Seuraa 
Viestejä45973

Olisikohan "Evoluutio ja fossiilit" oikea osio pähkäillä tällaista kysymystä.

Määritellään ihminen nykyihmiseksi eli homo sapiensiksi, joka on parisataa tuhatta vuotta tallustellut planeetalla.

Niin, montakohan kappaletta näitä olentoja on kaiken kaikkiaan ehtinyt olla tähän päivään mennessä?

Kommentit (13)

Govalon

Kappas, olisin olettanut tyyppejä olevan enemmän, mutta ehkä tämä (vuosisatojen) kiihtyvä syntyvyys sitten selittää tuon.

Tämä oli myös kerrassaan hämmästyttävää tuosta artikkelista: "Given an estimated global population of 6.2 billion in 2002, it could be inferred that about 6% of all people who had ever existed were alive in 2002" Laitetaan 100 homo sapiensia riviin, ihan sama onko luuranko vai elävä, minä olen yksi niistä kuudesta jotka pysyy pystyssä omin voimin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tuppu L 2.0
Homot on ollut joskus sukupuuton partaalla. Nykyään täten jokainen nykyajan pullamössösukupolven edustaja voi olla ylpeä omista geeneistään, koska on todellisen selviytyjän jälkeläinen. Sen verran siperia on karaissut ja opettanut menneitä sukupolvia.

Tarkoittaako tämä oikeasti sitä, että jos esi-isäni 12 349 vuotta sitten ei olisikaan saanut kaadettua sitä karhua vaan olisi tullut lyödyksi, minuakaan ei nyt olisi?

Felis catus
Seuraa 
Viestejä242
Tuppu L 2.0
Homot on ollut joskus sukupuuton partaalla.
Välillä kyllä toivon että olisivat joutaneet mennäkin.

"There are those to whom knowledge is a shield, and those to whom it is a weapon. Neither view is balanced, but one is less unwise."

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Koskahan lienee vastassa raja jota väkimäärä ei pysty ylittämään? Edellyttäen ettemme kansoita muita planeettoja.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Felis catus
Tuppu L 2.0
Homot on ollut joskus sukupuuton partaalla.
Välillä kyllä toivon että olisivat joutaneet mennäkin.Ehkä sukupuuttouhkaan on ollut osatekijänä rajoittunut kyky tuottaa lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5374
vihertaapero
Koskahan lienee vastassa raja jota väkimäärä ei pysty ylittämään? Edellyttäen ettemme kansoita muita planeettoja.

Nykyisellä maanviljelysteknologialla raja lienee 30 gigaihmistä. Tämän lisäksi voidaan ottaa hedelmättömät maa-alueet viljelyskäyttöön keinokastelulla ja lämmitetyillä kasvihuoneilla, joten voisin arvata että 300 gigaihmistä olisi maapallon sietokyky.

Tämä tosin ei ole välttämättä hyväuutinen luonnolle ja energiantuotanto tuottaa paljon hukkalämpöä, joten planeetan jäähdyttely vaatinee kehittyneempää ilmaston muokkaamista.

Eli varsinaista rajaa ei ole, koska aina voidaan kansoittaa etelämanner, meret ja aavikot, sekä rakentaa parikilometria korkeita rakennuksia. Kenties järkevän arvion voisi tehdä siitä kuinka paljon maapallolla riittää rakennusmateriaaleja.

Arvaisisin että 12 gigaihmistä voi asustaa täällä harmoniassa luonnon kanssa, jos metsäteollisuus ja bioenergiantuotanto kriminalisoidaa ja metsien annetaan kasvaa takaisin. Lisäksi merkittävä osa viljelystä tulisi siirtää karuille seuduille keinokastelun ja kasvihuoneiden avulla, joten maapallon kokonaismetsäala voisi lisääntyä nykyisestä sekä kaikki metsät voidaan jättää luonnonvaraiseen tilaan.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Ihmisiä kasvatetaan Elonkorjuuta varten. Kirjoitan siitä toivottavasti joskus novellimuodossa.

Elonkorjuu tapahtuu todellisen valtiaan eli elämän aloittajan toimesta. Ei, se ei ole mikään Jumalan lähettiläs Pegasuksen selässä joka saapuu, vaan biomaterian keräämö, joka kuorii koko planeetan kuin mikroskooppisen tarkka appelsiininkuorimiskone, jättäen puhtaan multapohjan jäljelle, ja siirtäen kertyneen biomassan omiin perveisseihin tarkoitusperiinsä.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Monet jotka uskovat maapallon kestävän vaikka kuinka paljon ihmisiä, niin he vain varmaan hakevat puhdasta omaatuntoan ja vakuutusta omille näkemyksilleen. Todellisuudessa me kulutamme nopeampaa luonnonvaroja kuin ne ehtivät uusiutumaan. Nykyinen ympäristön kuormitus siis ei ole kestävällä pohjalla. Silti vielä samalla monet haluaisivat kasvattaa kaikkien ihmisten elintasoa. No, ihminen on osa luontoa ja elämä voittaa lopulta jossain muodossa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat