Seuraa 
Viestejä45973

..ja liian vähän intiaaneja.

Ensin älähti insinööriopiskelijaliitto:

MITTA TULI TÄYTEEN – INSINÖÖRIOPISKELIJAT MARSSIVAT ULOS OPINAHJOISTAAN 13.4

Jo vuosia jatkunut ammattikorkeakoulujen opiskelijamäärien päätön kasvattaminen on saanut insinööriopiskelijoiden mitan täyttymään. Paisuneet luokkakoot, harjoittelupaikkojen väheneminen, heikentyneet työllistymisnäkymät ja opetusresurssit kulkevat käsi kädessä sen tosiasian kanssa, että tällä hetkellä insinööri –tai diplomi-insinöörikoulutuspaikkoja tarjotaan vuosittain joka neljännelle suomalaiselle ikäluokkaan nähden. Yli 15 000 aloituspaikkaa, joista ammattikorkeakouluissa noin 10 500, on aivan liikaa verrattuna teollisuuden mahdollisuuksiin palkata tekniikan alan ammattilaisia. Tämä näkyy työllistymisvaikeuksina ja koulutusta vastaamattomien tehtävien määrässä.


http://www.iol.fi/liikaonliikaa/index.htm

Ja nyt tradenomiliitto:

Tradenomiopiskelijat vaativat opiskelupaikkojen karsimista
Julkaistu 10.04.2005 16:04

Vuosittain tradenomiopinnot aloittaa lähes 8000 nuorta.

Tradenomiopiskelijat vaativat ammattikorkeakoulujen alojen aloituspaikkojen vähentämistä. Opiskelijat haluaisivat aloituspaikkojen pikaista vähentämistä liiketalouden, yhteiskuntatieteiden ja hallinnon sekä luonnontieteiden aloilla.

Vuosittain tradenomiopinnot aloittaa lähes 8000 nuorta. Luku on opiskelijoiden mielestä räikeästi ylimitoitettu.

Tradenomiliiton selvityksen mukaan vain noin puolet valmistuneista onnistuu samaan koulutustaan vastaavaa työtä. Esimerkiksi viime kuun työttömyystilastoissa tradenomit olivat yhä toiseksi suurin korkeakoulutettujen ryhmä.

Opiskelijat ovat suuresti huolissaan myös tulevasta kehityksestä, sillä tradenomeja on ollut työmarkkinoilla vasta kymmenen vuotta. Aloituspaikkojen karsimisesta vapautuvat resurssit opiskelijat siirtäisivät ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen. Esitetyn muutoksen arvioidaan kohentavan tradenomikoulutuksen laatua, tutkinnon arvostusta ja työllisyysnäkymiä.

(MTV3-STT)


http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa/kotimaa.shtml?2005/04/360560

Jotain mätää Suomenmaalla?

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat