Seuraa 
Viestejä1628

Kuten "Tuloerot - Voiko niitä puolustaa?"-ketjussa käy ilmi optimaalinen talouskasvu saavutetaan optimaalisilla tuloeroilla.

http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/t...

Keinoja:

-Tulo & Pääomaveron on oltava progressiivinen.
-Yritysvero voisi olla progressiivinen koon mukaan. Mitä isompi yritys sen isompi vero. Näin kannustetaan P&K-yrittämistä. Jo riittää markkinoiden keskittyminen ylikansallisille jäteille. Liiallinen keskittyminen haittaa markkinoiden toimimista monella tapaa, esim. vähentää kilpailua ja on suurempi riski irtisanomisiin.
-Transaktiovero, pörssissä pelaaminen on lopetettava, rahalla rahan tekeminen. Sijoitusten tulee olla pidempiaikaisia, sellaisia jotka tukevat teollisuutta ja taloutta.
-Kaikki johdannaiset on kiellettävä. Jos futuureja välttämättä halutaan käyttää niin maksimipelurien määrän tulee olla yhtä suuri kuin tavaran kauppaajienkin määrä. Muuten hinnat vääristyvät.
-Tekeekö työn robotti vai ihminen olisi oltava samalla tavalla verotettua. Tämä kannustaisi koneen sijasta ihmisen käyttämistä töihin.
-Työaikoja voitaisiin lyhentää. Tämä takaisi töitä kaikille.

Kaikkia näitä keinoja ei edes tarvitse ottaa välttämättä käyttöön. Kaikki muutkin keinot ovat tervetulleita.

Eli sitten kun maassa on optimaaliset tuloerot, paljon pieniä&keskisuuria yrityksiä, olematon työttömyys niin talous kasvaa räjähdysmäisesti.

Kommentit (2)

ID10T
Seuraa 
Viestejä7702
-Yritysvero voisi olla progressiivinen koon mukaan. Mitä isompi yritys sen isompi vero. Näin kannustetaan P&K-yrittämistä.Suuryritysten verotuksen kiristäminen lisäisi niiden halukkuutta siirtää toimintojaan ulkomaille.

-Transaktiovero, pörssissä pelaaminen on lopetettava, rahalla rahan tekeminen. Sijoitusten tulee olla pidempiaikaisia, sellaisia jotka tukevat teollisuutta ja taloutta.Eivätkö pankit ja vakuutusyritykset nimenomaan juuri jälleensijoittamalla saa suuren osan tuotoistaan?

-Tekeekö työn robotti vai ihminen olisi oltava samalla tavalla verotettua. Tämä kannustaisi koneen sijasta ihmisen käyttämistä töihin.Miten robotin tekemää työtä muka verotetaan? Pitäisikö robotille maksaa sama palkka kuin duunarille ja siihen vielä TEL-maksut yms. päälle?

-Työaikoja voitaisiin lyhentää. Tämä takaisi töitä kaikille.Työajan lyhennys onnistuu vain jos palkkoja ei vastaavasti alenneta ja mistäs se lisäraha ylimääräisen työvoiman palkkaamiseen tulisi?

tsarbombastic
Seuraa 
Viestejä132

Meidän on otettava mallia Tanskasta.

Tällä hetkellä Tanskalla on
- YK:n gini-indeksin mukaan maailman pienimmät tuloerot
- EU:n alhaisin työttömyys
- Maailman korkein veroaste, maailman toiseksi korkein pääoman verotus ja pääoman verotus on progressiivista
- Se on sijalla 6 "Ease of Doing Business" indeksillä mitattuna.

Oma ehdotukseni kolmesta yksinkertaisesta muutoksesta, jolla työttömyys voidaan nostaa ja tulonsiirrot järkeistää, löytyy osoitteesta: http://tsarbombastic.wordpress.com/2011 ... exicurity/

En vastusta talouskasvua, mutta elintaso voi nosta vaikka talous pysyisi paikallaan, taikka jopa laskisi, jos tuloeroja kavennetaan. Argumentti on yksinkertainen ja lyhyt, mutta en copy-pastaa sitä tähän, sen voi lukea
http://tsarbombastic.wordpress.com/2011 ... s-laskisi/

Lähteet

Pääoman verotus
(http://www.globalpropertyguide.com/Euro ... -gains-tax.

Siteeraus progressiivisesta pääomaverosta wikipediasta
"Share dividends and realized capital gains on shares are charged 28% to individuals of gains up to DKK 45,500 (2007-level, adjusted annually), and at 43% of gains above that. As of 1 January 2008, an additional marginal rate of 45% will apply to gains above DKK 100,000 (2007-level, adjusted annually) per year. "

Tuloerot (huom YK indeksi). http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... e_equality

Veroaste
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... age_of_GDP

Ease of Doing Business
http://en.wikipedia.org/wiki/Ease_of_Do ... ness_Index

Pohdintaa mm. sivilisaatioista, talousjärjestelmästä, historiasta, päihdepolitiikasta ja kansallisuudesta http://www.tsarbombastic.wordpress.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat