Seuraa 
Viestejä45973

Cappuchinon ystävänä harmittaa kun juuri oikeanlaista saa vain ravintoloista/kahviloista. Hinta vaan on suolainen kuppia kohti kun useammin tekisi mieli. Ainakin nuo kapselikeittimet taitaa pystyä tekemään espressoa (vaahdottaneeko maitoa), hinta ~100 €. Onko halvempia keinoja? On tullut hommattua moccamaster eikä tunnu oikein järkevältä ostaa toista yhtä kallista laitetta vain kahvia varten.

Sivut

Kommentit (28)

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

onko 100€ sitten keittimestä paljon vai vähän? tämähän riippuu siitä mitä asioita arvostaa elämässään. monelta löytyy 30000-50000€ auto autotallista ja kahvia keitellään 9€:n pirkka-keittimellä..

itseänikin kiinnostaisi, että saako 100€:lla tehtyä capuccinoa. espressosta en niin välitä ja 600€:n keitin on vähän kallis budjetillemme.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kapselikeittimet ovat siinä mielessä hyviä että puhdistus ei vaadi sellaisia piruettejä kuin niinkutsutuissa erikoiskeittimissä. Hinta kupilliselle lasketaan kymmenissä senteissä kun käytössä on kapseleista keittävä. Ei aivan niin kallista kuin ensiarvaamalta arvelin.

Mutta miten on sitten niiden kapselien saanti jatkossa kun tämä kapselibuumi menee ohi? ..ja ei se 100 € keittimestä ole paljoa, ei tämä taloudellisesti siihen kaadu (vaikka "kalliudesta" puhinkin). Päässä on kai joku klikki kun en haluaisi sellaista ostaa.. Kertokaa joku kapselikeittimen omistava, että miltä ne maistuu ja tuleeko niillä siis espresson lisäksi cappuchinoa suoraan? Saa nähdä jos mieli muuttuu.

taucalm
itseänikin kiinnostaisi, että saako 100€:lla tehtyä capuccinoa. espressosta en niin välitä ja 600€:n keitin on vähän kallis budjetillemme.Cappuchino on espresson pohjalta tehty, johon on lisätty maitoa ja maitovaahtoa. Joten jos espressoa saisi tehtyä halvalla, niin oltaisiin jo lähempänä jos maidon vaahdottaisi vaikka manuaalisesti.

Rakkaus kahviin syttyi uudelleen pienen tauon jälkeen. En ole hommannut uusia laitteita vaan löysin ohjeet kylmän kahvin, frapen tekemiseen.

Mukin pohjalle muutama sentti kylmää vettä, yksi mitallinen cappuchino pikakahvijauhetta, kaksi mitallista sokeria, sekotetaan (Mieluiten jollain sähkövempeleellä että vaahdottuisi mutta itse vaan lusikalla sekoilen.) Sekotuksen jälkeen lisätään vettä lähes täyteen asti, kaadetaan muutama sentti maitoa (hävittää "laimean" maun), lisätään 2-3 jääpalaa ja NAM!

Kannattaa kokeilla. Itse epäilin kovasti voiko tuollainen maistua miltään ilman oikeaa kahvia mutta tosi hyvää tuli. Olenkin juonut tälläista viimeviikot enemmän mitä oikeaa väärennettyä cappuchinoani

aes
Seuraa 
Viestejä173

Tämä nyt ei liity cappuchinoon mitenkään, mutta aattelinpa kehaista erilaista tapaa tehdä kahvia: kylmäuuttaminen. Ohjeet vaikkapa täältä: Cold brewed iced coffee

Oikein hyvää kahvijuomaa, ja jos sattuu omistamaan pressopannun niin siinä tuo onnistuu kaikkein helpoimmin.

Jos cappuccinoksi riittää yleensä kahviloissa tarjoiltava laatu, voisi halpa maidonvaahdotin ja mutterikeitin ajaa asian. Kunnolliseen cappuccinoon tarvitaan kyllä melko hintava, kunnon boilerilla varustettu espressokeitin ja taitoa.

Mutterikeittimiä (Bialetti) löytyy melkein joka tavaratalosta ja maidonvaahdottimia löytyy ainakin netistä. Tuommoisella vispilällä vaahdotettu maito ei ole kyllä samanlaista kuin kunnolla höyryvaahdotettu.

Kahvitietoa löytyy suomeksi osoitteesta www.ristretto.fi.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Kokeilu mielessä. Nimittäin kylmää kahvia, sokeria Coca-Colan vahvuuteen asti ja Soda-Stream-hapotus. Onko kukaan kokeillut? Säästyisi vaivalta. Tuo voisi toimia myös murukahvilla. Jos toimii siis.

Käytössäni on mutterikeittimen periaatteella toimiva, mutta pyöreämuotoinen keitin rosterista. Sillä saa mukavasti kolpakollisen aivan tavallisesta jauhatuksesta varsin hyvää kahvia. Käytän sen yhteydessä retkikeitintä kaasulla, koska pieninkin keittolevy on kovin iso sen alle. Hyvän kahvin eteen kannattaa tehdä järjestelyitä.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Pistin jokin aika sitte hautumaan tuollasen kylmäkahvin, eli vettä + jauhoja. Ajattelin vielä tänäiltana kokeilla miltä maistuu. Suodatuksen ajattelin tehdä ihan normi suojatinpaperin läpi.

Mutta mikä ihme mutterikeitin mistä te puhutte??

Muutenkin kyllä tähän ketjuun saa kahvista jutella ettei cappuchino tarvi aihe olla. ..pitäisikö muuttaa otsikkokin joksikin "kansakunnan kahvitunniksi" ? Tuon niminen oli joskus eräs Radio Mafian ohjelma nimeltään. Oli muuten paras radio-ohjelma ikinä, harmi että lakkautettiin sopimattomien aiheiden takia. Viimeisessä lähetyksessä vedettiin ns. piuhat irti kesken lähetyksen

taucalm
onko 100€ sitten keittimestä paljon vai vähän? tämähän riippuu siitä mitä asioita arvostaa elämässään. monelta löytyy 30000-50000€ auto autotallista ja kahvia keitellään 9€:n pirkka-keittimellä..

itseänikin kiinnostaisi, että saako 100€:lla tehtyä capuccinoa. espressosta en niin välitä ja 600€:n keitin on vähän kallis budjetillemme.


Huom. Ne 30-50k€ autotalliautot on yleensä pankin autoja mutta se keitin on ihan omalla viikkorahalla ostettu
Sitä kelpaa ihan näytellä.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Ai hitto. Mulla on rivi semmosia jauhepurkkeja joista saa kuumaan veteen sekoittamalla kaikenmoisia kaffeita. (Teetäkin on montaa sorttia. Pusseissa)

Veten saa lämmitetyksi mikrouunilla.

Ne on keittiön apupöydällä ja käsken vieraita lotraamaan itte omat liemensä, ellei satu olemaan joku erikoisempi juttu. Jos ei kelpaa olkoot ilman. Pöydällä on kannellinen kulho jossa on sekalaisia pipareita. Evästän kyllä, että kahviakin sopii keittää jos maistuu ja jos keittää, niin keittää sitten sen verta enempi, että mullekin riittää pari mukillista.

Matkoillakin mukavia nuo jauhot. Kapsäkissä kulkee melkoinen arsenaali. Pikkuasioita, mutta kotiutuu hotelliinkin ihan toisella tapaa kun voi kokata kuumat juomat ja nostaa jalat, joissa lammasnahkaiset tollukat, pöydälle, ja avata päivän sanomalehden. Siinä kohden harmittaa tupakinpolton lopettaminen. Sikareita kaipaan kovin.

Mutta 1 on yli muiden, Nokipannukahvi maastossa. Vaikka mettätyömaalla. Silloin kaipaan piippua.

Paperosseja en kaipaa kai juuri koskaan.

- Ubi bene, ibi patria -

Nyt on kylmäuuttaminen sitten kokeiltu ja tässä vähän kommenttia hommasta:

Ensin puoleen litraan vettä suodatinkahvia n. 6 kupillista varten ja sitten 3h odottelu. Sekoitin kahvia pariin otteeseen jotta maku irtoaisi nopeammin.
Lopputuloksen kaadoin kahvinkeittimen suodattimeen suoraan ja valuttelin ne siihen pannuun. Eipä tietenkään tämä seos tahtonut mennä siitä läpi vaan tukki koko homman! Kahvia tuli tippa silloin, toinen tällöin vaikka tippalukko oli suurimmillaan. Aiheuttikohan suodatinkahvi + raju sekoitus tämän vai eikö neste mene siitä kylmänä läpi yhtä helpolla? Pannujauhatuksen käyttäminen olisi varmaan ainakin auttanut, sillä se on suurempirakeista. ..anyway yritin autella pintaa myöten täynnä olevaa suodatinosaa nostamalla suodatinpaperia vähän reunoilta ja tietty se ratkesi pohjasta Kahvimoska onneksi kumminkin tukki tippalukon senverran tehokkaasti, että pannuun jäi eristyksiin vähäsen suodatettua kahvia testejä varten.

Testi 1. Kylmä kahvi mustana --> Maistui ihan normi mustalta kahvilta joka on kylmää (äyghh!)
Testi 2. Kylmä kahvi maidon kanssa --> Kuin normi kahvi kylmänä (örrrrgh)
Testi 3. Musta kahvi lämmitettynä --> Maistu ihan normi kahvilta mustana..
Testi 4. Lämmitetty kahvi maidon kanssa --> Noh, ihan normi kahvin makuista (oliko tämä nyt sen arvoista?)
Testi 5. Lämmitetty kahvi maidon + sokerin ja cappuchinojauheen kanssa --> Hyvää jos tästä tykkää (ei todellakaan vaivan arvoista!)

Näin siis täällä tänään. Voi olla että ei olisi saanut sekoittaa ja olis pitänyt käyttää suurempirakeista jauhoa, tai jauhaa itse tuoreista pavuista. Ehkä joskus vielä kokeilen noita ja annan muhia sen 12 h

-----------------------------

Btw tota mutterikeitintä voisi joku vähäsen selostaa kun ei kuvasta heti aukea. (Tai jaksa nyt ainakaan enää ajatella tähän aikaan..)

ratz
Btw tota mutterikeitintä voisi joku vähäsen selostaa kun ei kuvasta heti aukea. (Tai jaksa nyt ainakaan enää ajatella tähän aikaan..)Mutteripannussa eli mokkapannussa alaosan kiehuva vesi tunkeutuu höyryn paineella kahvijauheen läpi yläosaan. Sillä saa edulliseen hnintaan nähden hyvää kahvia. Ainoa huono puoli siinä on, että vesi on pakosta liian kuumaa, mikä aiheuttaa kitkeryyttä. Mutteripannuun sopii kaupan valmiiksi jauhetut espressopaahdot.
http://www.ristretto.fi/kahwiki/Mokka

Mikä se mahtaa olla tossa Moccamasterissa tuo toinen nappula? Ensimmäisessä on 3/4 osa ympyrästä täytetty ja toisessa 1/1 ? Meneekö siitä joku lisävastus päälle vai pannunpohjako alkaa kuumeta? Ei oo edes ohjekirjassa mainintaa.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
ratz
Mikä se mahtaa olla tossa Moccamasterissa tuo toinen nappula? Ensimmäisessä on 3/4 osa ympyrästä täytetty ja toisessa 1/1 ? Meneekö siitä joku lisävastus päälle vai pannunpohjako alkaa kuumeta? Ei oo edes ohjekirjassa mainintaa.http://www.moccamaster.com/fi/

Kahvia säilytettäessä sen tulisi säilyä 80 asteen lämpöisenä vähintään puolen tunnin ajan. (Huom! Kuumempi säilytyslämpötila tuhoaa kahvin aromit.) Tämän vuoksi Moccamasterissa on kaksitehoinen lämpölevyn säädin, jonka alhaisempi teho on tarkoitettu pienille kahvimäärille ja korkeampi teho täydelle pannulle.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Kumma juttu, kävin itsekin tuolla sivulla ensin katselemassa mutta en päässyt siitä alkukuvasta mihinkään. Kiitos kuitenkin infosta. Pitääpä katsoa jos se sivu nyt toimisi täälläkin.

No jos ensin osais kirjoittaa "cappuccino", niin ehkä sen halpa tekeminenkin joskus onnistuisi.

Jos siinä on h c:n jälkeen, se lausutaan k:na.

Ärsyttää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat