Seuraa 
Viestejä45973

Entisajan purjelaivoilla sun muilla pitkillä matkoilla jäystettiin tavallisesti kivikovaa ja madonsyömää mautonta laivakorppua. Eikö tätä sapuskaa olisi voinut helposti korvata pemmikaanilla?

Kommentit (5)

Laivaan täytyi hankkia kuukausijen muona. Yksittäisiltä kauppiailta ostettuna se olisi ollut liian kallista ja hankalaa. Siksi joku suurvalmistaja teki sen ja netotakseen teki kun jauhot oli edullista. Korpun rakenne tuli sellaiseksi mitä uunit salli ja asiakkaat eivät ehkä koskaan päässeet valittamaan. Jo pitkä maasäilytys pilasi ne ja laivamatka varmasti, koska laivassa ei ollut kuivaa paikkaa kuin hetkittäin. Ruoka oli pahin ja vaarallisin asia mitä he kaikki kohtasivat. Liika suola, homeet, haiseva vesi ja vitamiiniköyhyys. Englantilaiset keksivät juottaa sitruunaa keripukkia vastaan.

Pemmikaami oli rasvan, lihan ja marjojen pikaruokapötkö jahtimiehille, jossa paino ratkaisi.

Noh, ottaen huomioon, että kenellä tahansa valtiolla olisi ollut kyky sekä mahdollisuus kasvattaa itse elukoita ja ottaa niistä laardit ja lihat, kuivattaa, rouhia ja valaa harkoiksi ja heittää haluttavia maku- ja lisäaineita sekaan. Paitsi tietysti, jos ovat olleet niin tyhmiä että ostivat vain inkkareilta. Lähinnä sitä ajaen takaa, että pemmikaania tai siihen rinnastettavaa sapuskaa vetävä armeija ja laivasto olisi ollut kaikkia muita pitkäikäisempi, vahvempi ja terveempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Taisi syynä olla yksinkertaisesti se, ettei tiedetty mistään ravintotieteistä ja että korput olivat halpoja (eikä toisaalta ollut käytössä biisoneita eikä marjatuomipihlajan marjoja pemmikaanin tekemiseen).
Aika hyvän muonalisän saisi kalastamalla passiivisesti esim vetämällä pitkääsiimaa tms laivan perässä. Mutta ei; ohjesääntö käskee syömään korppua.

Preeriaintiaanien erinomaisuutta ilmentävissä elokuvissa muuttokin kuvataan niin että paikalle jää hieman tallattu ruoho ja nuotiopaikkoja. Ehkä se tolkuton törkyisyys vain rajautuu pois kuvasta... Metsästivät biisoneita ja söivät osan jos riistaa oli paljon ja laumoissa oli pari miljoonaa päätä. Se mitä eivät käyttäneet, heittivät vain maastoon kuten sontaläjänsäkkin. Luulisi ettei noista tarpeista kovaa sotkua saa mutta saa ja oli vain hyvä että laumaa täytyi seurata ja kun taas tulivat takaisin, oli luonto siivoillut. Miehet eivät tietenkään osallistuneet muuttoon vaan naiset ja lapset.

Purjehtijat olivat taas siistejä, olihan meri kaatopaikkana ja turvallisuuden vuoksi laiva oli pakko pitää siistinä ja romuitta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat