Seuraa 
Viestejä9265

Siis useilla teillä on asfalttiin syntynyt kummallisia monttuja, reikiä, railoja ja muuta jännää. Miten ja miksi? Onko ennenkin ollut tällaista talven jälkeen? Mielestäni nämä ovat syntyneet talven aikana ei niitä ennen talvea näin ollut. Siis kuin olisi isoja palasia asfalttia irronnut ja kadonnut. Onko selitys vaan lämpötilojen vaihtelu ja siitä aiheutunut eroosio/rapautuminen tai lohkeilu? En silti käsitä ihan miten tiet voi mennä niin kummalliseen kuntoon. Kehä 2 oli jokunen viikko sitten aika karmeaa ajettavaa, on se vieläkin hiukan. Kiva kun osuu sellaiseen monttuun niin menee renkaat tohjoksi.

くそっ!

Kommentit (6)

Huonosti tehdyt pohjat on siihen eräs ja yleisin syy.

Tien alla veden pinnan tasalla on saviperäistä moreenia ja isoja kivenlohkareita. Talven tullen kivien alla oleva vesi jäätyy ja nostaa kiveä ylös päin. Vesi sulaa ja valuu kiven alle, sit se jäätyy ja nostaa kiveä joka syrjäyttää soraa päällä olevista kerroksista. Kevään koittaessa routa ja jää sulaa ja se kivi painuu alas. Sen päällä oleva sora valuu kiven mukana ja kun se kivi painuu alaspäin ja sinne jää tyhjä tila onka sora ,ylemmistä kerroksista valuessaan täyttää ja sitten siihen asvaltin alle tulee tyhjiää tilaa ja pian siihen ilmestyy reikä.

Jos sellaisesta montusta ei varoiteta, on tien ylläpitäjä vastuussa aiheutuvista vaurioista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Antti Isotalo
Jos sellaisesta montusta ei varoiteta, on tien ylläpitäjä vastuussa aiheutuvista vaurioista.

joo periaatteessa, mutta mitäs käytännössä vaaditaan ?
Eli millä todistat autosi vaurion syntyneen juuri siellä, jos et autoa voi liikennettä vaarantamatta paikalle jättää.
Toisekseen onko mitään rajaa sille kuinka kaukana kuopasta tuollainen varoitus saa enintään olla ?
Käykö vaikka 50 km päähän tien alkuun laitettu liikennemerkki varoituksesta ?
Motarillakin vaikka välissä olis liittymiä ?

Entäs sitten toisinpäin kun kyseessä on oma mökkitie, mikä ei muualle johda.
Mitenkä siitä pitää varoittaa, ettei joudu vastuuseen jos joku tuollaisella hiekkatiellä oleviin kuoppiin tulee ajamaan, jotka näkyvät selkeästi ja joita on koko tien matkalla ja koko leveydeltä. Riittääkö jokin liikennemerkki ja saako sellaisen itsekin laittaa ja mistä niitä edes saisi ostaa, vai pitääkö olla oikein valaistu varoitus läpi yön päällä ?
Ainakaan puomin laitto tienpäähän ei ole sallittua ilman kunnallisbyrokratiaa, perustelevat tätä sillä, että pelastuskaluston täytyy päästä kulkemaan ja avaimien saanti ja hallussapito on heille ongelmallista ja tulee kalliiksi, joten lupia ei niin vain edes myönnetä puomeihin.

Onko tosiaankin moottoriteillä ja kaikenmaailman pikkupoluilla ihan samat säännöt näissä varoittamis asioissa. Onhan tuollaisella moottoritienopeudella yllättäen vastaan tuleva kuoppa ihan eriluokan riski kuin tiellä jossa järkevä kuski ajaa ryömintävauhdilla muutenkin.

Japetus
Seuraa 
Viestejä11495

Meillä ne tyypillisesti johtuvat lentävästä irtaimistosta, kun emäntä taas turhautuu yrittämään saada vanhoja kesähepeniä päälleen.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
o_turunen himokkaana: "Minä en todellakaan kuse housuuni vaan sinun silmääsi."
sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%.. eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6950
kuukle

Onko tosiaankin moottoriteillä ja kaikenmaailman pikkupoluilla ihan samat säännöt näissä varoittamis asioissa. Onhan tuollaisella moottoritienopeudella yllättäen vastaan tuleva kuoppa ihan eriluokan riski kuin tiellä jossa järkevä kuski ajaa ryömintävauhdilla muutenkin.

Harvoin moottoritiellä tuollaisia kuoppia näkee. Samoin lentokenttien kiitoradoilla. Pikkutiet tehdään halvalla saven päälle. Siinä syy.

Äemänkäki
Seuraa 
Viestejä1161

Ihan normaalien tieliikennesääntöjen mukaan nuo routavauriotkin pitää ilmoittaa, samalla lailla kun nopeusrajoitukset sun muut. Jos en väärin muista niin alle 30km/h teillä ei tarvitse erikseen ilmoittaa tisseistä tiellä tai routarei'istä. Kyllä tutut on saanut mm. vanteista korvausta kun on joko rajoitus tai ilmottelu/varoitukset ollut väärin. Pahimmoilleenhan joku motoristi vetää noihin ja henki pois kun lipeää. Tien kunnossapitäjä vastaa ja yleensä kaupunkille soitamalla saa tietää kunnossapitäjän. Vauriosta/vaurion laadusta näkee yleensä mitä on käynyt.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat