Seuraa 
Viestejä45973

Ministeri Sirkka-Liisa Anttila kannattaa kaikille lemminkin omistajille eläinajokorttia.

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Ko ... ortin.html

Mitä mieltä olette ehdotuksesta?

Minusta Suomessa vaaditaan jo muutenkin liikaa erilaisia lupia eri asioille. Ja jos lapsia saa vapaasti hankkia ilma lupakokeen suorittamista, niin miksi sitten lemmikkiä varten tarvittaisiin erillinen eläinajokortti?

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen ajama koira-ajokortti ja Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton tavoittelema eläintaitokortti astuisivat voimaan aikaisintaan vuonna 2013.Miten asia järjestettäisiin käytännössä? Suomessa on puoli miljoonaa koiran omistajaa ja siihen päälle muiden lemmikkien omistajat, niin heitä voi hyvinkin olla miljoona. Kenellä on resursseja järjestää heille kaikille kursseja?

Eläinajokortin suorittaminen kerran ei edes todistaisi mitään myöhemmästä elämästä lemmikin kanssa, joten pitäisikö kortti uusia aina vähän väliä, kuten ajokortti?
Jotkut lemmikit voivat olla lyhytikäisiä, esim. jyrsijät, joten pitäisikö niiden omistajien käydä vuosittain tai kuukausittain uusintakokeessa?

Miten jollain yksityisillä yhdistyksillä voisi olla oikeus määrittää, mitä siinä kortissa vaaditaan? Miten yksityisillä yhdistyksillä voisi olla lainmukainen oikeus säädellä toisten ihmisten elämää?

Mitä tuollainen kortti ylipäätään todistaa? Eihän se kerro mitään lemmikin omistajan elämästä lemmikkinsä kanssa.

Osa Saksan osavaltioista vaatii koiranomistajilta koira-ajokorttia. Kortti suoritetaan rasti ruutuun -tentillä, jossa selvitetään omistajan tietotaidot koiran hoidosta, hyvinvoinnista ja käyttäytymisestä.Rasti ruutuun? No sepäs kertookin paljon koiranomistajan elämäntavasta ja koirasta.

Jos esim. joku mummo ei osaa vastata oikein johonkin kysymykseen, otetaanko häneltä kissa pois valtiolle? Mihin nämä testiä läpäisemättömien omistajien lemmikit joutuvat, kun niille kaikille ei kuitenkaan löydy uusia koteja? Lopetettavaksiko?

Koskisisko Anttilan ehdotus myös sikatilallisia? Jos hän on huolissaan lemmikkien hyvinvoinnista, miten on sikojen laita? Siat ovat älykkäämpiä kuin koira. Onko sikojen ulkoilutuksesta ja älyllisten virikkeiden mahdollisuudesta huolehdittu riittävästi Anttilan mielestä?

Sivut

Kommentit (28)

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

Lemmikkejä on erilaisia ja lemmikkien omistajia loytyy joka lähtöön. Periaatteessa kaikkien lemmikkien omistajien tulisi olla päteviä pitämään huoli lemmikeistään, aina vaan ei oikein onnistu.

En usko, että mikään maanlaajuinen byrokratia pystyisi ratkaisemaan kotieläinten "väärinpitoon" liittyvää ongelmaa. Mielestäni parempi olisi suoda nuokin resurssit eläisuojelujärjestöjen ja eläisuojeluvalvojien käyttöön.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Tässähän kävisi taas tuttuun ja turvalliseen tapaan niin että valtio kilpailuttaisi tutkinnon järjestäjät ja taas joku ulkomaalainen sijoittaja tahkoaisi täysin katteetonta rahaa käytännössä ei mistään. Byrokratia lisääntyisi, valtion kulut kasvaisivat, mutta lait eläintenpidosta säilyisivät täysin samana lukuunottamatta sitä että jokaisen täytyy ostaa kortti niitä laillisesti hankkiakseen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä31269

Naurettavaa holhousta tuo on. Nähneekö ministeri siinä mahdollisuuden päästä osingoille rahastuksen tuotosta joko laillisesti tai harmaasti, vai onko vain valta syönyt todellisuudentajun täydellisesti.

En usko, että eläintenpidon ongelmista kuin häviävän pieneen osaan liittyy puutteita tiedoissa, vaan ne ovat ennen kaikkea asenneongelmia. Asenteita ei mikään korttitutkinto voi mitata.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Jos se pitää itse maksaa, niin se olisi taas yksi askel kohti tasaveroa, sama eurosumma tuloista riippumatta. En ainakaan itse usko valtionkirstusta menevän euroakaan näihin kursseihin.

Ainoastaan taiteilijat saavat valtion erityiskohteilua. Köyhät lottoajatkin maksavat tulonsiirtoja kymmeniämiljoonia rikkaiden operataloon. Samoin pieniä eurojaan säästävä tietokoneporukka maksaa julkkis-muusikoille kasettimaksuina tulonsiirtoa ostamistaan tyhjistä leveyistä ja jopa ulkoisista kiintolevyistä.

Jospa ensin lanseerattaisiin jonkinlainen ministeripassi. Toisin kuin tämä kortti, se saattaisi jopa palvella tarkoitustaan.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156
arttur
Koiravero olisi parempi ratkaisu ,500 € per koira, loppuisi kaduille paskantelu.Kannatetaan! Joku koiranpaska-maksu olisi oikea nimi. Tätä varten voitaisiin palkata erillisia koiranpaska-tarkastajia. Sitten koiranpaskannevirasto antaisi maksuja ja kyselisi postite onko teillä paskannuskykyistä koiraa. Sitten voisi ostaa kaverille lahjaksi koiranpaskamaksun vuodeksi ilmaiseksi. Tulevat tuotot käytettäisiin rikkaiden lasten moottorikelkkareittien kehittämiseen toisen talojen viereen, varat jakaisin opetusministeriö tilastoimattomasti ja verottomasti oman harkintansa mukaan. Koiranpaska-maksusta ei pääse mitenkään ennemmin eroon ennen kuin todistaa byrokraateille koiransa olevan pysyvästi paskannuskyvytön. Maksu otetaan takautuvasti käyttöön.

Teekkari
Seuraa 
Viestejä2347

Ajatuksessa on kieltämättä ideaa. Toivottavasti joku ideoi käytännön toteuksen, joka toimii. Tänään vasta kuulin ylex:n taajuudelta, kuinka joku oli isotellut koiransa kanssa muille koiran omistajille. Noitten karsiminen ajokorttivaiheessa vaan taitaa ontua vähintään yhtä pahasti kuin kaheleiden karsiminen käsiaseille lupia myönnettäessä.

Everything you know, is about to change.

Itse kyllä kannattasin mokomaa läkkyrää. Ei sillä voida poistaa eläinrääkkäystä eikä huonosti pidettyjä eläimiä, mutta se sopisi käytettäväksi sellaisten eläinten kanssa jotka voitais luokitella voimankäyttövälineeksi.

Eihän nykyisin saa käsiasetta tai sumutinta ilman aseenkantolupaa. Niin miten sitten rottweileria tai pittbullia sais talutella toreilla tuosta vain.

Joillekki pieneläimille siitä nyt mitään hyötyä näy, mutta ehkä yli 30 kilosille koiran retkuille.

Äemänkäki
Seuraa 
Viestejä1161

Juu. Otetaan samalla käyttöön eläinkatsastus. Nuoret elukat puolen vuoden välein ja vanhemmat pääsee vuoden välein. Hinta voisi olla sopivat 99e, ja uusintakatsastus (jos ei mennyt läpi, vaikka silmä päässyt mädäntymään tai jalka kuoleentumaan) 25e. Sirkalta tämmösiä ideoita vois oottaa...

Todellakin kannatan, niin paljon huonosti koulutettuja/kaltoin kohdeltuja lemmikkejä löytyy. Ja jos on homma hallussa niin tuskin siinä kauan menee.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

On se hauskaa että koiria ja autoja katsestellaan vuosittain, mutta silti ihmisien terveyttä ei tarkasteta ilman erillistä syytä. Poikkeuksena tietysti lapset ja mummeleiden tissi- ja pilluanalyysit.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat