Seuraa 
Viestejä45973

Miksi kaikki kallistuu koko ajan?
Laatukahvia sai lähes kaupasta kuin kaupasta vielä vajaa vuosi sitten tarjouksessa hintaan 1,99 €, nyt kahvi maksaa tarjouksessakin 3 €, ja normihinta neljän euron tienoilla. Kahvilassa ym. pelkkä kahvi maksaa muutaman euron, kahvi ja pulla onkin sitten jo 4-5 euroa. Markka-ajan lopussa 10 markkaa kahvista ja pullasta oli normihinta.Kilon perunaa tai pallohillomunkin sai markka-ajan lopussa 90 pennillä, nyt esim. Lidlissä pikkumunkit maksavat 0,89 € kappale ja peruna suunnilleen saman verran kilo. Kuukausi sitten kaupasta ostamani iso jäätelötuutti maksoi euron pintaan, nyt sen hinta oli 1,80 €. USA:ssa bensan kipukynnys on 0,70 €/litra, me maksamme yli kaksinkertaista hintaa. Sähkö on kallistunut sairaasti. Ainoastaan palkat tai etuudet eivät kasva samaan tahtiin. Ihmettelen todella miten noin 400 €:n perussetuuksilla kituuttelevat pärjäävät kun hinnat ovat kaksinkertaistuneet 2000-luvun alusta, samalla toimeentulotuki, työmarkkinatuki ym. etuudet eivät ole nousseet nimeksikään. Tämän kallistumisen huomaa jo yli keskituloisen tulotasolla.
Kauppa syyttää tuotantohintojen kallistumista, jos ei sitä niin sitten kysynnän kasvua, tai jos ei sitä niin kysynnän hiipumista. Aina selitys sille, miksi aina pitää olla vain enemmän naimisissa rahan ja rahan hankinnan kanssa. Suren Viron tavisten puolesta, kun siellä siirryttiin euroon. Euro on "iso" raha, ja siinä kymmenien senttien muutokset tuntuvat pieniltä, kun rahaan on tottunut. Sitten on helppo nostaa hinnat markasta euroksi, tai nostella muutamia kymmeniä senttejä ylöspäin muutaman kerran vuodessa. Ei mene kauan kuin Virossa käy samalla tavalla ja kansa on kusessa.

Kommentit (6)

jussipussi
Seuraa 
Viestejä54524
Ulmas
Miksi kaikki kallistuu koko ajan?Ikuisen kasvun talousjärjestelmä?

Rahaa painetaan lisää kun kaikkia kannustetaan ottamaan lisää velkaa, lisää rahaa tarkoittaa rahan yksikkohinnan arvon alenemista? Samalla saa vähemmän?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
installer
Seuraa 
Viestejä9908

Tuloerojen kaventaminen on muuten paskapuhetta,sehän tarkoittaa käytännössä tasaamista vain palkkatulojen ja yritystulojen parissa.

Työttömyyskorvaukset eivät nouse vaikka tuloerojen tasausta suoritettaisiin.

Irlannissa on työttömyyskorvaus tällä hetkellä 181 euroa viikossa vaikka sitä on jo leikattu "säästöohjelman" takia 8 euroa/viikko,eli se on nyt siellä noin 724 euroa kuussa,ja vastaavasti Suomessa 553,4euroa miinus vero 20 prossaa, vaikka emme ole edes säästökuurilla ja avustamme Irlantia.

Suomen valtiolla olisi ja on varaa nostaa se samalle tasolle kuin Irlannissakin,sitä ei vain haluta tehdä "moraalisista syistä.

Se onko tämä oikein vai ei,on jokaisen omasta näkökannasta kiinni.

Koko euro pitäisi skipata helvettiin ja siirtyä negatiivisen koron paikallisrahaan.Tämä negatiivinen korko pakottaisi rahan käyttämiseen ja lopputuloksena työlistymisen ja hyvinvoinnin kasvuun.

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

Goswell
Seuraa 
Viestejä14807

Ikuinen kasvu, kaupan katteiden pitää kasvaa kaiken aikaa että osakkeenomistajat on tyytyväisiä.
Pää oli tulossa jo vetävään käteen, keksittiin eu, osa alkutuottajan tulosta otettiin suoraan veronmaksajilta, raakaineen hinta saatiin keinotekoisesti alas, siivua kaupalle lisää kuluttajan huomaamatta sitä tuotteen hinnassa suoraan. Ja taas mennään, seuraavaksi yrittävät saada raaka-aineet ilmaiseksi, alkutuottajan palkka irroitetaan tuotannosta kokonaan. Vaan sittenpä konstit on loppu, typeryksille selviää ikuisen kasvun mahdottomuus.

Minun mielestä noin.

Lamasta ja Kreikasta johtuen EKP:n korot nollissa. Eli rahaa printataan ja urakalla. Korkea inflaatio todennäköisesti kestää vielä hyvin pitkään.

Toinen ongelma on se, et EKP pääsee varmaan viel takailemaan valtion velkoja. Eli painetaan lisää rahaa kun veroottaahhan ei voi.

Kolmantena, ruoan polttaminen bensaksi ei tee kovin hyvää hinnoille.

Tällä hetkellä spekulointi hyödykkeillä on kannattavaa. Eli ruokaa ja hyödykkeitä kannattaa varastoida, varsinkin kahvia, kultaa jne. Tostahan ei mee edes mitään pääomaveroa, kun juot kahvia jonka arvo nousee kokoajan. Kahvin hinta on jo muutenki vieny kaikki indeksit aika pahsti, luulisin.

Älkää nyt hyvät ihmiset tilillä rahoja pitäkö. Se on tyhmin mahollinen tapa toimia se. Vaikka EKP nyt korotti korkoja niin ne on niin paljon kurvin takana että miltein mitään vaikutusta asiaan ei ole. Ja saattaa taas laskea niitä jossain vaiheessa, jos tulee velkojen kanssa ongemia jne. Tää on tätä nykyajan "rehellistä ja tehokasta" talouspolitiikkaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat