Seuraa 
Viestejä45973

Niin minkähänlaiset sisäkalut tuollaisessa ilmamassa mittarissa on ja mihin toiminta perustuu. Jos rikki onko rassattavissa kuntoon ?

Kommentit (7)

ovolo
Seuraa 
Viestejä6506

Olen sellaista omasta autosta silloin tällöin puhdistanutkin.
Siellä muistaakseni on Ntc-vastus ilman lämpötilan mittaukseen ja sitten pari vastuslankaa joko irrallaan tai lasinsoiron pinnalle tehtynä.

Käsittääkseni ilmamäärä saadaan laskettua ilmavirran aiheuttamasta vastuslankojen jäähtymisen suuruudesta ja tuloilman lämpötilasta, jota mitataan Ntc-vastuksella. Ainakin toista vastuslankaa siis lämmitetään sähköllä ja jäähtyminen mitataan.

Oikaiskoon joku, jos olen väärässä.

Jyde
Seuraa 
Viestejä594

Yleisin taitaa olla juurikin tuo Ovolon kuvailema kuumalankamittari. Siinä langan läpi johdetaan jatkuva sähkövirta, ja ilmavirran jäähdyttävä vaikutus muuttaa sitten langan resistanssia. Tälläinen mittari ei periaatteessa tarvi erillistä lämpötilan tai ilmanpaineen anturia, koska nämä kaikki vaikuttavat langan jäähtymiseen.

Jossain härveleissä (esim. Mitsubishi) on taas wortex-mittari, jossa osa ilmavirrasta saatetaan pyörteilemään ja tätä pyörrettä tutkitaan ultraäänellä.

Ilmamassamittaria ei pidä sekoittaa ilmamäärämittariin, joka useimmiten on pelkkä jousikuormitteinen läppä joka kertoo moottoriin menevä ilman määrän.

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mondeoni tökki pahasti joten käytin korjaamolla ja syyksi
mainittiin tuo ilmamassa-anturi ja että olisi vaihdettava.(n.200€)
Onneksi nettiä selaillessani törmäsin jonkun samaan ongelmaan
ja sen ratkaisuun. Helppo on irrottaa ja puhdistus varaosa liikkeestä
saatavalla nimenomaan tähän tarkoitukseen tarkoitetulla
suihkupurkilla.(n.12€) Hyvin rupesi mondeokin pelittämään langan puhdistuksen jälkeen.

Jyde
Ilmamassamittaria ei pidä sekoittaa ilmamäärämittariin, joka useimmiten on pelkkä jousikuormitteinen läppä joka kertoo moottoriin menevä ilman määrän.Mitäs tuolla ilmamassan ja ilmamaarän mittaamisella on eroa ?

Jyde
Seuraa 
Viestejä594
VPeltonen
Jyde
Ilmamassamittaria ei pidä sekoittaa ilmamäärämittariin, joka useimmiten on pelkkä jousikuormitteinen läppä joka kertoo moottoriin menevä ilman määrän.Mitäs tuolla ilmamassan ja ilmamaarän mittaamisella on eroa ?Massamittariin vaikuttaa suoraan myös ilman lämpötila ja paine. Ilmamäärämittariin nämä ei ainakaan yhtä voimakkaasti vaikuta.

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat