Seuraa 
Viestejä8643

Hieman kevennystä tähän totiseen hommaan.

On ilmiöitä, joita voimme vakuuttaa olevan olemassa. Joko piruuttamme narraten tai piruuttamme oikeita ilmiöitä kuvaten. Syntyisikö näistä jonkinlainen kokoelma. Aloitan kolmella. Jutut voivat olla aivan huuhaata tai sitten ei. Kukin voi arvailla tai vain sitten kokeilla ja tulla nolatuksi oikein kunnolla.

Joskus muinoin täälläkin esitin, että hangattaessa kahta kovaa sokerinpalaa pimeässä näkyy aavemainen hehku. Kuin ukonkiviä (valkoista kvartsia) hankaisi voimallisesti yhteen. Syntyykö vai ei. Siinä pulma. Noloa olisi tunnustaa kokeilleensa ellei synny tuota sähköistä hehkua.

Toinen on liimatemppu. Tipautetaan tippa Bostik-liimaa veteen. Saadaan silmänräpäyksessä ohuen ohutta kumikalvoa. Ja taas joku rientää ostamaan Bostikkia ilman järkevää käyttötarkoitusta. Saadaanko kalvoa vai ei?

Kolmas on rakokokeessa käytetyn raon vastakohta. Jossain mielessä. Tehdään läpinäkyvään pintaan ohuen ohut este valolle. Millaisen varjon luo tuollainen este. Raon vastakohta. Väitän sen tekevän interferenssikuvion, mutta niin että tummentumat ja vaalentumat ovatkin varjossa vuorotellen siis varjostimen pituussuunnassa. Tarkoittamani koe on tehtävä veden pinnalle ja varjo syntyy astian pohjaan. Sopivan ohut varjostin on hento eläimen karva. Hienoa hienompi koiran aluskarva tai kissan aluskarva. Eli taas joku ryntää silmät tapittaen "silittämään" naapurin eläintä. Varastaa siitä hennon karvan.

On minulla näitä lisääkin. Mutta olisiko muillakin.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Kommentit (3)

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Paul M
Eli taas joku ryntää silmät tapittaen "silittämään" naapurin eläintä.Ihmisen karvako ei kelpaa? Jos silittäisi mirriä?

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Paul M
Eli taas joku ryntää silmät tapittaen "silittämään" naapurin eläintä.

Ihmisen karvako ei kelpaa? Jos silittäisi mirriä?

Eikös se jo tuossa kohdassa sanottu :
Kolmas on rakokokeessa käytetyn raon vastakohta. Jossain mielessä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
Aweb
Paul M
Eli taas joku ryntää silmät tapittaen "silittämään" naapurin eläintä.Ihmisen karvako ei kelpaa? Jos silittäisi mirriä?Ei kelpaa. Pitää olla hento aluskarva. Sellainen, joita irtoaa eläimistä ja leijailee pölynä ilmassa. Ainakin jonkin aikaa. Ei löydy ihmisestä niin hienoista karvaa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat