Seuraa 
Viestejä45973

Mitä tulee tämän palstan jeesustelijoihin, niin kannattaa ottaa vakavasti huomioon se TOSIASIA että Jeesus oli ja on edelleen huono ihmiskunnan auktoriteetti koska Jeesus käytti kannabista ja todennäköisesti kaikki hänen opetuksensa pohjautuvat kannabiksenalaisiin ilmestyksiin. YAD.

Jesus 'healed using cannabis'

Duncan Campbell in Los Angeles
Monday January 6, 2003
The Guardian

Jesus was almost certainly a cannabis user and an early proponent of the medicinal properties of the drug, according to a study of scriptural texts published this month. The study suggests that Jesus and his disciples used the drug to carry out miraculous healings.

The anointing oil (voiteluöljy) used by Jesus and his disciples (opetuslapset) contained an ingredient called kaneh-bosem which has since been identified as cannabis extract, according to an article by Chris Bennett in the drugs magazine, High Times, entitled Was Jesus a Stoner? The incense used by Jesus in ceremonies also contained a cannabis extract, suggests Mr Bennett, who quotes scholars to back his claims.

"There can be little doubt about a role for cannabis in Judaic religion," Carl Ruck, professor of classical mythology at Boston University said.

Referring to the existence of cannabis in anointing oils used in ceremonies, he added: "Obviously the easy availability and long-established tradition of cannabis in early Judaism would inevitably have included it in the [Christian] mixtures."

Mr Bennett suggests those anointed with the oils used by Jesus were "literally drenched in this potent mixture". Although most modern people choose to smoke or eat pot, when its active ingredients are transferred into an oil-based carrier, it can also be absorbed through the skin".

Quoting the New Testament, Mr Bennett argues that Jesus anointed his disciples with the oil and encouraged them to do the same with other followers. This could have been responsible for healing eye and skin diseases referred to in the Gospels.

"If cannabis was one of the main ingredients of the ancient anointing oil and receiving this oil is what made Jesus the Christ and his followers Christians, then persecuting those who use cannabis could be considered anti-Christ," Mr Bennett concludes.

Sivut

Kommentit (18)

Aijjai, kohta tulee nouhaulle tukkapöllyä Jeesustelijoilta!

Muistakaa kuitenkin, että raamattua voi tulkita miten haluaa. Hauskinta on aina lainaukset, jotka on otettu jostakin raamatun kertomuksesta. Pätkä tekstiä joka on osa tarinaa, mutta irroitettuna selittää elämän tarkoituksen.

Mutta saattaa hyvinkin olla totta, että Jeesus ja opetuslapset hihittelivät pöllyissä ja näkivät hallusinaatioita veden päällä kävelystä. Ei kuitenkaan kannata yhden artikkelin perusteella päätellä mitään varmaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Pitäisi auktoritetteja vertailla ja miettiä mitkä aineet tuo selvimmän järkisyyden. Jeesuksen, kuka hän sitten olikaan pilven käytöstä ei liene todisteita, väitetäämpä ettei häntä ole olemassa ollut ollenkaan. Joku kuitenkin oli, joka perusti kristinuskon, onko sillä väliä? Perkele, saatoi olla lierik. Nousin kolmantena päivänä ylös taivaisiin ja palasin nyt teidän keskuuteenne. Jotka minuun uskovat, eivät koskaan kuole!

Uskottu Jeesus ei periaatteessa voinut käyttää alkoholia juutalaisen uskon tunnustajajana kovin paljon, ihmetekona kun kotiviini loppui muutti veden viiniksi, etanoli: pahimpia huumeita mitä tiedän, mutta siitä ei saanut juopua. Ihan samalla tavalla, kuin Suomen alholilaisäädäntökin kielsi saapumisen ravitsemusliikkeeseen juopumistarkoituksessa. Lakia lienee korjailtu, mutta ravintolassa et edelleenkään saa olla päissään. Piriä, amfetamiinia ei voinut käyttää, koska ne ovat sen verran monimutkaisia kemikaaleleja, ettei niitä osanneet alkemistitkään siihen aikaan tehdä. Jeesus on varmaankin polttanut hamppua, en epäile yhtään. THC on niissä kulttuureiessa vähintään yhtä hyväksyttyä, kuin Amsterdamissakin, jossa voi vetää jointteja, kenenkään puuttumatta asiaan, niitä myydään baareissa tiskiltä.

Nyt haluankin tietää kysymyksen joka alkoi askarutaa: Oliko Jeesus lopultakin alkoholisti? Paavo Ruotsalainen, minunkin nykyisen Luterilaisuuden herätysliikkeen sydämeeni sisältänyt, Herännäinen eli Körtti ryyppäsi itse paljon. Niin kuin minäkin, mutta koskaan ei pääse Jumalaa tarpeeksi lähelle, kuin helvetinmoisessa monta päivää kestävässä krapulassa. Suosittelen kuitenkin Herran etsimiseen helpompaa tietä kaikille. Usko voi tulla kuulemisesta. Siinäpä pitää sitten olla tarkkana, ketä kuuntelee.

Lierikki Riikonen

nouhau
Mitä tulee tämän palstan jeesustelijoihin, niin kannattaa ottaa vakavasti huomioon se TOSIASIA että Jeesus oli ja on edelleen huono ihmiskunnan auktoriteetti koska Jeesus käytti kannabista ja todennäköisesti kaikki hänen opetuksensa pohjautuvat kannabiksenalaisiin ilmestyksiin. YAD.

Miksi?

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239

Samaa kysyisin minäkin. Valtaosa tsiisuksen "ylilyönneistä" voi pistää typerien, pakotettujen ja kritiikittömien fundisten, seurakuntalaitosten ja Paavalin paskamaisen perinnön piikkiin. On toki hyvä muistaa että mm. "happo" määritteli 60-luvun kulttuurituotantoa aika helkkarin olennaisesti. Ihmiset nyt vain sattuvat joskus olemaan luovimmillaan hapoissa, kaasussa, pilvessä ja deleriumissa.

Hämmästyttävää, miten pinnallista näiden "suurien opettajien" ajatusten pohdinta tuntuu olevan. Kiinnitellään vain huomiota heidän mahdollisesti käyttämiinsä mömmöihin ja piiskataan opetuslapsien sokkoyökkösten teorioita. Kannabiskin taitaa sitäpaitsi vaikuttaa vain kolmasosaan aineelle ominaisella tavalla. Kaikesta päätellen tsiisus ei ollut niitä ihan tussahtaneimpia "käyttäjiä". Aika johdonmukainen äijä, ainakin säilyneiden kirjoitusten perusteella. Pakko kyllä saatana sanoa, että kaukana ollaan mm. Nietzschen ihanteista. Menee vielä hyvän aikaa ennen kuin ihmiset kykenevät "vapautumaan" uskonnollisen lauma-ajattelun kahleista ja kunnioittamaan elämää ja elämistä sellaisena kuin se on.

lierik
Usko voi tulla kuulemisesta. Siinäpä pitää sitten olla tarkkana, ketä kuuntelee.

Aivan. Eikä ihminen välttämättä tarvitse sosiaalisesti seksikästä palvonnan kohdetta (tai mitään muutakaan entiteettiä) voidakseen elää henkistä ja henkisesti rikasta elämää.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Hämmästyttävää, miten pinnallista näiden "suurien opettajien" ajatusten pohdinta tuntuu olevan.

Olen eri mieltä. Raamattu on erittäin pinnallinen kirja, koska se on kirjoitettu niin vaikeatajuisesti ja vailla logiikkaa, eli ilmeisesti pilvessä, että sitä on erittäin vaikea ymmärtää kuin vasta papin kanssa analysoitaessa. Olen pari kertaa yrittänyt omatoimisesti alkaa lukemaan tuota pyhää kirjaa mutta olen jo parin sivun jälkeen luovuttanut, kun kirja on niin saatanan sekavaa luettavaa etten saanut mitään kiksejä saati sitten flow-tunnetta. Kysynkin Neonomidelta ja Asimovilta, miksi merkityksiä ja elämän ohjenuoria pitää kaivamalla kaivaa kirjasta, joka edustaa vaikeatajuisuuden huippua?

Jos minulta kysyttäisiin, mitkä kirjat ottaisit ihmiskunnan pyhiksi kirjoiksi, niin näin ex tempore vastaisin, että ainakin

1. Campbell & Reecen Biology-kirja

2. uudelleen editoitu Jari Sarasvuon Sisäinen sankari, joka kansantajuisesti pureutuu syvälle ihmismieleen.

3. Hämäläinen, Pulkkinen, Allik & Pulver (1994) Nesta-persoonallisuustestin (NEO_PI) standardointi 'viiden suuren' persoonallisuuden piirteen arvioimiseksi, jotta ihmiset tajuaisivat mitä eri persoonallisuuspiirteitä ihmisissä esiintyy ja osaisivat kunnioittaa niitä.

4. Jokin tieteenfilosofinen kirja sekä ihmisen perustunteet ja ihmisten käyttäytymismotiivit esittelevä kirja pitäisi myös olla.

Mitä kirjoja te arvoisat ketjuun osallistujat valitsisitte pyhiksi kirjoiksi ihmiskunnalle?

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Tarvitaanko niinnku kannabista sen oivaltamiseen, että voitais kaikki olla kivoja toisillemme vaikkapa niinku silleen, ettemme tekisi muille sitä mitä emme halua heidänkään tekevän meille?

Hmm.

Ja jos tuon sitten oivaltaa pilvipäissään niin sekö sitten on huono oivallus?

Tota. Hmm.

Ja onko jeesus muka jokin auktoriteetti? Miettisin kaksi kertaa tuotakin, ennen kuin ihan otsikkoon tälläisin.

Ja kuka radikaali ajattelija EI varmasti ole koskaan koskenut kannabikseen? Sanokaa joku.

Nouhau kirjoitti:
"Olen eri mieltä. Raamattu on erittäin pinnallinen kirja, koska se on kirjoitettu niin vaikeatajuisesti ja vailla logiikkaa, eli ilmeisesti pilvessä, että sitä on erittäin vaikea ymmärtää kuin vasta papin kanssa analysoitaessa. Olen pari kertaa yrittänyt omatoimisesti alkaa lukemaan tuota pyhää kirjaa mutta olen jo parin sivun jälkeen luovuttanut, kun kirja on niin saatanan sekavaa luettavaa etten saanut mitään kiksejä saati sitten flow-tunnetta."

Kokeile lukea sitä joskus silloin kun ET ole pössytellyt. Kyllä siitä logiikka löytyy ja monta hienoa ajatusta. Itse asiassa et kykene kovin mallikkaasti keskustelemaan länsimaisesta kulttuurista ollenkaan, jos et tunne sen perustavia lähteitä.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Nouhau

Jos et ymmärrä raamatun vanhakielisyyttä, lainaa kirjastosta Saarikosken suomentama Matteuksen evankeliumi. Se on selkokieltä. Siinä jeesus sanoo jopa 'paska'.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Sokea-ajaar
Aweb, he ovat ns. deterministejä, miten se suomennettaisiin vanhalle kielelle?

siis niinku ketkä ovat? siis niinku mikä suomennettaisiin?

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Tyräpoika
fakta: Kannabiksesta ei tule hallusinaatioita.

Fakta: kyllä tulee.

Nimim. kokemusta löytyy.

edit. No joo... ehkä kannabiksen aikaansaamat 'hallusinaatiot' ovat enemmänkin sellaisia päänsisäisiä psyykematkoja, eli ympäröivä todellisuus ei muutu samalla tavalla kuin varsinaisten hallusinogeenien kanssa pelatessa.

**ttuakko minäkin näihin huumekeskusteluihin aina otan osaa. Näistä jää vaan peen maku suuhun.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Jeesus oli esikuvamme ja on edelleen. Me juomme ja humallumme, niin teki myös Jeesus. Jeesus joi vahvaa viiniä useita litroja päivässä ja kun tähän yhdistetään cannabiksen polttelu, niin vaikutukset ovat todella pääkoppaa sekoittavia.

Jeesus käytti myös sativaöljyä lääkinnällisiin tarkoituksiin hoitaessaan sairaita. Potilaiden iholta imeyty cannabis kehoon ja avot kivut hävisi ja kaihityyppikin sai näkönsä takaisin.

Jeesus rules, huumeet ovat oikein annosteltuina maailman paras asia. Elämä olisi todella yksitoikkoista, ellei Jesse olisi ollut tienraivaajana vapaampaan huumepolitiikkaan.

Jeesus näytti omalla esimerkillään myös oikean tavan suhtautua virkavallan uteluihin. Vaikene, älä vasikoi läheisiäsi tai edes tuntemattomia. Kaiken voi hyväksyä ja antaa anteeksi, ei siinä virkavaltaa tarvita. Näitä oppeja noudattaa muuten rikollisjärjestötkin kautta maailman.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31260
polliisi

uteluihin. Vaikene, älä vasikoi läheisiäsi tai edes tuntemattomia. Kaiken voi hyväksyä ja antaa anteeksi, ei siinä virkavaltaa tarvita. Näitä oppeja noudattaa muuten rikollisjärjestötkin kautta maailman.

Tahdot siis sanoa, että rikollisjärjestöt hyväksyvät ja antavat anteeksi vasikointeja? Lukeekohan herra konstaapeli nyt rikollisjärjestöksi autokunnan nuoria, jotka yllyttävät johtajaansa, ei kun siis kuljettajaa, ajamaan ylinopeutta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat