Seuraa 
Viestejä45973

Tieteenkuvalehdessä oli artikkeli ”tieteellisestä” aikamatkustamisesta. Aikakoneen rakentaminen muitaakseni tapahtui: 1 Luodaan minikokoinen musta-aukko 2 Laajennetaan se negatiivisella energialla. Viedään päät raskasmassaisen kappaleen lähelle, siten että tunnelista kulkeminen muuttaa kulkijan aika ”tilaa”. Ei aikakoneessa sinänsä mitään vikaa ole, loppumaton energianlähde, tiedon lähettäminen tulevaisuudesta nykyisyyteen jne. Mutta ”negatiivinen aika” ei vielä kuulu allekirjoittaneen kokemuspiiriin. Tekeepä mieleni vain kysyä, (tavallista huuhaata pahoittelut). Miten tarkalleen ottaen mustan aukon läpi kuljetaan ja minne sen toinen ”pää” muodostuu? Keksinpä tässä muina miehinä, vastausta odotellessa, sovelluksen, olettaen mustan aukon toiminnan tietynlaiseksi: 1 Minikokoinen musta- aukko muodostetaan(hiukkanen romauttaa painovoimallaan ympäröivän rakenteen ja muodostaa aukon(avaruudessa)) 2 Hiukkanen, kvanttifysiikan lakien mukaan, voi olla useassa paikassa yhtä aikaa ja tämä hiukkanen on siis kaksi repeämää(joka on kumminkin yksi). Väittäisin että pää ja toinen pää. 3 Toinen pää voi olla todennäköisyyden rajoissa ”missä tahansa”. Joten jos olisi hiton hyvä tuuri voi toinen pää olla siellä missä pitääkin kun sinne säteilytetään tätä negatiivista energiaa. 4 Siis, ääretön epätodennäköisyys generaattori.

Idea joko patentoidaan tai ko. lehti nauttii (taas) tieteisfiktion kannatusrahoista.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

En tuota artikkelia ole lukenut mutta siinä on varmaankin kyseessä fyysikko Kip Thornen Carl Saganin tieteisromaaniin kehittämä Einstei-Rosen siltaan perustuva ns. madonreikäaikakone.

Eli täytyy ensiksi saada luotua ns. Einstein-Rosen silta eli aika-avaruuden kiertymä (madonreikä) kahden mustan aukon välillä, tämä on periaatteessa mahdollista. Eli saamme eräänlaisen tunnelin aukkojen välille ja seuraavaksi rupeamme kieputtelemaan tunnelin toista päätä liki valon nopeudella, jotta madon päiden väliin saadaan syntymään aikadilataatio. Lopuksi ei tarvitse kun tuoda madon päät vierekkäin, niin meillä on valmis aikakone.

Nyt ei tarvitse kuin astua sisään jommasta kummasta madon päästä ja pääsemme joko menneisyyteen tai tulevaisuuteen. Tämä siis riippuen miten päin kierrämme lenkissä. Pieni rajoitus vehkeessä on siinä, että sillä ei pääse sen tekohetkeä kauemmaksi menneisyyteen. Lisäksi rakentamisessa on vielä joitakin teknisiä ongelmia kuten se, että tunnelin aukipitämiseksi tarvitsemme ns. eksoottista ainetta. Täällä Tähtisen pohdintoja asiasta:

http://www.tsv.fi/ttapaht/008/tahtinen.htm

Kyllä tuo aikamatkustaminenkin kiinostaa, mutta ensin musta- aukko&madonreikä kompleksi. Jos verrataan klassiseen kaksiulotteiseen esimerkiin kaksi tasoa ovat yhteydessä toisiinsa 2x suppilon muotoista käytävää/tunnelia pitkin. Tunnelissa liikuva kaksiulotteinen elukka näkisi siis kaksi omaa peilikuvaansa sivuillaan, mikäli ehtisi katsoa. Kolmiulotteinen elukka saattaisi nähdä jotain saman tapaista esim päättymättömän ja vertikaalisesti äärettömyyteen katoavan ketjun omia kopioitaan.

Tällaiselle tunnelille löytyy lähes ääretön määrä eri sovelluksia avaruudessa matkaaminen, ajassa matkaaminen ja oikein sijoitetuilla ja kokoisilla madonreillä voisi saada aikaan nätin la' starwars ulottuvuuskilven, eikä tarvita muuta kuin "negatiivista energiaa".

Oikea kysymys kuuluu, eikö ole jo riittävästi todisteita ettei tämä voi toimia käytannössä? Dinosauruksista tai hyönteisistä olisi voinut kehittyä miljoonia vuosia ennen meitä älyllinen laji. Missä tahansa muualla miljoonia vuosia sitten kehittynyt elämä olisi varmasti pystynyt hyödyntämään tuota nk "ääretöntä epätodennäköisyys generaattoria" ja aikamatkailua jne. Tällaisten eliöiden pitäisi näkyä ja kuulua joka paikassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat