Seuraa 
Viestejä45973

Koneenpäivityksessä tulen vaihtamaan emolevyn, jonka johdosta rakas vanha IDE-kiintolevyni poistuu käytöstä. Tällä levyllä kuitenkin on asennettuna rinnakkainen käyttöjärjestelmä (XP64), josta en hentoaisi luopua. Pääosin käyttelen kuitenkin 7 64bittistä Ultimatea.

Säilyttääkö tämä kyseinen vanha XP64-sotaratsu toimivuutensa, jos kopioin IDE-levyn käyttöjärjestelmäosion sellaisenaan SATAII-levylle? Jos ei, niin mikä auttaa?

Sivut

Kommentit (30)

Devil
Seuraa 
Viestejä1328

Ei toimi pelkällä copypastella. Kopiointi pitäisi tehdä levykuvana eli imagena jollain Ghostilla tai Macrium Reflectillä tai vastaavalla, jotta boottisektorit ja muut tarpeelliset bitit lähtisivät myös mukaan. Lisäksi pitäisi puukottaa kiintolevyajuri IDEstä SATA-versiota ymmärtäväksi ja samalla tehdä muitakin pikku viilauksia. Periaatteessa noin, käytäntö on sitten ihan eri asia...

Toinen mahis on tehdä XPstä virtuaalikone, jota voi suristella sitten toisen käyttiksen sisällä. Virtuaalikoneen tekeminen onnistuu yleensä myös siitä samaisesta imagesta ja lisäksi tarvitaan sitten vain levytilaa ja VirtualBox tai joku muu vastaava ohjelma jolla sitä voi ajaa.

X

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Laita ihmeessä kaksi levyä ja asentelet sitten kaiken alusta uudestaan, niin tulee hyvä.

Kaksi levyä siksi, että toiselle käyttöjärjestelmä ja ohjelmat ja toiselle sitten käsiteltävät datat. Nopeutuu huomattavasti kone. Parempi vielä, jos systeemilevyksi hankkii SSD-levyn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Devil
Seuraa 
Viestejä1328

Easeuksen maksullisessa versiossa näkyy olevan optio palautukseen eri koneeseen. Symantecilla ja varmaan kaikilla muillakin varmistussoftilla alkaa olla omat versionsa tuosta.

EASEUS Todo Backup solves this issue with universal restore, a fully integrated module that restores workstations or servers to a computer with a dissimilar processor, different motherboard or a different mass storage device than the system you originally backed up, providing highly flexible disaster restore and system migration.
If there are no drivers compatible with your hardware, you need to manually specify where to find the driver(s) for specific hardware.

X

pelaaja
Seuraa 
Viestejä750

Virtuaalikone(et) on ihan okei kunhan uudessa koneessasi on riittävästi tehoa (eli siis virtuaalikone varaa esim. osan muistista omaan käyttöönsä). Itse olen käyttänyt virtuaalikoneita lähinnä softatestailuun. VirtualBox ei kyllä tarjoa kaikkia samoja ominaisuuksia kuin kaupalliset versiot, mutta eiköhän se kotikäytössä aja asiansa. Sitä voi myös aika helposti modata itselleen kivaksi.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Kyllä tuo onnistuu XP:n täyskopiointi + käynnistyssektorin luonti sitten asennus-CD:n avulla.

Pitää olla varma, että kaikki piilotiedostotkin kopioituu. Kopioinnin jälkeen sitten käynnistetään kone asennus-CD:llä ja sen konsolin kautta tehdään käynnistyssektori.

Jotkut ohjelmat vaatii toimiakseen, että kiintolevyn nimi on sama kuin silloin, kuin asennus suoritettiin. Voiko levyn nimetä itse? Siis se nimi joka on jotain tällaista: AE54-EE60-9087-AAE2

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Devil
Seuraa 
Viestejä1328

Eikös ne ohjelmat ole ennemmin vailla uutta SID numeroa joka vastaa laitteistoa ja mistähän kaikesta se nyt olikaan generoitu... ja jonka voinee generoida uudelleen. NT4 kloonauksia tehdessä niitä ainakin tehtiin Newsid -ohjelmalla, nykykäytännöstä en ole oikein täysin selvillä, kaippa se menee uudemmissa toosissa samalla tavalla. Virallinen tapahan tuossa olisi käyttää syspreppiä, mutta se toisaalta sitten resetoi käyttiksen esiasennustilaan.

X

Kai se onnistuu jotenkin. Mutta tuosta Ghostista varoitus:

" .GHO format images are created by the genuine original Ghost programs; after the release of Ghost 2003 however, the consumer version of Ghost was cancelled. What is now sold as "Ghost" in the consumer market isn't actually Ghost, it's another program entirely that is just re-using the Ghost brand. It shouldn't be considered a version of Ghost at all, it's something else entirely."

Lähde.

Lisäksi, vaikka olisi sen 2003 Ghostin asennuslevy, se edellyttää rekisteröitymisen toimiakseen, eikä sille ole enää tukea. Että sellaista markkinapolitiikkaa Symantecilla.

Tuli tässä juuri perehdyttyä asiaan.

Se vanha DOS-versio toimii edelleen loistavasti, mutta sekin on erilainen, kuin 2003 Win-versio. Tietysti. Minullapa on DOS-versio buuttaavalla tikulla.

Nykyinen Ghost ei ole mikään levyn kopiointisofta ollenkaan, vaan varmuuskopiointiin tehty paska, joka ratsastaa sen vanhan maineella.

Tjaahas. Teen seuraavasti: annan IDE-levyn pysyä sellaisenaan, koskemattomana. Siirrän tärkeät tiedostot talteen ja irrotan sen - ehkä liitän vanhempaan "Frankensteinin koneeseeni". Asennan uudelle SATAII-kiintolevylle XP64:n, kun olen emolevyn vaihtanut.

Rinnakkainen käyttis on senpuolestannii hyvä, että vanhemmatkin pelit lähtevät tuolla käyntiin (esim. Thief 2) - ja jos pöpöt sattuisivat toiseen iskemään, niin varakäyttiksellä voi asiansa vielä toimittaa ja ongelman korjata.

Entäpä Linux? Hyvä kakkos- tai kolmoskäyttis?

No ainakin, jos teet siitä VMware-imagen, voit ajaa sitä millä vaan käyttiksellä nostalgisissa merkeissä. Vähintään yhtä hidaskin se on, tai sitten potkua pitää olla ja paljon.

.
EMOLEVYN vaihto vaatiin käyttiksen uudelleen asennuksen.
Tai no, jos olet ollut XP:n koodaajana MS:lla niin ehkä sitten...Riippuu emolevystä alkaako windows tunnistamaan laitteita, melkein aina on onnistunut kovalevyn vaihto toiseen koneeseen ilman windowsin uudelleenasennusta.

fenomenologi
.
EMOLEVYN vaihto vaatiin käyttiksen uudelleen asennuksen.
Tai no, jos olet ollut XP:n koodaajana MS:lla niin ehkä sitten...Riippuu emolevystä alkaako windows tunnistamaan laitteita, melkein aina on onnistunut kovalevyn vaihto toiseen koneeseen ilman windowsin uudelleenasennusta.ghrjhvbskdfjbdfijgb

aha....tämäkin tuntui asiantuntijan laittamalta lauseelta...

Ajattelin jo olla hiljaa koko ketjun tiimoilta, mutta tämä suollettu paska "Riippuu emolevystä alkaako windows tunnistamaan laitteita, melkein aina on onnistunut kovalevyn vaihto toiseen koneeseen ilman windowsin uudelleenasennusta" ...meni jo yli äyräiden....

Olisi kiva nähdä "in real life" miten se windows XP:stä otettu "main"HDkovis ( jossa on käyttis asennettuna ) soveltuu uuteen aivan erilaiset ajurit sun muut omaavaan emolevyyn?
En vittuile, olen äimistynyt???

( ajurien asennus ja rekisterit ja polut ...joo joo )

Windows asentuessaan koneeseen ( HD as in hard drive ) tekee muutoksi rekisteriin, joita voi "ghost"-toiminnolla kopioida tulevaan tyhjään HD:een, mutta suoralla kovalevyn heitolla ( copy paste ) toiseen aivan vieraaseen tietokoneeseen ette saa muuta kuin paskaa käsiinne.

Ja tuo kovalevyltä toiseen vaihto kuulostaa kyllä tiedostojen siirtoja varten tehdyiltä vaihdoilta (pelit, leffat, PORNO) ulkoinen kovalevy tms...?

Käyttistä sisältävää kovalevyä ette vie toiseen koneeseen käynnistääksenne sitä toista konetta vanhalla käyttiksellä.........I GUARANTEE THAT !!!!!!!!!!

salai
Seuraa 
Viestejä8026
fenomenologi
Riippuu emolevystä alkaako windows tunnistamaan laitteita, melkein aina on onnistunut kovalevyn vaihto toiseen koneeseen ilman windowsin uudelleenasennusta.

Yhden ainoan kerran onnistunut tuolla tavalla heittämällä vaihto XP:ssä. Windows 7 (ult) sen sijaan tuntuu toimivan (lähes) aina toiseen koneeseen vaihdon jälkeenkin.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

SamBody
Seuraa 
Viestejä6960
fenomenologi
.
EMOLEVYN vaihto vaatiin käyttiksen uudelleen asennuksen.
Tai no, jos olet ollut XP:n koodaajana MS:lla niin ehkä sitten...Riippuu emolevystä alkaako windows tunnistamaan laitteita, melkein aina on onnistunut kovalevyn vaihto toiseen koneeseen ilman windowsin uudelleenasennusta.Uudelleen aktivoinnin (Windows) emon vaihtuminen kyllä mitä todennäköisimmin vaatii. Mutta tuokin onnistunee, ellei samalla lisenssikoodilla ole ahkeroitu liikaa aktivointeja

http://www.vapaakielivalinta.fi/
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/5492
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Tässä pitäisi varmaan ottaa selvää termeistä ja mistä puhutaan tarkemmin.

Haluan vieläkin nähdä sen kovalevy/emo-yhdistelmän, jotka "hyväksyvät toisensa ilman mitään konfliktia.
"Otin tästä kaverin 3 vuotta vanhasta XP-koneesta kovelevyn ja teillä on yhtä vanha XP-windows, joka on jopa SAMANKIELINEN ja Pro eikä Home ja REKISTERIT OVAT SAMOILLA sfääreillä ja kaikkea...."
Come on ! Maailman huonoin ATK-tuki tietää, että kovalevyn suora swappi ei toimi, never has and never will.....

Juuri tein kovalevyn imagella toisesta koneesta, käyttiksenä XP ja kyllä se vaan toimii täysin ilman mitään aktivointeja. Uudemmista käyttiksistä en mitään väitäkään, ei ole kokemusta.

Siis toisen koneen kovalevy uudella emolla ja toimii todellakin.

Vieläpä paljon isompi kovalevy, kuin on koskaan ollut saatavana siihen alkuperäiseen kokoonpanoon, eikä tuki tuolle ollut läheskään varma.

Electric shadow
Juuri tein kovalevyn imagella toisesta koneesta, käyttiksenä XP ja kyllä se vaan toimii täysin ilman mitään aktivointeja. Uudemmista käyttiksistä en mitään väitäkään, ei ole kokemusta.

Siis toisen koneen kovalevy uudella emolla ja toimii todellakin.

Vieläpä paljon isompi kovalevy, kuin on koskaan ollut saatavana siihen alkuperäiseen kokoonpanoon, eikä tuki tuolle ollut läheskään varma.
Imagella kyllä. Copy-pastella ei.

Senpä vuoksi sanoin, että näissä keskusteluissa termit pitää olla tarkkoja... =)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat