Seuraa 
Viestejä45973

On tuo käsky ja sitten käytäntö, älä varasta...ja sanonta:"tilaisuus tekee varkaan". Kaikki varastavat käytännössä, kun tilaisuus tulee. Itsekkyys on sitä, että minulta ei varastettaisi...itse kuitenkin varastaa toisilta.

Lisäksi on tuo..miten se nyt meneekään...älä tee huorin...tai jotain sinne päin. Olio kyllä itse paneskelee kernaasti toisten muijia, tai tyttöystäviä...itsekkyys tässä tarkoittaa, että minun muijaa kukaan ei panisi.

En puutu muihin käskyihin tällä kertaa. "Olen sinun herrasi"...viittaa hallitsevan klikin tarvpeeseen nöyriin alamaisiin. Ei pidä turhaan lausua...viittaa, ..ei saa mainita liian usein tiettyä asiaa, sillä sen merkitys silloin heikkenee, hallitsevan klikin itsekkyyttä, haluaa säilyttää valtaansa.

Kommentit (11)

slam
Seuraa 
Viestejä2129

Harvempi kait uudistuu ajattelussaan, jos ei kykene todella näkemään mahdollisia luulojaan. Vaikeinta lienee kait ymmärtää, että ei ole luulojensa määrittämä summa(tai osa sisältö), vaan niistä mahdollisesti hyötyvä maailman ihmettelijä ja tutkija. Myöskin niistä osittain/täydellisesti vapautunut ollakseen itsensä herra eikä jatkuvasti ympäristöään tai jumalolentoja palvova "alistuva" ihminen, joka saattaa saada vahvuuskohtauksia oman varmuutensa täyteyden vuoksi.

On mahdollista, että tietoisuus ei esittäydy ihan kaikille ihmisille samanlaisena, vaan muutamat (en ole tilastoinut) varmasti kohtaavat maailman paremminkin kädestä suuhun periaatteella. Ajattelun kehittymisen kaudella varmasti harvinaista, mutta mahdollista vielä kait elää tajuamatta itseään erillisenä siitä, mikä pyrkii ihmisen määrittämään paikallisesti ja laajemmalti yhteisöllisen ilmoitteen vuoksi, jossa on yhteinen usko, mikä pitää yllä itseään yhteisön ollessa tiiviissä kanssakäymisessä sanallisesti eli monoteismia kannattavana porukkana, mikä ulvoo johtajansa nimeä.

"Ette elä enää te, vaan hän elää teissä." - Ainahan hienot sanat innoittavat ja palvontamenoihin asti päätyvät jutut ovat valmiit syntymään. Onko se tarpeellista? Onko ihmisen yhteiskuntansa vuoksi palvottava jotakin kohdetta? Ihmisellä on taipumus samaistua porukkaan ja sen vuoksi kuka hyvänsä voisi olla uskovainenkin, synnyttyään vain otolliseen tilanteeseen. Miksi tuo tilanne olisi sitten iloinen asia. Se johtuu taas siitä, että näkökantojen olemassa olo on supistunut geometriassaan hallitsemaan sisäistä toimintaa ja olemaan osa sitä, kun se voisi olla vain hyvä apu elämiseen.

Johtajat ovat oppineet hyötymään aivojen alistuvasta kemiasta ja se voidaan synnyttää selkeillä opeilla, jolloin ei jätetä tulkinnan varaa. Runolliset oppikirjat synnyttävät melkoisen määrän uusia ajatuksia, mikä taas tekee asioista vain laajemman kirjon. Voidaanhan sitä alueellisesti verrata, vaikka eri kielien syntyyn ja miettiä uskomusten intensiivisyyttä ihmiskohtaisesti, vaikka aborginaalien kanssa. Heillä oli myös varmasti paljon pyrkimyksiä ja syntyi ahaa elämyksiä siitä, mitä kannattaa pitää totena ja kuinka maailmaa haluaa käsitellä.

Sotilaan ei haluta ajatella omilla aivoillaan. Hänen halutaan olevan määritteiden summa, jotta hän voisi parhaiten olla osallisena yhteisen hyvän rakentamisessa. Rauhan aikana on aikaa viisastella ja en näe syytä sen rajoittamiselle. Miksi rajoittaa viisautta, kun se johtaa vain syvempään ymmärtämiseen ja melkoisen usein myös rauhalliseen käytökseen, kun ei ole tarvetta tapella pikkuseikkojen kanssa ja huutaa, mellastaa sen vuoksi, että on vielä vauva-asteella asioidensa käsittelyssä aivoissaan. Havainnointikyvy voi olla kunnossa, mutta edelleen voi olla pelko siitä, että ei uskalla astua aikuisuuteen uskovaisuudesta. Lapsena olisi mukava viedä elämä lävitse ja varmasti monesti myös iloisempana, yksinkertaisempana se menisi ohitse siihen tyyliin.

On olemassa viisautta, mutta älkää vain siitä hiiskuko. Se tulee ja on voimanne. xd Olipas Moosesta lausetta loppuun.

Hyvin polkee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaikki varastavat käytännössä, kun tilaisuus tulee.

Tästä olen vahvasti eri mieltä.
Ne, joiden kasvatus on mennyt vituiksi, varastaa. Yleensä nämä tekee muutakin vilppiä aina kun on mahdollisuus.
Kun kasvatetaan kieroon niin myös pysyy kusipäänä.

Osa elää elämänsä hyvin ja osa elää toisten kustannuksella..valitettavasti.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
KKHS
Kymmenen käskyä oli yhteisön perustuslaki ja sellaisenaan yhtä lailla itsekkyyden ilmentymä kuin mikä tahansa laki.Näinpä. Ainahan kulttuurit, kansat ja valtiot ovat jonkinlaisen yhteiselämän koodiston tarvinneet. Yhden näkemyksen mukaan Mooseksen 10 käskyä ovat tuliaisia Egyptistä ja muokattu alunperin niistä vakuutuksista joita kuollut (faarao) tekee tuonpuoleisessa ennen kuin tehdään päätös mikä hänen loppusijoitusosoitteensa on.

http://en.wikipedia.org/wiki/Maat#42_Ne ... _of_Ani.29

Aihe sopisi paremmin Historia-palstalle, vaikka toki muinaisten ihmisten järjenjuoksu psykologiselta kannalta katsottuna kiinnostaa sekin.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä54369
KBolt

Osa elää elämänsä hyvin ja osa elää toisten kustannuksella..valitettavasti.Mistä tietäisit eläväsi hyvin jos ei olisi niitä jotka elää huonosti? Huonosti eläjiä tarvitaan sinun kuvitellun hyvyytesi luomistapahtumaan.

Siksi kaikki huono ja ja paha on sinusta poispäin koska se varmistaa hyvyyden iluusion sinussa

jussipussi
KBolt

Osa elää elämänsä hyvin ja osa elää toisten kustannuksella..valitettavasti.Mistä tietäisit eläväsi hyvin jos ei olisi niitä jotka elää huonosti? Huonosti eläjiä tarvitaan sinun kuvitellun hyvyytesi luomistapahtumaan.

Siksi kaikki huono ja ja paha on sinusta poispäin koska se varmistaa hyvyyden iluusion sinussa


Ei se ole mikään illuusio tai "kuviteltua hyvyyttä" jos luonteenpiirteisiin ei kuulu kusetus, valehtelu ja varastaminen. Se on mielestäni normaalia elämää.

Onko sinulle normaalia se että voi tilaisuuden tullen kieroilla ja kusettaa ja varastaa?

Kyllä hyvin voi elää vaikka kusipäitä ei olisi.

KBolt
Kaikki varastavat käytännössä, kun tilaisuus tulee.

Tästä olen vahvasti eri mieltä.
Ne, joiden kasvatus on mennyt vituiksi, varastaa. Yleensä nämä tekee muutakin vilppiä aina kun on mahdollisuus.
Kun kasvatetaan kieroon niin myös pysyy kusipäänä.

Osa elää elämänsä hyvin ja osa elää toisten kustannuksella..valitettavasti.


Ymmärän sen että nälkäänsä tai puutteeseen varastaa, mutta että rikkaatkin aina tilaisuuden tullen, se on jo moraalin rapautumista. No toisaalta suuren rahan eteen on yleensä täytynyt livetä moraalista monasti ja kyllähän se mieli pikku hiljaa korruptoituu. Pia-Noora Kaupistakin köyhän pitäisi saada nakin varastamisesta nälkäänsä suurempi tuomio kuin rikkaan vaikkapa talousrikoksesta, koska köyhälle nakki on tulotasoon nähden suurempi näpistys, kuin miljardöörille muutaman miljoonan kavallus. Meitä on moneksi ja kai meillä on jokaisella oma antikappaleemme, jotta pallon nettosisältö pysyy neutraalina.

Mielestäni kristillinen tai mikä tahansa moraalikasvatus on ihmisille ihan hyväksi, ja vielä parempi jos sitä noudattaa omantunnon takia, ei siksi että muuten saa rangaistuksen, esim. ikuisen kärventymisen tulessa.
"Älä tee toiselle sitä, mitä et haluaisi itsellesi tehtävän" on edelleen ihmiskunnan korkeinta antia.

KKHS
Seuraa 
Viestejä368
Yhden näkemyksen mukaan Mooseksen 10 käskyä ovat tuliaisia EgyptistäTodennäköisempi lähde on Babylonia, jonka Hammurabin säännöstö on melko samanlainen Mooseksen lain kanssa. Itseasiassa tästä syystä Mooseksen olemassaoloa on suuresti epäilty.

Eiköhän oikea käännös ole pikemminkin "kymmenen suositusta" kuin "kymmenen käskyä" joten lakiin tuskin voi rinnastaa...En tiedä mihin käännösväitteen perustat, mutta huomioiden että kymmentä käskyä seuraa parisaaa sivua selkeitä säädöksiä korvauksista ja rangaistuksista, ei ole kovinkaan kaukaa haettua rinnastaa sitä lakiin. Lisäksi Syy sille oli useiden paimentolaisheimojen yhdistyminen yhdeksi yhteisöksi, joka tarvitsi yhteiset pelisäännöt.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
KKHS
Yhden näkemyksen mukaan Mooseksen 10 käskyä ovat tuliaisia EgyptistäTodennäköisempi lähde on Babylonia, jonka Hammurabin säännöstö on melko samanlainen Mooseksen lain kanssa. Itseasiassa tästä syystä Mooseksen olemassaoloa on suuresti epäilty.On vielä lukematta joku kirja jonka mukaan egyptiläiset (tai ainakin heidän yläluokkansa?) olisi lähtöisin jostain päin lähi-itää, joten voisi mietiskellä sitäkin että jos nämä käskyt sattuisivat juontumaan hyvinkin kaukaa niin voihan niillä olla yhteinen lähde tai kehityskaari.

Taikka sitten ihmiset vaan päätyvät vähän samantapaisiin sääntöihin helpostikin kun yhteiselämää sovitellaan. Sanoohan sen jo järkikin ettei sitä naapurin isäntää mennä lahtaamaan eikä hänen lehmäänsä pöllimään ilman että seuraa erinäistä hässäkkää. Mutta joillekuille tämä tietysti pitää oikein kivitaulusta lukea pajattaa että uskovat.

Mooses voi tosiaan olla myyttinen hahmo. Ellei sitten, erään näkemyksen mukaan, ollut Egyptistä maanpakoon painellut Akhenaten (Ekhnaton).

Ymmärän sen että nälkäänsä tai puutteeseen varastaa...
Kyllä. Yleensä näin tekevät myös häpeää tekoaan. Siinä on se ero niihin jotka tekee vilppiä "aina tilaisuuden tullen".

toisaalta suuren rahan eteen on yleensä täytynyt livetä moraalista monasti ja kyllähän se mieli pikku hiljaa korruptoituu.
Niin...siltä se ainakin median uutisoimana vaikuttaa.

Pia-Noora Kaupistakin köyhän pitäisi saada nakin varastamisesta nälkäänsä suurempi tuomio kuin rikkaan vaikkapa talousrikoksesta
Tällaiset Pia-Noorat voi ja pitää jättää huomiotta. Näitä uusavuttomia haihattelijoita suomesta (ja muualtakin...) kyllä löytyy.

En tiedä mihin käännösväitteen perustat, mutta huomioiden että kymmentä käskyä seuraa parisaaa sivua selkeitä säädöksiä korvauksista ja rangaistuksista, ei ole kovinkaan kaukaa haettua rinnastaa sitä lakiin.
Tässä tapauksessa oikea termi olisi siis "Kymmenen Lakia" (koska hammurabin LAKI jo tunnettiin...). Tarkoitan siis sitä että joku kielitaidoton on vain kääntänyt termin muotoon "Kymmenen Käskyä".

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat