Seuraa 
Viestejä45973

On aika vaikeaa vaikuttaa lapsen kaveripiirin koostumukseen. Typerää käytöstä on sekä hyvillä että huonoilla asuntoalueilla.

Voisi tietenkin laittaa lapset urheilujoukkueisiin, mutta tutkimusten mukaan ne juo yhtä paljon.

Näyttää siltä että kaikki harrastukset lisää kaverimäärää, ja sitä kautta lisää riskiä siihen, että joku dorka tyrkyttää, alkaakseen ehkä itse välittäjäksi.

Pitäiskö vaan äänestää kristillisdemokraatteja tai persuja?

Kommentit (1)

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Näytä esimerkkiä. Ole kohtuullinen, älä piilottele juomista, suhtaudu alkoholiin neutraalisti. Salailu kiinnostaa, liian jyrkkä kielto herättää uhmaa. Huolehdi siitä että tunnet lapsen kaverit ja tiedät missä hän liikkuu. Rajat ovat välittämistä, mutta älä ole kohtuuttoman tiukka. Juttele lapsesi kanssa päivittäin hänen asioistaan, näytä että välität ja ota tosissaan myös ongelmat. Liian myöhäistä muuten aloittaa keskellä teini-ikää, toivottavasti lapsesi on nuorempi...

Huumeista en osaa sanoa muuta kuin että paras olisi asua sellaisella seudulla, jossa ei suorastaan ole diilereitä nurkilla. Pidä huolta että lapsesi tietää suhtautumisesi, mutta taas kerran: ei liian jyrkästi. Jos käy hassusti, tee selväksi että vanhemmille voi ja tulee kertoa ja että tuette lasta taistelussa irti alkoholista ja huumeista, rakentavaan sävyyn.

Kaikki tämä lapsettoman syvällä rintaäänellä, mukaillen omaa kasvatustani ja sitä mitä olen seurannut vierestä - hyviä ja huonoja esimerkkejä.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat