Seuraa 
Viestejä45973

Katselin tuossa yhden dokumentin unista ja unien näkemisestä.
Tässä väitettiin että kaikki ihmiset näkevät painajaisa joskus.
Allekijoittanut ei tosin ole nähnyt pahoja unia enää yksinumeroisten ikävuosien jälkeen.
Onko siis suurimalla osalla ihmiskunnasta syy nähdä painajaisa, vai onko pienellä osalla niin "rento" ote asioihin et arki/leffat/pelit eivät tule uniin.
P.S. Muistan yleensä herätessä mitä unta näin. (Ainakin pääpiirteittäin.)
P.P.S. Jos vedän todella pitkän (yli 12h) päivän töissä ja alan samantien nukkumaan, niin työt kyllä tulevat uniin.
-C-

edit: typoja siellä, typoja täällä ja typoja joka postin päällä.

Kommentit (4)

Cain
Ja herää kysymys.
Mistä te näette painajaisa?
Näettekö niitä?Minä näen, mutta ne ovat harvoin mitään "kauhuleffoja", vaan jotain epämääräistä ahdistusta tai hätääntyneisyyttä jonkin epäselväksi jäävän syyn takia.

On paljon ihmisiä jotka eivät muista ollenkaan ikinä nähneensä unia, vaikka normaalit Rem-vaiheet sun muut ovat havaittavissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En näe varsinaisia painajaisia, vaan katson välillä kauhuleffoja unissani. Nämä unet tosiaan ovat kuin elokuvia joita katson olematta itse niissä mukana. Asiat kyllä tapahtuvat ympärilläni ja voin liikkua unissa muiden ihmisten mukana mutta minua ei nähdä eikä kuulla. Unet ovat yleensä aika pelottavia mutta kun "tiedän" kaiken olevan vaan elokuvaa en kuitenkaan pelkää näissä unissa mitään.

Välillä tulee kyllä niitä ahdistavia unia joissa etsin jotain tärkeää asiaa joka on aivan pakko löytää tai menen lentokentälle ja huomaan passini jääneen kotiin, mutta tämän lähemmäksi painajaisia en ole lapsuuteni jälkeen päässyt.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Näen silloin tällöin painajaisia, välillä melkein joka yö ja toisinaan taas en muista aikoihin nähneeni painajaisia. Painajaisten aiheet voivat olla mitä tahansa. Useimmiten lähinnä ahdistavia työ- tai armeijaunia ja niissä idea on että jotain menee vituilleen. En löydä vaatteita tai osaa jotain jne. Kovin yleistä on myös että on kiire vaikka töihin ja yritän epätoivoisesti ehtiä mutta kaikki menee vituilleen, myöhästyn bussista tai sitä ei tule, menen väärään paikkaan, en löydä oikeaa junaa tai eksyn kävellessäni tai jotain muuta. Se kiireen tuntu on hyvin ahdistavaa unessa en tykkää siitä. Hyvin lohduton tunne.

Sitten on tosiaan myös näitä "kauhuleffa"-unia joissa on kummitustaloa ja mörköä ja kuolemaa sun muuta. Unissa voi kokea kauhuntunnetta (hyvin järkyttävän voimakasta ja pelottavaa ja lohdutonta) ilman että mitään varsinaisesti edes tapahtuu. On vaan se fiilis. Että asiat on nyt vinksallaan ja pelottaa saatanasti. Yleensä siihen liittyy yksinäisyys ja/tai pimeys.

Joskus näen koko yön pelkkiä painajaisia, noiden öiden jälkeen olo on aika kurja. Muistan että joskus näin yön aikana oikeastaan kaikista oleellisista peloistani painajaista. Se oli rankkaa.

くそっ!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat