Seuraa 
Viestejä3210

Sellaista typerää kysyisin, että miten "happihumala" itse asiassa syntyy? Aihe tuli mieleeni, kun kuoronjohtajamme taannoin väitti herätysliikkeiden vetovoiman pohjautuvan körttivirsien aiheuttamaan happihumalaan, ja laulatti meillä oikein perinpohjaisen hartaasti pari virttä. Jälkeenpäin oli kieltämättä aika hatarapäinen olo.

Liikunnasta tulee kait endorfiineja ja oman huomioni mukaan myös laulamisesta, mutta onko nimenomaan tehokas ja voimakas hengitys yksi syy hyvään oloon?

(Ateistit, kunnon kuorolauluja säveltämään evoluutioteorian tiimoilta. )

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Käsittääkseni efekti perustuu veren hiilidioksiditasapainoon, eikä hapen määrään veressä.

Normaalitilanteessa hengitystä säätelevä hermosto pitää vereen liuenneen hiilidioksidin määrän suurinpiirtein vakiona. Hengitys kiihtyy kun hiilidioksidia on liikaa. Hiilidioksidin liuennut määrä vaikuttaa osalta veren happamuuteen, mutta sillä on käsittääkseni muitakin vaikutuksia kehon kemiaan.

Kun hiilidioksidia poistuu turhan nopeasti, kemiallinen tasapaino järkkyy ja aivoissa tapahtuu jotain jännää, joka saa aikaan euforisen olon ja tajunnan tason muutoksen. Tarpeeksi kauan kun jatkat hommaa, niin silmissä pimenee ja jalat retkahtavat löysiksi.

Älä kysy mitä siellä tarkkaan ottaen tapahtuu, sitä en tiedä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Kiitoksia, fiksummat!

Hähää, uskonnollinen hurmos onkin siis pelkkää hyperventilointia...

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Entäs hiilimonoksidi sitten? Suosittelisin körttipiireille hehkuvien hiilien laittamista tilaan, jossa ne eivät saa tarpeeksi happea palamiseen. Päästäisiin siitäkin ryhmästä eroon.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat