Seuraa 
Viestejä45973

Siinähän se kysymys jo niinkun tulikin. Eli miksi ne, erityisesti japanilaiset on niin outoja tai toisin sanottuna erilaisia länsimaisiin verrattuna. Onko syynä pitkä eristys muusta maailmasta vai ovatko syyt geneettisiä?

Sivut

Kommentit (76)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
iMuke
Seuraa 
Viestejä1354

Oletko varma että juuri japanilaiset ovat outoja? Voisiko olla niin, että länsimaalaiset ovat japanilaisten mielestä outoja? Onko nyt ihan varmasti siis tiedossa että kummat tai ketkä ovat outoja ja ketkä eivät? Ja millä tavalla siis outoja? Ulkonäkö? Kieli? Syöminen? Mikä?

Marssilainen
Tarviiko tuota kysyä? Senhän näkee silmillään, kun vain hetken katsoo japanilaisten touhujaOlen itse Japanissa aikaani viettänyt eikä siellä mielestäni erityisen kummallisia ihmisiä näkynyt.

pelaaja
Seuraa 
Viestejä750

Kyllähän aasialaiset kulttuurit poikkeavat meikäläisestä aika reippaasti. Monia niitä tapoja on tosi vaikea ymmärtää asumatta maassa pidemään. Onhan meilläkin ihmeellisiä tapoja, joita ei tule miettineeksi ennen kuin ne joku ulkkari huomaa. Ihan ensimmäisenä tulee mieleen pyhässä paikassamme paraatipaikalla killuva geneerinen gore-taide miehestä, joka on naulattu käsistä ja jaloista ja vuotaa verta myös kasvoille ja selvästi kärsii. Tämä sitten ei hetkauta ketään kun kirkkoon mennään henkistymään ja saavuttamaan sisäinen rauha yms. Suomessa ei onneksi niin pahasti ole tämä uskonto määräämässä elämästä ja muutenkin ollaan mukavan vapaamielisiä verrattuna vaikkapa Keski- ja Etelä-Eurooppaan. Ei niin etteikö aina olisi hiukan parantamisen varaa.

Japanilainen kaverini kertoi, että hän kun on pikkusisko joutuu kutsumaan vanhempiaan kunnioittavalla muodolla isä, äiti ja isosiskoaan aina kunnioittavasti isosiskoksi. Sen sijaan muu perhee kutsuu häntä nimellä, koska hän on vähäarvoisempi. Myös kylpyyn sai mennä lapsena ja nykyisinkin viimeisenä (tai no, lapset ihan viimeisenä nykyään). Oli myös ihan okei, että hänen miehensä muutti 2 vuoden ulkomaankomennukselle toiselle puolelle maapalloa juuri kun ensimmäinen lapsi oli syntynyt ja kaverin piti muuttaa anoppilaan ja olla siellä käytännössä palvelijana. Mies kun oli tuumannut, ettei halua vaimoa ja lasta vaivoikseen. Tämä on kuulemma ihan yleistä, usein vain Japanin sisällä. Firman palveluksessa ollaan myös loppuelämä ja sille vannotaan ikuista uskollisuutta.

Siihen kulttuuriin kuuluu myös kaikelle nyökyttely, ikinä ei voi sanoa ei. Jos saa lahjan on aina annettava annetun lahjan arvosta n. 20% arvoinen vastalahja ja jos lahja on tosi kallis perheet voivat joutua jopa vararikkoon. Lahjoja ei siis aina edes avata vaan niitä kierrätetään. On epäkunnioittavaa antaa lahja vain yhdellä kädellä. Kauppaan mennessä ja sieltä lähdettäessä on jotkut kaavamaiset litaniat jotka pitää lausua kauppiaalle. Ja näitä on vaikka kuinka paljon. Tokiossa kuulemma asuu vapaamielistä porukkaa, jotka antavat lastensa kutsua itseään mamaksi ja papaksi ja antavat lahjoja länsimaiseen tyyliin.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
pelaaja

Japanilainen kaverini kertoi, että hän kun on pikkusisko joutuu kutsumaan vanhempiaan kunnioittavalla muodolla isä, äiti ja isosiskoaan aina kunnioittavasti isosiskoksi. Sen sijaan muu perhee kutsuu häntä nimellä, koska hän on vähäarvoisempi. Myös kylpyyn sai mennä lapsena ja nykyisinkin viimeisenä (tai no, lapset ihan viimeisenä nykyään). Oli myös ihan okei, että hänen miehensä muutti 2 vuoden ulkomaankomennukselle toiselle puolelle maapalloa juuri kun ensimmäinen lapsi oli syntynyt ja kaverin piti muuttaa anoppilaan ja olla siellä käytännössä palvelijana. Mies kun oli tuumannut, ettei halua vaimoa ja lasta vaivoikseen. Tämä on kuulemma ihan yleistä, usein vain Japanin sisällä. Firman palveluksessa ollaan myös loppuelämä ja sille vannotaan ikuista uskollisuutta.Joskus vuonna heppa lässytin tällä foorumilla kaiketi jotain sellaista että japanilainen kulttuuri on naista alentava, ja tämä kai lienee ainakin yksi niistä syistä miksi sain tällä foorumilla ikuisen vihahenkilön ihmisestä joka on asunut Japanissa ja tietää siis asiat paremmin (sikäli kuin ne silkkihansikkain kohdellun ulkomaalaisen ominaisuudessa voi tietää). En ole pystynyt muuttamaan näkemystäni tuosta että naisen arvo ei Japanissa ole sama kuin miehen, mutta toivottavasti se kuitenkin enemmän ja enemmän alkaa olla menneen maailman tapa. Tarpeeksi työsarkaa olisi kyllä muslimimaissakin mitä tulee naisen ihmisoikeuksiin, joten kaiketi se millä tavalla nainen joutuu mahdollisesti vieläkin (tai ei) Japanissa mielistelemään miestä on pientä kauraa sen rinnalla. Toisaalta monet musliminaiset ovat sitä mieltä että länkkärifeministit kurnuttavat turhaan ja ihan hyvin heillä menee. Noh, kaiketi keski- tai yläluokan naisilla menee vaikka muslimeita olisivatkin. Tosin tähänkin voisi väittää vastaan sellaisen romaanin perusteella kuin Prinsessa, jos nimen oikein muistan - en valitettavasti ole lukenut, vaan sisällöstä kuullut/lukenut. (Saatan muistaa nimen väärinkin, mutta kertoi yläluokan keskuudessa tapahtuneesta naisten alistamisesta muistaakseni Saudi-Arabiassa.)

Mutta aiheeseen. En katsoisi että aasialaiset ovat yhtään sen oudompia kuin mikään muukaan summittainen etninen ryhmä. Kaikissa pienissä tai suurissa ihmisryhmissä on omat outoutensa toisen ryhmän näkövinkkelistä katsoen. Oikeastaan aika outo otsikko tällä ketjulla.

Vaikka olisi tämmöinen mustavalkoinen ihmisoikeuksista inisevä taho kuten minä, niin pitänee muistaa että kaikkeen on aina joku syy ja jotenkin oudoksuttavilta vaikuttavat tavat ja käytännön juontuvat aina siitä ympäristöstä missä ihmiset elävät. Jos esim. joutuu olemaan päivittäin valtavien ihmismassojen kanssa tekemisissä, niin voisin hyvin kuvitella että se on niin stressaavaa että lopulta voi tulla jonkinlaista suorastaan sadistista tuntemusta ihmisiä kohtaan ja tämä purkautuu "omituisina" harrastuksina kuten vaikkapa realitytelevisiona jossa vapaaehtoisia ihmisiä kidutetaan monin eri tavoin. Se että joku heittäytyy masokistiksi ehdointahdoin on nannaa niille jotka haluavat purkaa paineita katselemalla miten jotakuta piinataan. Kukaan tästä ei lopultakaan kärsi ja parempi aina näin kuin että menisi potkimaan mummoja sinne kadulle.

Naisen asemasta eri Aasian maissa on tehty laaja kartoitus. En muista tulosta tarkemmin muuten kuin sen, että paras naisen asema oli Kiinassa. Se on myös helppo uskoa kiinattarien vapautuneesta käytöksestä. Japanilaiset naiset varsinkin erottaa Pekingin (tai Helsingin!) katukuvasta jo kaukaa, kun jokainen ele on kaavaan normitettu.

Edellisellä videolla siis kiinalaisnainen. Japanilainen tuttava oli pyörtyä kauhusta, kun matkallaan kuuli Kiinassa naisen korottavan äänensä! Kyllä ne vain korottaa, ja kovaa!

jussipussi
Seuraa 
Viestejä45770
Huitzilopochtli
Siinähän se kysymys jo niinkun tulikin. Eli miksi ne, erityisesti japanilaiset on niin outoja tai toisin sanottuna erilaisia länsimaisiin verrattuna. Onko syynä pitkä eristys muusta maailmasta vai ovatko syyt geneettisiä?
Olisiko tässä yksinkertainen selitys: Ne on sinulle outoja koska koet ne oudoiksi?
Tarviiko selityksen tuon oudompi olla?

Japsukat on siitä kivoja että he ovat hiljaista sakkia, niinkuin suomalaiset. Heitä ahdistaa suunnattomasti esim. amerikkalaisten jatkuva kovaääninen pälätys ja elehtiminen. Se mikä japskit ehkä eniten erottaa suomalaisista on se, että he ovat ylpeitä hiljaisuuden ja pidättyvyyden kulttuuristaan - tämä koskee siis yleisillä paikoilla käyttäytymistä, suljettujen ovien takana onkin sitten usein psaikedeelisen päräyttävä meininki.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä45770
Huitzilopochtli
Hmm, mielenkiintoisia vastauksia tullut. Eivät ne japanilaiset taida niin outoja sittenkään olla, vain erilaisia kuin me...jos olisit vain yksin/yksi, olisitko outo vai normaali? sitten tulee toinen joka eroaa jotenkin sinusta, kumpi silloin on outo? vai onko molemmat outoja vai normaaleja, Normaalius/keskiarvoisuus olisi sitten teidän välimuoto mutta sitä ei olisi olemassa ?

Japanilaisessa seurassa olen minäkin viihtynyt paremmin, juuri siksi kun se on rauhallista, hiljaista ja ennakoitavaa. Kiinalaiset ovat vapautuneisuudessaan äänekkäitä ja arvaamattomia. Molemmissa maissa asuneet suomalaiset kuitenkin yleensä pitkällä tähtäimellä viihtyvät paremmin Kiinassa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat