaikka paras itse pääsykokeissa jos olet suomenkielisen lukion ylioppilas.

Suomenkielisistä lukioista kirjoittaneiden ei sallita myöskään pyrkiä englanninkielisessä pääsykokeessa. Voisihan joku livahtaa sitäkin kautta sisään. Muiden maiden kansalaisille se mahdollisuus on suotu.
Ei suomenkielisistä lukioista kirjoittaneille.

Denzil Dexter
Ryytiltä taas vaihteeksi hyvä heitto Uudessa Suomessa:

Ruotsiksi et voi olla rasisti

Kun Svenska folksskolans vänner rf. vaatii Kaarinassa erillisen sisäänkäynnin ruotsinkielisille lapsille koulurakennuksessa raha-avustuksensa ehdoksi Kaarinan kunnalle kyse ei ole rasismista, vaan kielipolitiikasta.

Kun Turun nuorisotoimi vaatii,että Aurajoen nuorisotalossa ei saa puhua muuta kieltä kuin ruotsia kyse ei ole rasismista, vaan kielipolitiikasta.

Kun Porvoon lyseonpuiston koulu kieltää suomen kielen puhumisen koulun alueella myös välitunneilla kysymys ei ole rasismista,vaan kielipolitiikasta.

Kun Åbo Akademi pitää suomenkielistä lukioista kirjoittaneille omia erillisiä kielikokeita ei kysymys ole rasismista,vaan kielipolitiikasta.

Nimittäin vaikka pääsykoe on ruotsiksi ja pääsykoekirjat on ruotsiksi järjestetään suomenkielisistä lukioista valmistuneille ylioppilaille lisäksi erillinen ruotsin kielen koe. Sen vaikeusastetta säädellään suomenkielisten hakijoiden määrän perusteella, jotta suomenkielisten opiskelijoiden määrä pysyy "sopivana". Ei siis riitä,että olisit vaikka paras itse pääsykokeissa jos olet suomenkielisen lukion ylioppilas.

Suomenkielisistä lukioista kirjoittaneiden ei sallita myöskään pyrkiä englanninkielisessä pääsykokeessa. Voisihan joku livahtaa sitäkin kautta sisään. Muiden maiden kansalaisille se mahdollisuus on suotu.
Ei suomenkielisistä lukioista kirjoittaneille.


Pitää paikkansa. Rasismi on rotupolitiikkaa, ei kielipolitiikkaa. Jos esimerkiksi suomenkielinen romani ei pääse ravintolaan,koska on romani, niin kyse on rasismista eli rotupolitiikasta. Siinä, ettei romanikieli taas ole Suomen kansalliskieli on kyse käytännön kielipolitiikasta, ei rasismista.

Suomenkielisille on Suomessa omatkin opinahjonsa. Pitäisikö heidän myös vapaasti saada viedä ruotsinkielistenkin opiskelupaikat?

Moses Leone

Pitää paikkansa. Rasismi on rotupolitiikkaa, ei kielipolitiikkaa. Jos esimerkiksi suomenkielinen romani ei pääse ravintolaan,koska on romani, niin kyse on rasismista eli rotupolitiikasta. Siinä, ettei romanikieli taas ole Suomen kansalliskieli on kyse käytännön kielipolitiikasta, ei rasismista.

Suomenkielisille on Suomessa omatkin opinahjonsa. Pitäisikö heidän myös vapaasti saada viedä ruotsinkielistenkin opiskelupaikat?
On rasismia, kyllä paikat pitäisi antaa parhaille, eikä sillä perusteella, että on ruotsinkielinen.

Riihitonttu
Moses Leone

Pitää paikkansa. Rasismi on rotupolitiikkaa, ei kielipolitiikkaa. Jos esimerkiksi suomenkielinen romani ei pääse ravintolaan,koska on romani, niin kyse on rasismista eli rotupolitiikasta. Siinä, ettei romanikieli taas ole Suomen kansalliskieli on kyse käytännön kielipolitiikasta, ei rasismista.

Suomenkielisille on Suomessa omatkin opinahjonsa. Pitäisikö heidän myös vapaasti saada viedä ruotsinkielistenkin opiskelupaikat?
On rasismia, kyllä paikat pitäisi antaa parhaille, eikä sillä perusteella, että on ruotsinkielinen.

Kyllä suomenkieliset paikat pitää antaa sellaisille, jotka pystyvät seuraamaan suomenkielistä opetusta. Vastaavasti ruotsinkieliset paikat pitää antaa sellaisille, jotka pystyvät seuraamaan ruotsinkielistä opetusta, vaikka sitten olisi oppinut kielen pakkoruotsin kautta.

SamBody
Seuraa 
Viestejä6975
Moses Leone
Riihitonttu
Moses Leone

Pitää paikkansa. Rasismi on rotupolitiikkaa, ei kielipolitiikkaa. Jos esimerkiksi suomenkielinen romani ei pääse ravintolaan,koska on romani, niin kyse on rasismista eli rotupolitiikasta. Siinä, ettei romanikieli taas ole Suomen kansalliskieli on kyse käytännön kielipolitiikasta, ei rasismista.

Suomenkielisille on Suomessa omatkin opinahjonsa. Pitäisikö heidän myös vapaasti saada viedä ruotsinkielistenkin opiskelupaikat?
On rasismia, kyllä paikat pitäisi antaa parhaille, eikä sillä perusteella, että on ruotsinkielinen.

Kyllä suomenkieliset paikat pitää antaa sellaisille, jotka pystyvät seuraamaan suomenkielistä opetusta. Vastaavasti ruotsinkieliset paikat pitää antaa sellaisille, jotka pystyvät seuraamaan ruotsinkielistä opetusta, vaikka sitten olisi oppinut kielen pakkoruotsin kautta.Kenelle englanninkieliset paikat pitäisi antaa

Suomenkielisistä lukioista kirjoittaneiden ei sallita myöskään pyrkiä englanninkielisessä pääsykokeessa. Voisihan joku livahtaa sitäkin kautta sisään. Muiden maiden kansalaisille se mahdollisuus on suotu.

http://www.vapaakielivalinta.fi/
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/5492
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat