Seuraa 
Viestejä13176

työsuhde loppuu tässä viimenen päivä tätä kuuta, niin tuleeko tiettävästi automaattisesti joku laskelma palkasta ja onko siinänä koko työuran palkkoja selvitetty vai pelkästään tämän kuukauden.

Täytyy Kelaan viedä, että saan tukiasia kelasta.

Ajattelin ensi viikolla lähtee ettii lisää hommia, Mutta noi siivoushommat kyllä ihan persestä palkka on huono ja työajat. Kesällä varmaan menis kesätyönä päiväasaikaan mutta ei yöllä.

Kommentit (7)

Ei kelaan tarvitse viedä kuin lappu, josta näkyy työttömyysaika tai täyttää hakemus pankkitunnuksien avulla netissä, sillä ei ole väliä kuinka paljon olet tienannut ennen työttömyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

ei tule. teidän tarvitsee pyytää viimeisen 28kk ajalta työhistoria työpaikaltanne ja kiikuttaa se kelaan, jos haluatte päivärahaa. sen perusteella he Kelassa sitten määrittelevät kuinka pitkä karenssi tulee vai tuleeko.

jos päätitte yli 4kk kestäneen työsuhteen itse niin 3kk karenssi odottaa. onnea!

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

BlackKnight
Seuraa 
Viestejä320
tiäremiäs
Pitäisi joku laskelma tulla työnantajalta eikös ne ole lakisääteisiä. Ainoastaan työtodistus tai erillinen palkkalaskelma työsuhteen aikana pitää pyytää erikseen.

Muuten pitäisi joku tiketti tulla, en tiedä koskeeko kuluvaa kuukautta vai kokoajan palkkoja.
Työnantajalta täytyy pyytää todistus viimeisen 6 kk tuloista. Pitäisi saada palkkakonttorista. Sitä tarvitaan kuitenkin vain työttömyyskassassa.

Ansiosidonnaista päivärahaa maksaa työttömyyskassa. Varmaan muistit liittyä työttömyyskassaan ensimmäisenä työpäivänä, jollet jo ollut aikaisemmin jäsenenä.
Joko ammattiyhdistyksen kassaan tai Loimaan kassaan.

Kela maksaa työmarkkinatukea, mikä ei ole ansiosidonnaista. Siitä lisäksi vähennetään kaikenlaiset pääomatulot, korot ym. ansiot. Siis pitää viedä Kelaan todistus osakeomistuksistaan, korkotuloistaan pankkitileisttään ym.

Työtömyyskassan maksamista päivärahoista ei vähennetä pääomatuloja. Ainoastaan palkkatulot. Työttömyyskassa ei tarvitse todistusta pääomatuloista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat