Seuraa 
Viestejä1628

Väitetään, että jos Suomi ei auta muita Euroopan maita(käytännössä Saksan, Ranskan yms maiden pankkeja) niin koko talousjärjestelmä kaatuu.

Tämähän ei pidä paikkaansa. Riittää, kun keskuspankki pääomittaa kaatumavaarassa olevat pankit eli pääomaa lisätään niin, että reserve ratio on riittävä.

Kommentit (9)

Cargo
Seuraa 
Viestejä979

EKP on jo sopimusten vastaisesti ostanut pitkän aikaa noiden perseaukisten euromaitten velkakirjoja...

Olisi muuten kiva nähdä perusteet niille väitteille joidenka mukaan euroalue romahtaa, jos kriisimaat menevät velkasaneeraukseen ja irtautuvat eurosta.

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Jos jollain toisella maalla ei tule olemaan varaa tehdä Suomen vientiä kasvattavia tilauksia Suomesta sen takia että se maa on konkurssissa, niin entä sitten? Suomi voi vaikka kasvattaa tuontia niilläkin rahoilla, mitkä menisivät sen toisen maan tukemiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ongelma taitaa olla siinä, että taloustieteet taitavat nykyään olla lähinnä massapsykologiaa. Järjestelmä kyllä tulee luhistumaan aikanaan riippumatta siitä mitä ihmiset heittävät uhrialttarille markkinoita rauhoitallekseen. Yksi kupla puhkeaa niin toisaalla paisuu jo uusi. Onhan se mahdollista että tukematta jättämisestä on ikäviä seurauksia, tai sitten ei ole. Taloustiede on varmaan yksi vähiten eksakteista tieteenaloista.

Cargo
Seuraa 
Viestejä979

No niin! Nyt kun Portugali - kuset ja paskat housuissa - ruinaa EU:lta hätäapua, niin sijoittajat hierovat myhäillen käsiään yhteen.

Esim. Portugalin omat pankit ovat ostaneet valtavasti sikakorkoisia velkakirjoja ja nyt noiden pankkien pääkonttoreissa poksahtelevat shamppanjapullot! Sijoittajat tekevät aivan järkyttävät voitot, kun EU-IMF takaa, että riskisijoitukset toteutuu

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Jos rahaa muodostetaan aina lisää antamalla lainaa, on lainanottajan järkevämpää ottaa lainaa maksaakseen toisen lainan korot.

Mitäpä sitten, vaikka yksi ihminen hankkisi kymmenien miljoonien velat elämänsä aikana?

Perilliset ottavat lisää lainaa maksaakseen lainat pois.

Mielipidekyselyn mukaan euromaiden tukemisen kannattajia on enemmän kuin vastustajia. Tämä siitäkin huolimatta, että suurin osa suomalaisista ei usko Kreikan maksavan velkaansa:

"Päivitetty 25.3.2011 00:00, julkaistu 24.3.2011 16:00
Europolitiikasta tuli Urpilaiselle taakka

Euron kriisi: Kansalaisten enemmistö ei usko Kreikan maksavan velkaansa. Euromaiden tukemista ei silti haluta lopettaa. Myös huomattava osa opposition kannattajista hyväksyy tukipaketit.

Suomalaiset eivät suuresti luota Kreikan kykyyn maksaa takaisin laina, jolla euromaat ja Kansainvälinen valuuttarahasto sille viime vuonna sen taloutta vakauttivat. Suomen osuus 110 miljardin euron lainapaketista oli pari prosenttia eli 1,5 miljardia euroa.

Alma Median lehtien teettämässä mielipidekyselyssä vain 22 prosenttia vastaajista uskoi Kreikan maksavan velkansa sovitulla tavalla. Lähes kaksi kolmasosaa ei takaisinmaksuun luota.

Epäuskosta huolimatta lähes puolet vastaajista kuitenkin kannattaa euromaiden tukemista. 47 prosenttia vastaa kielteisesti kysymykseen, pitäisikö Suomen lopettaa euromaiden tukeminen. Lopettamisen kannalla on 41 prosenttia, ja 12 prosenttia ei osaa sanoa."
http://www.kainuunsanomat.fi/cs/Satelli ... aakka.html

Ihmiset tarvitsevat näköjään viisautta. Heidät on aivopesty uskomaan siihen, että koska EU tarvitsee tukea, niin sitä pitää tukea. Tämä on ihan sama tapaus kuin kerjäläisyydessä. Kerjäläinen on köyhä, joten hän tarvitsee rahaa. Noh, ihmiset sitten antavat rahaa ja ihmettelevät, miksi kerjäläisten määrä vain lisääntyy vuodesta toiseen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat