Seuraa 
Viestejä6950

Jotkut kaupat ilmoittavat suurin kirjaimin, että "ilmoitamme kaikki myymälävarkaudet poliisille".
Miksi toisen henkilön (aviopuolison) pankkikortin käyttöä ei ilmoiteta, vaikka se on suurempi rikos? Myyjä takavarikoi kortin, vie sen pankkiin ja kuittaa 150 €uron palkkion, jonka tilinomistaja maksaa.

Sivut

Kommentit (50)

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6950
iMuke
Etkös sinä vähän tästä samasta asiasta jo jankuttanut joskus aiemminkin? Taasko se kortti vietiin, vai mikäs nyt?

Ei viety taas. Jankutan siksi, kun en saanut vastauksia. Samalla haluan saattaa kaupan salaista tietoa julkiseksi. Kumpi siis on suurempi rikos, aviopuolison luvallinen pankkikortin käyttö vai myymälävarkaus? Et vielä vastannut tuohon kysymykseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myymälästä näpistellään, ei varasteta. Poliisille oli aiemmin mukavaa täytehommaa poimia näpistelijöitä suopraan rysältä, saaden näin asiakasrekisteriäänkin ajan tasalle. Kauppias oli sankari puolen päivää ja myhäili uhmaansa asiakkaille, jotka tunsivat ettei muut kuin kauppaketju syö hänen pöydässään. Nyt tilastollinen todennäköisyys ruljanssiin on suurempi poliisilla on tiekkarit näplätä, joten täytehommia ei niin kaivata. Sekin vie intoa että näpistelijä harvoin enää sopii oman rekisterin täytteeksi ja se on muutenkin lain vuoksi haudattu ojarummun alle. Kunnan vatuutettu ei käy täytejahtien kohteeksi oikein millään. Pankkikorttihuijaus taas ei ole kaupan asia.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6950
tietää
Pankkikorttihuijaus taas ei ole kaupan asia.

Olkoon kaupan asia tai ei, niin kyllä se poliisille kuuluu ilmoittaa, jos sitä kerran rikoksena pidetään. Vähän kuin rattijuopon ilmoittaminen. Ihmiset ovat kärkkäitä ilmoittamaan rattijuopoista, vaikka se ei heidän asiansa olekaan.

Kaipa se on jonkinsortin asiakirjaväärennös kun siinä joko näpytellään tunnusluku tai allekirjoitetaan. Eli väärennetään toisen allekirjoitus, sähköisesti tai kynällä.

Eipä ne kaupassa juuri kato kenen kortti on kyseessä Vaikka Jorma maksaa Liisan kortilla ja kirjottaa kuittiin Liisan nimen. Läpi menee.

Jos myyjä käyttää jotenki hyväksi tilannetta saamalla pankista jonkun korvauksen takavarikoimastaan kortista niin siinä on saatu rikoksesta hyöty joka sekin on rikos.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6950
asdf
Eikös se pankkikortin vieminen johtunut siitä, että kassaneiti oli aggressiivinen lesbo? Niin minä sen siitä aiemmasta vuodatuksesta tulkitsin.

Se oli vain yksi osatekijä. Samalla hän oli ahne. Se ei ollut mitenkään hänen asiansa, että käytin emännän pankkikorttia, koska emännän kanssa olin sopinut, että saan maksaa ostoksia, jotka menevät nimenomaan emännälle ja lapsille. Ei minulle. Tuossa takavarikointitilanteessa kassaneidillä kiilui vain raha silmissä. No, nyt oon vienyt jo varmaan 20 kertaisen summan rahaa sen K-kaupan kilpailijalle sen 13.11.2010 jälkeen.
Mitä asiakirjan väärennökseen tulee, niin allekirjoitin kuitin aina omalla nimelläni, en emännän.
Juuri e.m. syystä K-ryhmä ei hanki sirukortinlukijoita, koska silloin loppuisi pankkikorttirahastus.

Jännittävää, olen aivan tohkeissani tästä tapauksesta. Etten jopa sanoisi olevani ymmälläni ja kummastunut. Mitenkähän tässä oikein käy?

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6950

Eipä tullut vastausta vieläkään, joten kysytäänpä uudestaan. Kumpi on teidän mielestänne suurempi rikos, oman perheenjäsenen pankkikortin käyttö vai myymälävarkaus (näpistys)?
Patti, kun en huomannut laittaa äänestystä. Miksi näpistys ilmoitetaan aina poliisille, mutta pankkikortin käyttöä ei? Eli jos annat lompakostasi vahingossa väärän kortin, niin sinut tuomitaan 150 euron sanktioon.

Devil
Seuraa 
Viestejä1328

Eläpä Ertsu viiti taas itkeä.

Tilinomistajan ja pankin välinen sopimus
Korttia ja siihen liittyvää henkilökohtaista tunnuslukua saa käyttää vain kortinhaltija, jolle kortti on luovutettu tilinomistajan ja pankin välisellä sopimuksella.

Sinä et ole tehnyt pankin kanssa minkäänlaista sopimusta eukkosi kortin ja tilin käyttämisestä, koska sinulla ei ole tilin käyttämiseen sopivaa rinnakkaiskorttia. Hanki sellainen, niin sitten homma on kaikin puolin ok. Kortit ovat hen-ki-lö-koh-tai-si-a. Comprende?

X

iMuke
Seuraa 
Viestejä1354

Jopas sulle on tästä tullu päähänpinttymä. Eikö se nyt ole aika selvää että kortit on henkilökohtaisia? Tämä sun jankuttaminen alkaa jo vaikuttaa vähän sairaalta.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6950
iMuke
Jopas sulle on tästä tullu päähänpinttymä. Eikö se nyt ole aika selvää että kortit on henkilökohtaisia? Tämä sun jankuttaminen alkaa jo vaikuttaa vähän sairaalta.

Kyllä ahdistus on henkinen sairaus. Varmaan kuukauden jouduin syömään rauhoittavia tuon tapauksen jälkeen. Vieläkin se ahdistus pulpahtaa pinnalle silloin tällöin, mutta onneksi lääkekaapissa on rauhoittavia varalla.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Ambulanssi saa hälytysajossa ajaa ylinopeutta kunhan ei vaaranna liikennettä. Tätä ylinopeusoikeutta ei kuitenkaan ole tavallisella pulliaisella. Sama juttu kuin että ei saa käyttää toisen korttia vaikka se toinen sitä saisikin käyttää.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat